به گزارش جام جم آنلاین، ناصر ایمانی درباره اینکه برخی این روزها خواستار تغییر سیاستهای ایران در منطقه شدهاند و به نوعی به دشمن پیام ضعف مخابره میکنند، توضیح داد: برای پرداختن بهتر به این مساله این افراد را به صحبتهای اخیر رئیس جمهور کشورمان در جلسه هیات وزیران ارجاع میدهم، زیرا حاوی نکات مهمی است و میتواند شاقول و معیار مناسبی باشد.
وی ادامه داد: آقای دکتر پزشکیان گفتند که بعد از ترور شهید هنیه در تهران، ایران قصد پاسخگویی و انتقام داشت. اما آمریکا و اروپا پیامهای زیادی به ایران دادند و گفتند شما انتقام نگیرید، چون در غزه و لبنان آتش بس اتفاق خواهد افتاد. آقای پزشکیان گفتند تمام این وعدهها دروغ بود، چراکه ما انتقام نگرفتیم. اما نه فقط آتشبس صورت نگرفت، بلکه رژیم صهیونیستی جریتر شد و حملات بسیار سنگینی در دو هفته گذشته به لبنان داشته است که در نهایت نیز شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله اتفاق افتاد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی عنوان کرد: علاوه بر این آقای رئیس جمهور گفته ما با جدیت باید از مقاومت و نیروهای رزمنده لبنانی دفاع کنیم.
ایمانی با یادآوری اینکه سخنان اخیر دکتر پزشکیان حاوی نکات مهمی است، توضیح داد: اولا اینکه ما هر کجا که اعتماد کردیم و درخواست غربیها را پذیرفتیم، آنها کاملا برعکس رفتار و از اعتماد ما سوء استفاده کردند.
وی ادامه داد: این رویکرد غربیها را میتوان در موافقتنامه سعدآباد نیز مشاهد کرد، چون ما قبول کردیم تا همه فعالیتهای هستهای را متوقف کنیم و به این شکل تمام مراکز هستهای ما توسط آژانس بینالمللی هستهای برای چند سال پلمب شد. این درحالی است که قرار بود آنها تحریمها را به طور کامل بردارند. اما نتیجه چه شد؟ ما مراکز هستهای را پلمب کردیم، ولی آنها تحریمها را برنداشتند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: فارغ از محتوای برجام ما چنین تجربه را نیز در خصوص برجام داشتهایم، چراکه ما برجام را امضا و در مجلس تصویب کردیم، ولی نتیجه چه شد؟ ما بلافاصله بعد از امضاء همه تعهدات خود را اجرایی کردیم. اما طرف غربی مطلقا تحریمها را برنداشت و حدود یکسال بعد که رئیس جمهور جدید آمریکا روی کار آمد، آنها برجام را پاره کردند.
ایمانی با بیان اینکه ما از این دست تجربیات بسیار داریم، یادآور شد: اگر بخواهیم در مقابل دشمن با هر دلیل و هر استدلالی کوتاه بیاییم، تصور نکنیم که طرف مقابل نیز کوتاه خواهد آمد، چراکه طرف مقابل مصمم میشود تا بیشتر جلو بیاید.
وی با اشاره به اینکه هیچ کس جنگ را دوست ندارد و آنرا نمیخواهد، توضیح داد: تاکنون با تصمیماتی که شورای عالی امنیت ملی و رهبر انقلاب گرفتهاند نیز تلاش بر این بوده است که کشور هرگز وارد یک جنگ نشود و این رویه ادامه خواهد داشت. اما این رویکرد به این معنی نیست که ما در مقابل دشمن نقطه ضعف نشان دهیم و بخواهیم از مواضع سیاسی خود عقب نشینی کنیم، چون اگر این کار را انجام بدهیم، دشمن جریتر خواهد شد و جلوتر خواهد آمد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: به قول معروف اگر به سراغ اینکه دشمن را سر جایش بنشانیم، نرویم. آنها ما را سرجایمان خواهند نشاند. به عبارت دیگر جنگ از آن طرف آنها حادث خواهد شد.
ایمانی تاکید کرد: بنابراین به نظرم اکثریت آنهایی که نقطه ضعف نشان میدهند به این مسائل توجه ندارند که در همه جای دنیا و در طول تاریخ همیشه به این شکل بوده است که اگر در مقابل دشمنان خود نقطه ضعف نشان دهیم، طرف یک گام جلوتر خواهد آمد. به همین دلیل باید قدرتمندانه ایستاد تا بازدارندگی ایجاد شده و دشمن وارد حریم امنیت ملی ما نشود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد