آغاز سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان خبر داد؛

آغاز سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه

عليرضا نوراني رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان :

سرشماري كشاورزي براي گلستان زراعت ايران گامي رو به جلو براي تامين امنيت غذايي است

عليرضا نوراني رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان در سيزدهمين و چهاردهمين جلسه شوراي برنامه ريزي و توسعه استان به دو موضوع مهم حمايت از توليد كشاورزي با تقويت كشت قراردادي و علاج توسعه پايدار اقتصاد گلستان با استفاده از ظرفيت ترانزيت در منطقه آزاد اينچه برون تأكيد کرد.
عليرضا نوراني رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان در سيزدهمين و چهاردهمين جلسه شوراي برنامه ريزي و توسعه استان به دو موضوع مهم حمايت از توليد كشاورزي با تقويت كشت قراردادي و علاج توسعه پايدار اقتصاد گلستان با استفاده از ظرفيت ترانزيت در منطقه آزاد اينچه برون تأكيد کرد.
کد خبر: ۱۴۷۹۰۲۵
نویسنده شبیر دائمی

عليرضا نوراني رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان در خصوص اهميت طرح سرشماري عمومي كشاورزي در برنامه ريزي هاي دقيق كلان كشور تصريح كرد: يك جامعه پويا و فعال كه به دنبال طي كردن پله‌هاي پيشرفت و توسعه است براي شناختن نيازها و رفع موانع خود به آمار و اطلاعات دقيق نياز دارد و اين مهم، اساس و مبناي برنامه‌ريزي محسوب مي‌شود.


او ادامه داد: كارشناسان، برنامه‌ريزي‌هاي متكي بر داده‌هاي صحيح آماري را يكي از رازهاي موفقيت و پيشرفت سازمان‌ها مي‌دانند و معتقدند نبود آمار و اطلاعات دقيق برخي مديران و سازمان‌ها را دچار اشتباه محاسباتي مي‌كند.

نوراني اظهار داشت: مصداق ما از بيان اهميت آمار و داده‌هاي صحيح در برنامه‌ريزي كشور، برگزاري رويداد مهم سرشماري كشاورزي در آبان ماه جاري است كه اجراي اين سرشماري براي گلستان كه اقتصاد آن بر پايه كشاورزي استوار است و همچنين با توجه به وقوع پديده تغيير اقليم و خشكسالي، اهميت ويژه‌اي دارد.

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي گلستان با بيان اينكه اين استان آماده برگزاري سرشماري كشاورزي است، اظهار كرد: اين رويداد نقش به‌سزايي در دستيابي به خودكفايي در توليد محصولات و امنيت غذايي كشور دارد.
عليرضا نوراني، احصاي اطلاعات و برنامه‌ريزي در راستاي امنيت غذايي پايدار را هدف اصلي سرشماري كشاورزي برشمرد و گفت: تلاش ما برگزاري سرشماري كشاورزي با نهايت دقت در گلستان است.
وي با تاكيد بر اينكه سهم كشاورزي در اقتصاد كشور حدود ۹ درصد و در اقتصاد گلستان ۲۶ درصد است، افزود: ۲۶ درصد اقتصاد گلستان به بخش كشاورزي، ۵۷ درصد به بخش خدمات و ۱۲ درصد به بخش صنعت و معدن و پنج درصد به بخش ساختمان مرتبط است لذا با توجه به جايگاه كشاورزي در گلستان، سرشماري كشاورزي اهميت ويژه‌اي دارد.
نوراني ادامه داد: سرشماري از محصولات سالانه، محصولات دائمي، پرورش دام سبك، پرورش دام سنگين، كشت گلخانه‌اي، پرورش آبزيان خوراكي، پرورش زنبور عسل، پرورش كرم ابريشم، پرورش طيور به روش سنتي از جمله فعاليت‌هاي نه‌گانه مشمول سرشماري عمومي كشاورزي در سال ۱۴۰۳ به شمار مي‌رود و مرغداري‌هاي صنعتي و واحدهاي پرورش قارچ خوراكي مشمول سرشماري كشاورزي نمي‌شوند. 
رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي گلستان با بيان اينكه ماموران آمارگير با جليقه مخصوص و با در دست داشتن كارت شناسايي در روستاها حاضر مي‌شوند، يادآور شد: آمارگيري براي بهره‌برداران غيرساكن و خانوارهايي كه در مراجعه حضوري ماموران در منزل نباشند از طريق سامانه تلفني ۲۱۲۱۰۰۰۰ انجام مي‌شود.
نوراني از مردم خواست با مشاركت فعالانه در سرشماري كشاورزي به گردآوري اطلاعات درست و دقيق كمك كنند و نگران مباحثي مانند گرفتن ماليات نباشند.
ايشان خاطرنشان كرد: در استان گلستان نيز بيش از ۵۰۰ كارگزار در پنجمين سرشماري عمومي كشاورزي فعاليت خواهند كرد كه از اين تعداد، ۱۶۸ نفر مامور آمارگير هستند.

نوراني رئيس سازمان يادآور شد: براساس اعلام مركز آمار ايران، نتايج آمار سرشماري عمومي كشاورزي از بهره‌برداران اوايل سال ۱۴۰۴ به‌طور رسمي اعلام خواهد شد.
او افزود: اين سرشماري پنجمين سرشماري كشاورزي در ايران است و آخرين سرشماري‌ در سال ۱۳۹۳ انجام شده است.

عليرضا نوراني رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان در سيزدهمين و چهاردهمين جلسه شوراي برنامه ريزي و توسعه استان گفت: مباحثي با عناوين توليد بهينه و الگوي كشت در بخش كشاورزي و توسعه ترانزيت در مرز اينچه برون از موضوعات مهم مورد بحث و تبادل نظر در سيزدهمين و چهاردهمين جلسه شوراي برنامه ريزي و توسعه استان بود.


عليرضا نوراني رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي گلستان ادامه داد: اين دو دستورجلسه از موضوعات مهم در برنامه هفتم پيشرفت مي باشد.
نورانی تصريح كرد: در موضوع تبيين الگوي كشت استان در تطابق با مديريت و عملكرد بر پهنه بندي ها، مقرر گرديد، ملاحظات آبي در تدوين اين برنامه مورد توجه جدي از سوي دستگاه هاي ذيربط قرار بگيرد.
نوراني افزود: جلسه مشترك كارگروه هاي الگوي كشت و مواجه با كم آبي با محوريت موضوعات آب، محصول و درآمد كشاورز بايستي در اسرع وقت برگزار شود، تا در نتيجه به يك تركيب بهينه از اين موارد برسيم. 
عليرضا نوراني رئيس سازمان در بخشي ديگر از سخنانش به موضوع توسعه ترانزيت در منطقه آزاد اينچه برون به عنوان يك ظرفيت ارزشمند براي استان گلستان اشاره كرد و بيان داشت: توسعه زيرساخت‌هاي ترانزيت در منطقه آزاد اينچه‌برون و استفاده از ظرفيت بخش خصوصي سبب شتاب در اجراي طرح هاي سرمايه‌گذاري و اقتصادي مي شود.
او ادامه داد: دستگاه هاي ذيربط با رعايت ملاحظات و شرح و وظايف قانوني بر اساس مصوبات نهادهاي مربوطه كه در اين زمينه صادر شده است، ميتوانند به فعاليت ادامه بدهند و در نتيجه ان شاءالله در آينده شاهد تدوين سند توسعه مرز در استان گلستان باشيم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها