وی در گفتگو با ستاد خبری نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار گفت: شاعران و نویسندگان با خلق اثری که از قلمشان تراوش میکند، میتوانند به اندازه خودشان در جهاد تبیین سهم داشته باشند تا در جنگ روایتها، روایتهایی در تاریخ باقی بمانند که واقعی هستند.
نانیزاد اضافه کرد: نباید اجازه داد روایتهای غیرواقع مانع درک حقیقت شود.
وی با اشاره به اینکه شعر و داستان برای ذائقه مردم کشورمان دلپذیر است، تشریح کرد: غالب مردم ما با شعر و داستان ارتباط خوبی دارند و پیامرسانی به آنها در قالب شعر و داستان بسیار میتواند موفق باشد. رویدادهای فرهنگی مانند کنگره شعر و داستان ایثار، فرصتی فراهم میکند تا علاقمند دست به قلم برده و تراوشان ذهن خود را مکتوب کنند و در زمینه ایثار، مقاومت و شهادت آثاری خلق کنند و نیز با نمونههای خلق شده در این باره آشنا شوند.
نانیزاد که در دورههای گذشته داور کنگره شعر و داستان ایثار بوده، با بیان اینکه رویدادهای فرهنگی میتوانند جریانساز باشند، توضیح داد: چنین رویدادهایی موجی پدید میآوردند که باعث خلق آثاری با محتوای عزیز و ارزشمند، درباره مقاومت و ایثار و شهادت میشود و این میتواند بسیار راهگشا باشد برای نسلهای بعد که امروز نیستند یا در سنینی هستند که درک و دریافتی از واقعیت ندارند.
این شاعر ادامه داد: این شعرها و داستانها، در سالهای آینده وقتی که جریان تاریخ کشور بررسی میشود، دسترسی به روایتهای درست را فراهم میآورند و نسلهای آینده را به سمت درک مقصود و مطلوبی که این فرهنگ دارد، هدایت میکنند.
وی که مدیریت اجرایی دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران را برعهده داشته است، ضمن اشاره به این نکته که پرداختن به موضوعاتی مانند آنچه در غزه و لبنان رخ میدهد، همیشه مورد توجه شاعران و نویسندگان کشورمان بوده، تاکید کرد: موضعگیری شاعران و نویسندگان ایرانی درباره مسئله ایثار و مقاومت در غزه و لبنان، مربوط به همین چند سال اخیر نیست. از زمان آغاز مسأله فلسطین، شاعران ما نسبت به آن اعلام موضع کردند.
وی ومعتقد است همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، بارها به شاعران تأکید کردهاند، لازم است که نویسندگان و شاعران امروز درباره فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت اعلان نظر کنند و مواضع خود را به هنگام و با کلام موزون و صریح اعلان کنند.
این بانوی شاعر معتقد است: سرودههای شاعران امروز از طریق رسانههای جمعی، فضای مجازی، در دسترس قرار میگیرد، بازنشر میشود و تعداد زیادی از مردم مخاطب قرار میگیرند. جمع کثیری از مردم میتوانند اشعار و داستانها را بشنوند و چنانکه حضرت آقا فرمودند گاه یک مصرع کار ساعتها سخنرانی را میکند.
نانیزاد اظهار امیدواری کرد که بر عزم و جزم شاعران و نویسندگان امروز افزوده شود و اهل ادب نسبت به وقایع امروز جهان به صراحت اعلام موضع کنند و در سمت درست تاریخ بایستند، همچنان که تاکنون چنین بوده است.
گفتنی است مراسم اختتامیه نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار دی ماه سال جاری در شیراز برگزار میشود و شاعران و داستان نویسان سراسر کشور میتوانند با ارسال آثار خود تا ۱۵ آذر در این رویداد ادبی مشارکت کنند. علاقهمندان به شرکت در کنگره برای مشاهده و مطالعۀ متن فراخوان میتوانند به سایتهای www.isaar.ir یا www.navideshahed.com مراجعه کنند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد