به گزارش خبرنگار جام جم، ساعت ۱۸ و ۱۸ دقیقه عصر پنج شنبه تماسی با سامانه ۱۲۵ آتش نشانی برقرار و خبر از اتش سوزی هولناک در هتل بیمارستان گاندی داده شد. بلافاصله اولبن ایستگاه که در چند صد متری بیمارستان بود به محل حادثه اعزام و در کمتر از سه دقیقه به انجا رسید. با انتشار تصاویر آتش سوزی بیمارستان و حجم شدید اتش در طبقات مختلف نگرانیها از تکرار فاجعه پلاسکو مطرح شد. لحظه به لحظه آتش سوزی بیشتر میشد و نمای آتش گرفته ساختمان مانند گلولههای مذاب به پایین سقوط میکرد.
با توجه به اینکه در بیمارستان بیمارانی بودند، اماده باش کامل به آتش نشانی داده شد و ۲۰۰ نیروی آتش نشان با خودروهای تنفسی و تانکرهای و ۵ نردبان بلند به محل حادثه اعزام شدند.
آتش نشانان شروع به اطفا حریق کردند و پلیس خیابان گاندی را کامل مسدود کرد. اتوبوس آمبولانس و امبولانسهای اورژانس برای انتقال بیماران به بیمارستان رسیدند و مردم با چشمانی نگران حادثه را دنبال میکردند.
هنوز ساعتی از شروع آتش سوزی نگذشته بود که معاون اول رئیس جمهور دستور ویژه اماده باش و کمک رسانی را صادر کرد و وزیر کشور و استاندار تهران به محل حادثه رفتند.
با تلاش کادر درمان بیمارستان، اورژانس و آتش نشانی ۹۲ بیمار بستری در بیمارستان به ۵ بیمارستان دیگر منتقل شدند و یک ساعت بعد از آتش سوزی اعلام شد این حادثه تلفاتی نداشته است.
جلال ملکی سخنگوی سازمان اتش نشانی در مورد این حادثه گفت: با اعلام حادثه بلافاصله ۱۵ ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام و ساعتی بعد ۵ ایستگاه دیگر هم به محل حادثه امدند تا ۲۰۰ آتش نشان با حضور ۱۰۰ دستگاه خودرو سبک، سنگین و نردبان شروع به اطفای حریق کنند. آتش از ساختمان هتلینگ بیمارستان شروع و به ساختمان بیمارستان سرایت کرد.
به گفته وی، در مرحله اول آتش نشانان به دو گروه تقسیم شده که گروه اول شروع به خاموش کردن آتش کردند و گروه دوم به کمک کادر درمان رفته تا بیماران را به بیرون از بیمارستان منتقل و از طریق اورژانس به سایر مراکز درمانی منتقل شوند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با اشاره به اینکه آتش در طبقات بالایی رخ داده بود و نمای ساختمان حجم آتش را بیشتر کرده بود، تاکید کرد: آتش نشانان از چند جهت به وسیله ۵ دستگاه نربان بزرگ شروع به اطفای حریق کردند که بعد از گذشت نزدیک به ۵ ساعت آتش بدون هیچ تلفاتی خاموش و از بروز فاجعه بزرگ جلوگیری شد.
ملکی با انتقاد از ناایمن بودن نمای بیمارستان، گفت: به این بیمارستان ۵ بار اخطار ایمنی داده شده بود که آخرینش مربوط به آبان ماه بود. متاسفانه اخطارها جدی گرفته نشد تا اینکه آتش سوزی بزرگی رخ داد.
خسروانی، مدیر بحران منطقه ۶ تهران با اشاره به آتش سوزی شب گذشته در بیمارستان گاندی تهران اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در زمینه مدیریت بحران ایمنی ساختمانهای پرتردد و با اهمیت زیاد است که بیمارستانها و مراکز درمانی هم از جمله ساختمانهای با درجه اهمیت خیلی زیاد است.
وی افزود: به حدود ۴۰ بیمارستان خصوصی و دولتی بزرگ مثل بیمارستان امام خمینی و شریعتی که در سطح منطقه هستند، هشدار دادهایم؛ هر کدام حداقل سه اخطار را دریافت کرده و با مسوولان آنها جلسات متعددی برای حل مشکلاتشان برگزار کردهایم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد