به گزارش جام جم آنلاین،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آستانه فرا رسیدن فصل پاییز که هر ساله با آغاز تزریق واکسن آنفلوآنزا همراه است.
دکتر محمدرحیم کدیور با بیان اینکه در حال حاضر دو واکسن فرانسوی و هلندی در بازار موجود است، گفت: هر دو واکسن بر علیه چهار سویه آنفلوآنزا کاربرد دارد و بعد از سن شش ماهگی قابل استفاده است، اما میزان ایمنی در افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی و در افراد سالمند ممکن است ناکافی باشد.
او دوز واکسن آنفلوآنزا را در تمامی سنین، به میزان نیم سی سی عنوان کرد که لازم است در درجه حرارت دو تا هشت سانتی گراد نگه داری شود و قبل از تزریق به دمای اتاق برسد.
به گفته این فوق تخصص عفونی کودکان، در کودکان زیر ۹ سال که برای بار نخست واکسن آنفلوآنزا تزریق میکنند، لازم است واکسیناسیون دو بار به فاصله یک ماه انجام شود و در کودکان زیر سه سال نیز تزریق به صورت عضلانی انجام میشود که بهتر است در ماهیچه قسمت جلویی_خارجی ران و در کودکان بزرگتر و بزرگسالان، در عضله دلتوئید باشد.
دکتر کدیور ادامه داد: پاسخ ایمنی تنها به چهار نوع ویروس موجود در واکسن و سویههای مشابه آنها است و همانند واکسنهای دیگر ممکن است پاسخ ایمنی کامل به وجود نیاید.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تزریق واکسن در همه مراحل بارداری قابل استفاده است، افزود: پاسخ ایمنی اغلب بین دو تا سه هفته پس از تزریق به وجود میآید و مدت ایمنی، بین شش ماه تا یک سال است.
او همچنین در خصوص زمان مناسب تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت: زمان تزریق، از شروع فصل آنفلوآنزا و اغلب از اواخر شهریور آغاز میشود، اما در صورت تاخیر تا هر زمان که ممکن باشد و هنوز آنفولانزا در جامعه شیوع داشته باشد، تزریق انجام پذیرد.
دکتر کدیور اضافه کرد: تزریق واکسن به تمامی افراد بالای شش ماه توصیه میشود، اما اولویت با افراد در معرض خطر شامل کودکان شش ماه تا پنج سال؛ بانوان باردار؛ افراد دارای بیماریهای قلبی عروقی؛ بیماران مزمن ریوی مثل آسم، فیبروز سیستیک؛ بیماریهای متابولیک از جمله دیابت ملیتوس، بیماریهای مزمن خونی، کلیوی، کبدی و عصبی ماهیچه ای؛ افراد با ضعف سیستم ایمنی از جمله افرادی که از داروهای سرکوب کننده ایمنی استفاده میکنند یا مبتلایان به عفونت HIV میشود.
فوق تخصص عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز افراد مبتلا به چاقی مفرط (در بزرگسالان BMI بیشتر از ۴۰)؛ افراد ساکن در مراکز نگهداری کودکان و سالمندان و معلولان؛ کودکان و نوجوانانی که آسپرین طولانی مدت استفاده میکنند؛ کارکنان سلامت و همچنین خانواده و کسانی که از افراد با خطر بالای آنفلوآنزا مراقبت میکنند را دیگر گروههای در معرض خطر عنوان کرد که توصیه میشود واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.
دکتر کدیور هر دو نوع واکسن موجود در بازار را برای تزریق مناسب دانست و یادآور شد: لازم است بدانیم که واکسن آنفولانزا در زمینه جلوگیری از بیماری آنفلوآنزا کاربرد دارد و قابلیت پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی یا ویروسهای دیگر را ندارد و توصیه میشود مراقبتهای ویژه بهداشتی فراموش نشود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد