به گزارش جام جم آنلاین ،احمد شهریار گفت: برنامه کشت امسال دانه روغنی کلزا در سطح استان اردبیل را هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: طبق این برنامه، کلزا در یک هزار هکتار از اراضی دیم و ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی استان کشت میشود.
وی با اشاره به مساعد بودن شرایط جوی و اقلیمی و بارشهای مناسب در شمال استان اردبیل بهویژه در شهرستان گرمی و بیلهسوار برای کشت محصول کلزا افزود: پیشبینی میشود که سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در مزارع دیم این ۲ شهرستان از یک هزار هکتار پیشبینی شده فراتر رفته و حتی تا پنج هزار هکتار نیز افزایش یابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل شرایط جوی و بارش خوب در فصل پاییز و نیز ۲ برابر بودن قیمت محصول و نیز خرید تضمینی محصول تولید شده از جمله علل استقبال کشاورزان به کشت محصول کلزا در این استان ذکر کرد.
وی با دعوت از کشاورزان برای کاشت محصول کلزا در مناطق مساعد استان اردبیل ادامه داد: این محصول تناوب خوبی برای کشت با محصول گندم محسوب میشود و دیمکارانی که اغلب گندم میکارند، رغبت بیشتری برای کاشت کلزا دارند.
شهریار با اشاره به خرید چهار هزار تن محصول کلزای برداشت شده در استان اردبیل در سال زراعی گذشته افزود: کلزا محصولی مفید به خصوص برای تناوب کشت گندم و جو به شمار میرود و به علت عملکرد مناسب خاک، موجب افزایش ۲۰ درصدی محصول گندم و جو در سال بعد میشود.
افزایش سطح کشت پاییزه چغندر قند و کلزا در استان اردبیل
وی عمده ارقام کشت کلزا در استان اردبیل را نپتون، ناتالی، الویس فرانسه، مارتن، روحان آلمان، گارو و هایولا اعلام کرد و گفت: کشت دانه روغنی کلزا با تقویت خاک زراعی، بستر زراعت را برای کاشت سویا، بادام زمینی، پنبه و ذرت علوفهای به عنوان کشت دوم در منطقه آماده میکند.
شهریار همچنین از برنامهریزی برای کاشت محصول چغندر قند در سه هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل خبر داد و اضافه کرد: امسال سطح زیر کشت چغندر قند در این استان از یک هزار و ۷۰۰ هکتار سال زراعی گذشته به سه هزار هکتار افزایش مییابد.
وی اظهار کرد: کاشت چغندر قند در استان اردبیل آغاز شده و در همین آبان ماه اراضی پیشبینی شده در استان به زیرکشت چغندر قند میرود و سعی می شود که با توجه به کمبود آب و نیاز آبی بالای این محصول ، کشت چغندر قند در استان در فصل پاییز انجام شود تا هم به آبیاری کمتری احتیاج داشته باشد و هم محصول کشت شده در پاییز و زمستان رشد کرده و زمان آبیاری سال بعد آن کمتر شده و برداشت محصول نیز زودتر اتفاق بیفتد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از برداشت ۷۲ هزار تن محصول چغندر قند از مزارع این استان در سال زراعی گذشته خبر داد و گفت: متوسط تولید این محصول ۴۲ تن و کمتر از حد انتظار است و باید با اقدامات کارشناسی و فنی، افزایش یابد.
- کشت محصول چغندر قند از دیرباز در دشت مغان و اردبیل رواج داشته و به علت کشت گسترده این محصول در منطقه، یک واحد کارخانه قند در مجتمع کشت و صنعت مغان احداث شده است.
کارخانه قند مغان به عنوان یکی از واحدهای صنعتی مهم کشت و صنعت و دامپروری مغان در زمینی به مساحت ۴۳ هکتار احداث شده و با ظرفیت اسمی پنج هزار تن در روز و ۵۰۰ هزار تن در سال، فعالیت می کند و در این واحد صنعتی علاوه بر محصول شکر، محصولات جانبی نظیر تفاله تر، خشک و ملاس تولید و برای مصارف دامی خود شرکت و دامداران منطقه مورد استفاده قرار میگیرد.
- استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: