یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
از این رو اغلب ورزشکاران معتقدند حرفهایشان به گوش مسئولان ورزش نمیرسد. تا اینکه شبکه ورزش اقدام به ساخت برنامهای با عنوان «کادر فنی» کرد؛ برنامهای که فصل پنجم آن با گروهی جدید روی آنتن رفته و به دلیل رویکرد نو و متفاوتی که در این سری دارد، توانسته نگاه مخاطبان بسیاری را به خود معطوف کند. برنامه کادر فنی، مسائل روز و اتفاقات ورزش ایران و سوژهها و چالشهای آنها را با حضور کارشناسان و متخصصان ورزشی مورد بررسی قرار میدهد. اجرای برنامه کادرفنی با حافظ کاظمزاده، عماد اعرابی و زهرا محمودوند به صورت زنده سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبهها ساعت۱۸روی آنتن شبکه ورزش سیما میرود. به گفته یکی از عوامل، کادر فنی در این فصل صدای رشتههایی غیر از فوتبال هم هست و آنها را بیشتر در کانون توجه قرار میدهد.
عمادالدین اعرابی، سردبیر و مجری برنامه در گفتوگو با جامجم درباره ویژگیهای کادر فنی در سری جدید و درباره دلیل پرمخاطب بودن این برنامه بیان میکند: کادر فنی، تمرکزش روی منهای فوتبال است در حالی که شبکههای دیگر و رسانهها کمتر به منهای فوتبال میپردازند و بیشتر برنامهها به واسطه مخاطبان بسیاری که فوتبال دارد، پیرامون فوتبال، حواشی و مسائل آن است. البته کادر فنی در برخی موارد مهم به فوتبال هم میپردازد اما رویکرد اصلی برنامه، منهای فوتبال است و به رشتههای مختلف و وضعیت فدراسیونها هم در بخش آقایان و هم در بخش بانوان میپردازد. به همین دلیل برای مخاطب هم جذابیت دارد و هم برای ورزشکاران و علاقهمندان به رشتههای مختلف ورزشی.وی ادامه میدهد: یکی از دلایل مهمی که این برنامه بهخصوص در فصل اخیر توانسته مورد توجه مخاطبان بیشتری قرار بگیرد ـ که البته در فصلهای گذشته هم مخاطبان خود را داشته ـ این استکه بیشتر رویکرد مطالبهگری وسوژههای روز بهواسطه حضور نفراول آن سوژه دارد. یعنی مهمانهای ما اغلب رئیس فدراسیونها و قهرمانهای رشتههایمختلف هستند و بهایندلیل توانسته مخاطبان بسیاری را جذب کند.
اعرابی میافزاید: یکی از اتفاقاتی که در کادر فنی افتاده، ریتم تند برنامه و استفاده از مجریان تخصصی شبکه ورزش است. به این صورت که مثلا ما در رشتههای رزمی با آقای مهربانی همکاری میکنیم که مجری تخصصی رشتههای رزمی شبکه ورزش است. یا در بخش ورزش بانوان با خانم محمودوند همکاری میکنیم اما نکته مهم این است که مجریها در این برنامه میزهای تخصصی دارند و این برای بیننده حرفها و بحثهای آنها قابل پذیرشتر است تا اینکه یک مجری مستر بیاید و در همه زمینهها نظر بدهد.
وی با ذکر مثالی عنوان میکند: ما در همه رشتههای ورزشی این رویکرد را مدنظر داریم. مثلا در بسکتبال با محمدرضا یکتا مرام همکاری میکنیم یا در رشته کشتی یک میز تخصصی با مجید خدایی داریم که از پیشکسوتان کشتی است. ضمن اینکه یک گفتوگوی اصلی داریم که پیرامون موضوعات کلان و روسای فدراسیونهاست. اتفاقی هم که در کادر فنی افتاد، این بود که ما قسمت کاملا تخصصی برای بانوان داشتیم. یعنی سه مجری خانم به رویدادهای ورزشی بانوان که در یک هفته رخ داده، پرداختند. از آنجا که سوژههای مربوط به ورزش بانوان زیاد است و در این زمینه مدالآوران زیادی هم در رشتههای مختلف داریم، بنابراین یک قسمت کامل را به بانوان ورزشکار اختصاص دادیم. کادر فنی روی نقاط کمتر پرداخته شده و اصطلاحا تاریک، نور میاندازد و انتقاد و مطالبهگری و مهمتر از همه مسائل را پیگیری میکند. یعنی چند قسمت بعد به سوژهای که به آن پرداخته بودیم، برمیگردیم و آن را پی میگیریم. بنابراین ما فقط طرح مسأله نمیکنیم.
این سردبیر میگوید: وقتی بیننده، کادر فنی را تماشا میکند، برنامهای را میبیند که با صداقت با مخاطب خود صحبت میکند و در عمل حرف دل ورزشکاران آن رشته، مخاطبان، علاقهمندان و هواداران آن رشته را میزند. برای همه بچههای کادر فنی این نکته خیلی مهم است که توانسته باشد در این برنامه حرف دل ورزشکاران را به گوش مسئولان برسانند.
اعرابی عنوان میکند: ما از حدود ۳۵رئیس فدراسیون در برنامه دعوت کردهایم که مهمان شدهاند و به سوالات ما پاسخ دادهاند. ضمن اینکه به تمام رشتهها هم پرداختهایم؛ هم به واسطه مشکلاتشان و هم اتفاقی که افتاده، خیلی سریع وارد عمل شدهایم. مثلا وقتی دختران بسکتبال زیر ۱۶سال ما نایب قهرمان آسیا شدند، همین که به ایران برگشتند سرمربی آن تیم مهمان ما بود و همه چیز را کاملا توضیح داده است. یعنی سرعت و داغ بودن سوژه برای ما در برنامه خیلی مهم است. میتوانم بگویم همه چیز به اتاق فکر و تیم قوی همکاران برمیگردد که مدام در تلاش هستند.ما تیم سردبیری و تحریریه بسیار پویا و فعالی داریم که ارتباط نزدیکی با مجریان دارد. یعنی مجریها خودشان عضوی از این تیم هستند و به این شکل نیست که برای مجریها مثل اغلب برنامهها پلاتو نوشته شود. مجریهای این برنامه همگی متخصص هستند و اطلاعاتشان کاملا بهروز است و این نکته مهمی است.
وی بیان میکند: یکی دیگر از نکات مهم این برنامه گزارشهای میدانی و دوربین کادرفنی است که بهواسطه همان پویایی و ارتباط نزدیک با فدراسیون ها همیشه در رویدادها حاضر است و با ورزشکاران پای پرواز، مصاحبه میکند که یکی از عوامل جذابیت برنامه برای بیننده است.
اعرابی در پاسخ به این سؤال که چقدر برنامه توانسته مطالبهگری کند و خواستههای ورزشکاران را به گوش مسئولان برساند توضیح میدهد: یکی از مهمترین و بزرگترین اهداف کادرفنی همین مطالبهگری است. وقتی قهرمانهای رشتههای مختلف ورزشی در برنامه حضور پیدا میکنند، اصلا با همین هدف وارد برنامه میشوند که صدایشان به گوش مسئولان مربوط برسد. بهخصوص رشتههای ورزشی که کمتر در کانون توجه قرار دارند و بهنوعی مغفول ماندهاست. البته بالای ۹۰درصد فدراسیونها هم در برنامه حضور یافته و صحبت کردهاند و اگر انتقادی هم بوده پاسخ دادهاند. با توجه به اینکه شبکه ورزش، تخصصی است و سران ورزش کشور بیننده برنامه هستند، توانستهاند با مشکلات و مسائل ورزشکاران آشنا شوند و متوجه برخی مسائل و دغدغههای آنان شدند. همین اتفاق توانسته به ورزش و ورزشکاران کمک بسیاری کند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه چقدر این برنامه در کنار مطالبهگری و پوشش رویدادهای مهم ورزشی، اطلاعات مهمی به مخاطبان و علاقهمندان به رشتههای مختلف ورزشی میدهد میگوید: یکی از مواردی که در برنامه وجود دارد و مورد توجه مخاطبان هم قرار گرفته، این است که با میزهای تخصصی که کادر فنی دارد و از آنجا که مجریهای ما همگی متخصص هستند، به صورت پلاتو ورودی و یک آیتم این مطلب را مدنظر قرار دادهایم که ممکن است مخاطب ما یک بیننده غیرتخصصی ورزشی باشد و صرفا به ورزش علاقه داشته باشد یا از سر تفنن و سرگرمی مخاطب برنامه باشد. از این رو مجریها در پلاتوی ابتدایی، بیننده را کاملا با موضوع مورد بحث درگیر میکنند و اطلاعاتی درباره آن ورزش و مسائل مربوط به آن به مخاطبان ارائه میدهند و بعد با مهمان یا کارشناس وارد بحث میشوند.
این مجری و سردبیر درباره آشنایی مخاطبان با رشتههای ورزشی کمتر شناخته شده در برنامه میگوید: این نکته بسیار مهمی است که میکوشیم در برنامه اعمال کنیم اما یکی از اولویتهای ما در برنامه، پرداختن به معضلات ورزشی است. ولی قاعدتا برای جذابتر شدن بحث، بیننده باید شناخت داشته باشد و این را هر برنامهسازی باید درک کند که ممکن است بینندهها با آن رشته ورزشی آشنایی نداشته باشند. ازاین رو لازم است مجری درابتدای بحث، اطلاعاتی را به مخاطبان بدهد که بهنوعی مقدمه ورود به آن بحث است.وی درباره انتخاب سوژههای هر قسمت توضیح میدهد: ما برای انتخاب سوژهها دو محور داریم. یکی رویدادهایی است که در آن هفته اتفاق افتاده است و دوم که خیلی برای ما اهمیت دارد، این است که بتوانیم به بحث و چالشی که اتفاق افتاده و مهم است، بپردازیم.
اعرابی درباره پرداختن برنامه به ورزشهایی که ریشه در فرهنگ ایرانی دارد، بیان میکند: برای ما رشتههای ورزشی که ریشه در فرهنگ ایرانی دارد خیلی مهم است. ازجمله رشته ورزشی چوگان که بسیار مهم بوده و در برنامه مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی برای این رشته، مجریای انتخاب میکنیم که در این زمینه متخصص باشد. بنابراین پرداختن به چنین رشتههای ورزشی خیلی مهم و در اولویت ما برای برنامهسازی است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد