به گزارش جام جم آنلاین البرز،شهرداری از دهههای گذشته برای احیا و بهرهبرداری از این کاروانسرا تلاش داشته و این تلاشها به قبل از ثبت این کاروانسرا در فهرست آثار ملی ایران برمیگردد.
همکاری با اداره میراث فرهنگی برای ساماندهی محوطه و واگذاری ملک به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع در سنوات قبل برای حفظ و نگهداری از این مجموعه ارزشمند از جمله اقداماتی است که مستندات آن نیز موجود میباشد.
اهمیت این بنا برای شهروندان و شهرداری در حدی است که با پیشنهاد نخبگان سالروز ثبت این بنا در فهرست آثار ملی ۱۷ آذر به عنوان روز فرهنگی هشتگرد انتخاب گردیده و هر ساله برای بزرگداشت این روز برنامههای متنوعی با حضور اندیشمندان و صاحب نظران همراه با بازدید از این مجموعه توسط مدیریت شهری با همکاری اداره میراث فرهنگی صورت میگیرد.
پیام رئیسی شهردار هشتگرد در تشریح اقدامات شهرداری گفت: پس از خبر خوشی که در سال ۱۴۰۲ مبنی بر ثبت این کاروانسرا در فهرست جهانی یونسکو منتشر گردید شهرداری و شورای اسلامی شهر بلافاصله طی مکتوبی موضوع را از طریق استاندار محترم البرز و اداره کل میراث فرهنگی پیگیر گردید و آمادگی خود را برای بهرهبرداری از این بنا اعلام نمود و نتیجه جلسات مکرر با مسئولین مربوطه تهیه طرح توجیهی جهت ارائه به وزارت میراث فرهنگی برای اخذ موافقت از سوی آن وزارت بوده است.
وی گفت: با تلاش کارشناسان شهرداری و با اقدام اداره سیما، منظر و فضای سبز با حمایت از پژوهشگران، طرح توجیهی مربوطه مشتمل بر ۱۹۸ صفحه تهیه و به اداره مطبوع ارسال شد.
وی در ادامه گفت: پس از چندین ماه از اقدام شهرداری و پیگیریهای مکرر رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر هنوز نتیجهای حاصل نشده و طرح پیشنهادی که میتواند این کاروانسرا و مجموعه اطراف را به قطب گردشگری، فرهنگی، مذهبی و تفریحی تبدیل نماید بینتیجه مانده و اقدامی صورت نگرفته است.
رئیسی افزود: شهرداری کماکان پیگیری مستمر برای این موضوع انجام خواهد داد و انتظار میرود تا دستگاههای حاکمیتی و مرتبط ضمن مد نظر قرار دادن اقدامات گذشته شهرداری برای حفظ و نگهداری این بنای تاریخی، تصمیمی عام المنفعه برای بهرهبرداری از آن اتخاذ نمایند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد