جام جم آنلاین اصفهان؛ محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی به تشریح مسائل روز و گزارش اقدامات کمیسیون پرداخت و افزود: یکی از موضوعات مهم در تولید و تجارت، امنیت اقتصادی، روابط بینالملل و نقدینگی، تعاملات بینالمللی است؛ اما دولت در جایگاه خود نمیتواند چندان تسهیلگر و زودبازده داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه دولت به دنبال راهحل کاهش نقدینگی و گردش پول است، تصریح کرد: پیشبینی ما برای سال آینده رعایت انضباط مالی و رفع دغدغهمندی معیشتی نیروی انسانی در بخش صنعت و رفع نیاز حداقلی کارکنان توسط کارفرما با توجه به کمبود نیروی کار متخصص است.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: انتظار داریم صاحبان صنعت ارتباط خود را با نیروی کار افزایش و سیاستهای خود را بر مبنای رضایت کارکنان خود به صورت ارائه خدمات با تخفیف قرار دهند.
محمد ابکا، عضو کمیسیون صنعت و عضو هیات رئیسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به افزایش تعرفههای برق و قانون جهش شرکتهای دانشبنیان گفت: اگر شرکتی مصرف برق بیش از یک مگاوات داشته باشد باید به طور سالانه یک درصدی از برق مصرفی خود را تأمین کند.
وی با اشاره به راههای تأمین برق از طریق پرداخت جریمه، خرید انرژی و احداث نیروگاه افزود: برای کسانی که ذینفع هستند تأمین نیروی برق از طریق احداث نیروگاه مقرونبهصرفهتر و ارزانتر است، هر چند در ابتدای امر نیاز به سرمایهگذاری اولیه و هزینه دارد.
محمد اطرج، رئیس کمیته تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به ارتباط این کمیسیون اتاق بازرگانی با حقوق و دستمزد اظهار کرد: انتظار داریم این تشکل نسبت به حقوق جامعه کارگری واکنش نشان داده و از مسئولان بخواهد که مقصران تورم به سهم خود در جبران گرانی شریک و رفع آن فقط بر عهده کارفرما نباشد.
وی افزود: به عنوان مثال سازمان تأمین اجتماعی و سازمان مالیاتی کشور باید به این وظیفه خود عمل کرده و پاسخگوی تأمین دستمزد و حقوق جامعه کارگری باشند.
رئیس کمیته تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: در برخی موارد، حوزههای حقوق و دستمزد بخش کوچکی از مجموعه را تشکیل میدهد؛ اما در حوزههای دانشبنیان و فنآور بخش اصلی حقوق و دستمزد است؛ زیرا بهای تمام شده این شرکتها نیروی انسانی است؛ اما نباید اجازه داد که حاشیه سود کمتر، موجب تضعیف کارفرما و نیز کاهش راندمان کارگران شود.
وی با اشاره به فعالیتهای کمیته تحول دیجیتال ادامه داد: در دیدار اخیری که با معاون فناوری وزیر ارتباطات برقرار شد؛ ایشان قول مساعد داد؛ که در برنامه هفتم توسعه برای ۵۰۰ هزار نفر در حوزه ارتباطات ارتقاء ایجاد کند که با وجود بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی و موضوع «تربیت رهبران تحول دیجیتال» پیشنهاد شد؛ اصفهان در اولویت این برنامه قرار گیرد.
در ادامه این نشست عبدالحسین ساسان، اقتصاددان و استاد برجسته اقتصاد به تشریح محتوای کتاب «شکرستان و زهرستان» پرداخت و گفت: یکی از موضوعات مهم این کتاب «مدارهای حرکت صنایع در دنیامیسم تاریخ» است؛ زیرا اقتصاد همانند زمین در حال گردش و دارای مدار است که اگر انسانها نتوانند خود را توانمند و به روز کنند از گردونه تاریخ حذف میشوند.
وی افزود: نسل های مختلفی در جهان پدید آمده و سپس منقرض شدند؛ اما افرادی ماندگار شدند که متناسب با دوره تاریخی خود و در دوره فرا تاریخ توانستند بر مدار توانایی خود را در کشورها توسعه دهند.
این اقتصاددان برجسته تصریح کرد:اتاقهای بازرگانی اهرمی برای لابیگری همین مدارهای کارگری و سرمایهگذاری در دوران پسا تاریخ است.
وی ادامه داد: در دوره کنونی بزرگترین رسالت ما توانمندسازی ملتها و گذر از دوران پسا تاریخ و فائق آمدن بر مدارهای دینامیسمی تاریخ است.
ساسان گفت: امروزه جنگ در کشورها بر سر رقمهای میلیاردی نیست؛ بلکه رقابت جهانی برای انباشت سرمایه و شمارش رقمهای بالای تریلیون و توسعه دانش اجتماعی است.
در این نشست موضوعات افزایش نرخ پسانداز و پیشبینی چالشهای آن با توجه به سیاستهای انقباضی بانک مرکزی، اقدامات واحدهای صنعتی بدون ایجاد بار مالی در جهت بهبود معیشت نیروی انسانی، برگزاری جلسات کمیته خاص با موضوع افزایش تعرفههای قیمت برق تأمین برق از نیروگاههای تجدید پذیرو برگزاری جلسات کمیته عام با موضوع افزایش حقوق کارگری در سال ۱۴۰۳ تشریح شد.
/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: