به گزارش جام جم آنلاین،موضوع خشکسالی سیستان و بلوچستان و معضلات ناشی از آن سال هاست که در رسانهها مطرح میشود و متأسفانه مسئله تازه و جدیدی نیست، اما نگرانی اصلی اینجاست که تاکنون اقدام عملیاتی دقیقی برای بررسی این مهم در این منطقه استراتژیک کشور انجام نشده است.
خشک شدن دریاچه هامون سالهاست که به یک معضل مهم زیست محیطی برای منطقه و شاید دنیا تبدیل شده و متأسفانه این روزها شرایط زندگی در سیستان و بلوچستان به دلیل تبعات ناشی از این خشکسالی بسیار سختتر از گذشته شده و مردمان این منطقه با معضلاتی همچون آلودگی هوا، بیماریهای قلبی و ریوی، بیکاری، مهاجرت و حاشیه نشینی رو به رو هستند.
همچنین طبق آخرین آمار در حال حاضر حدود ۸۱ درصد مردم روستایی منطقه بلوچستان به صورت سقایی آبرسانی میشوند و هر روز با سهمیه ۱۵ لیتری آب روزگار سپری میکنند و مردم آب را به صورت غیربهداشتی در آب انبارهای منازل خود ذخیره میکنند و همچنان شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان به شبکه آب و فاضلاب شهری متصل نیستند.
آخرین امید سیستان درحال خشک شدن «چاه نیمه ها» است که شهروند خبرنگاری از خشک شدن یکی از این چاهها خبرداده است.
منطقه هیرمند و توابع که شامل چندین روستا است.و منطقه بسیار بزرگ را تحت پوشش دارد،چهار روز است که آب ندارد و زندگی رافلج کرده.اگر این وضع طول بکشد،دیگر مرزنشینی باقی نمیماند که از مرز ها محافظت کند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد