تبعات وتوی قطعنامه عضویت دائمی فلسطین در سازمان ملل متحد توسط آمریکا

خواب سنگین طرفداران گفتمان سازش

عدم دستیابی به توافق درباره عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل

رییس شورای امنیت سازمان ملل متحد از شکست طرح عضویت دائم فلسطین در این سازمان سخن گفت.
کد خبر: ۱۴۵۱۷۵۷

به گزارش جام جم آنلاین، «وانیسا فرایزر» نماینده مالت در سازمان ملل که کشور متبوعش ریاست شورای امنیت را طی ماه جاری بر عهده دارد از شکست طرح عضویت دائم فلسطین در این سازمان خبر داد.

این در حالی است که به گفته فرایز دوسوم اعضای کمیته مربوط به بررسی پذیرش عضویت اعضای جدید در سازمان ملل متحد در جلسه خود درباره عضویت دائم فلسطین در این سازمان به این موضوع رأی مثبت داده‌اند.

فرایزر ضمن اعلام این موضوع تاکید کرد: اتفاق نظر در این خصوص وجود نداشت.

وی بدون اعلام نام کشور‌ها تصریح کرد که دوسوم اعضا شورای امنیت عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد را تأیید می‌کنند، اما کمیته مربوطه تنها با اتفاق نظر اعضا می‌تواند تصمیمات را اتخاذ کند.

با این وجود این موضوع به معنای توقف تلاش فلسطین نخواهد بود و هر کدام از کشور‌های عضو شورای امنیت می‌توانند رأی‌گیری درباره تلاش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد را مطرح کنند.

منابع دیپلماتیک تاکید کردند امکان رأی‌گیری درباره عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل در شورای امنیت به درخواست الجزایر در هجدهم آوریل جاری وجود دارد.

فرایزر اعلام کرد که برای تصویب چنین موضوعی به ۹ رأی از ۱۵ رأی نیاز است، اما ناظران به دلیل مواضع آمریکا در تحقق این موضوع تردید دارند.

«رابرت وود» معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز دوشنبه ضمن تاکید بر عدم تغییر موضع این کشور در قبال این مساله افزود: به رسمیت‌شناختن کشور فلسطین باید در چارچوب توافق با اسرائیل و نه در سازمان ملل به انجام برسد.

وی تصریح کرد که کشورش به قانون آمریکا مبنی بر این که «در صورت تصویب عضویت کشور فلسطین خارج از توافق با اسرائیل تامین مالی سازمان ملل باید قطع شود» پایبند است.

گفتنی است محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان سپتامبر ۲۰۱۱ درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد را ارائه کرد، اما سازمان ملل در نوامبر ۲۰۱۲ تنها موافقت کرد که فلسطین به عنوان ناظر غیرعضو در این سازمان پذیرفته شود.

هفته گذشته نیز تشکیلات خودگردان در نامه‌ای به شورای امنیت درخواست عضویت دائم فلسطین در این سازمان را بار دیگر مطرح کرد؛ موضوعی که بررسی آن از دوشنبه گذشته آغاز شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها