براساس گزارش سازمان ملل در سال۲۰۱۶ آمار قربانیان فقط برای سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ حدود ۱۸هزارو ۸۰۲ کشته است که باید به آن ۳۷هزار زخمی را هم اضافه کرد. طبق گزارش خود سازمان ملل متحد، گروه داعش برای از بین بردن مخالفان از روشهای مثل قطع سر در ملأ عام، زیر گرفتن قربانیان با ماشین زرهی و زنده سوزندان آنها استفاده کرده و همگی این جنایات در مقابل چشم اشغالگران آمریکایی انجام شده بود. آمار جنایتهای داعش تکاندهنده است. فقط عملیات تروریستی انجامشده توسط ماشینهای بمبگذاری شده ۶۱۵ مورد، عملیات انتحاری۷۸مورد، موتورهای بمبگذاری شده ۱۴مورد، عملیات تروریستی با کمربند انتحاری ۱۶۰مورد و عملیات تروریستی با مواد منفجره ۴۴۶۵ مورد بوده است. حتی طبق گفته وزیر فرهنگ عراق، تروریسم داعشی بیش از ۵۰۰۰ ساختمان ازجمله ۱۰۸ مسجد، ۱۹ کلیسا، یک معبد، ۳۷مدرسه،۱۳ بازار و ۴۳۱ منزل تاریخی را در کنار موزهها و اماکن باستانی و همچنین نزدیک به ۲۵۰ هزار منزل شهروندان را تخریب کرده است.
جبران خسارتهای ناشی از جنایات آمریکا
در این جلسه، قاضی حسینزاده بیان کرد: دادگاه حقوقی حاضر در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی تهران ویژه رسیدگی به دعوای بینالملل کشوری تشکیل شده و با استناد به قوانین و مقررات، این دادگاه صلاحیت استماع و رسیدگی به دادخواهی خواهان پرونده را دارد و مورد اول براساس اصل ۳۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دادخواهی حق مسلم هر فردی است و دادگاه مکلف به استماع دادخواهی و رسیدگی به آن است.
وی افزود: مورد دوم، براساس قانون محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران صلاحیت رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولتهایی را که مبادرت به نقض مصونیت قضایی دولت ایران و مقامات رسمی میکند، دارد. لذا اتباع ایرانی میتوانند علیه این دولتها که مبادرت به نقض مصونیت دولت و مقامات ما را کردهاند، اقدام کنند. دولت آمریکا وفق آرای متعدد موجود بهکرات صلاحیت دولت ما را در محاکم داخلی خود نقض کرده و آرایی را بیجهت و بدون استدلالهای قضایی و قانونی علیه دولت جمهوری اسلامی و مقامات صادر کرده است، لذا ما میتوانیم به طرفیت این دولت، اقامه دعوی کنیم. قاضی ادامه داد: مورد سوم، براساس بند ۱۰ ماده یک قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارتهای ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی، دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف است در کنار دستگاه قضایی نسبت به فراهم آوردن اقدامات و ملزومات جهت دادخواهی خانوادههایی که از جنایات و اقدامات آمریکا آسیب و خسارت دیدهاند در دادگاه تهران دادخواهی کند، لذا دادگاه حاضر از این جهت به استناد این قانون نیز صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد، البته اقدامات دولت آمریکا مصداق بارز تروریسم بینالمللی است. قاضی حسین زاده گفت: مورد چهارم، براساس قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا بهصراحت به دولت ایران اجازه داده شده در راستای اقدام متقابل علیه دولت متخاصم آمریکا تمام تدارکات و اقدامات را مبنی بر پذیرش دادخواهی اتباع ایرانی علیه متخاصمان و دول معاند فراهم کند؛ لذا این قانون نیز اجازه میدهد نسبت به دعوای خواهانهای پرونده اقدامات لازم را انجام دهیم.
جنایات جنگی گروههای تروریستی آمریکایی
در ادامه جلسه دادگاه، اختر تاران، همسر شهید مدافع حرم خیرا... صمدی در جایگاه حاضر شد و دادخواهی خود را بیان کرد: بر اثر ظهور گروههای تروریستی و تکفیری مورد حمایت آمریکا، بالاترین سطح از ناامنی، جنایت و تهدید، تجاوز و نسلکشی در منطقه غرب آسیا ایجاد شده بود که برای بازگرداندن امنیت و آرامش به این منطقه مهم از جهان، مجاهدان مهاجم و ضد تروریسم ایران اسلامی با فرماندهی سردار آسمانی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و با دعوت مستشاری و درخواست رسمی دولتهای عراق و سوریه برای مبارزه با مزدوران نیابتی و تروریستهای تحت امر آمریکا اعزام شدند و به جهاد برخاستهاند. تاران ادامه داد: فروش زنان و کودکان و نابودی زیرساختهای حساس عراق و سپس سوریه و قاچاق منابع طبیعی این کشورها درحالی بود که آمریکاییها خودشان مقدمات ورود داعش را به عراق فراهم کردهاند و از این موقعیت برای ادامه حضور نظامیانشان در این کشور استفاده میکردند. همسر شهید مدافع حرم خیرا... صمدی گفت: نیروهای موسوم به استقلال بینالمللی وابسته به آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم فعالیت و اشغالگرایی خود را در عراق در سال ۲۰۱۴ را از سر گرفتند. این روند همچنان در سوریه و عراق ادامه دارد. این درحالی است که جنایتهای داعش و مزدوران القاعده با همکاری خود آمریکاییها انجام میشد.
درهم تنیدگی تروریسم
همچنین پس از آن، با دستور رئیس دادگاه، مریم رخشانی، همسر خبرنگار شهید مدافع حرم محسن خزایی از استان سیستان و بلوچستان در جایگاه قرار گرفت و گفت: درهم تنیدگی تروریسم بهگونهای است که گروههایی مانند داعش، النصره، القاعده و جبهه الشام با استفاده از امکانات فضای مجازی به ترویج دیدگاههای تکفیری و منحرفانه خود اقدام میکنند و فضای مجازی از نظر عملکردی از ابزارهای ارتباطی و بسترهای چند رسانهای بهعنوان عاملی تسهیل کننده و اثرگذار بر مخاطب و جذب نیرو ایجاد و توسعه شبکهای از سلولهای تروریستی توسط این گروههای دستنشانده مورد بهرهوری قرار میگیرد. وی ادامه داد: واگذاری ظرفیتهای رسانهای به گروهکهای تروریستی و تکفیری برای تبلیغ، ارعاب و جذب مخاطب برای اهداف نامشروع آنهاست. همسر شهید خزایی افزود: آمریکا مستقیم در جنایات جنگی و ضد حقوق بشری آنها شریک و باید پاسخگوی همه این خسارات مادی و معنوی غیرقابل جبران مردم مظلوم عراق و سوریه و خانواده شهدای مقابله با تروریستها از کشورهای مورد اشاره و یاران مهاجر و مجاهد سردار سلیمانی باشد.