جلسات مشترک دورهمی نیست

نشست مشترک مجلس و دولت را باید یک گام مثبت در جهت افزایش همدلی و وحدت توصیف کرد و تداوم چنین جلساتی لازم ضروری است.
نشست مشترک مجلس و دولت را باید یک گام مثبت در جهت افزایش همدلی و وحدت توصیف کرد و تداوم چنین جلساتی لازم ضروری است.
کد خبر: ۱۴۸۳۷۴۶
نویسنده علیرضا سلیمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس
در عین حال باید گفت برای آنکه چنین جلساتی خروجی خوبی پیدا کند باید پیش نیاز‌هایی را برای آن در نظر گرفت. نکته اول اینکه باید جلسات مذکور ادامه داشته باشد و البته از آن مهمتر اینکه جلسات مذکور مستلزم داشتن یک دستور کار است.
 
اصولا لازم نیست که در چنین نشست‌هایی از هر دری سخن گفته شود و نیازی نیست که همه موضوعات مبتلابه جامعه را در یک جلسه مطرح کنیم البته طرح چنین مسائلی در جلسه اول کفایت می‌کند و آن را می‌توان به عنوان یک نشست مقدماتی در نظر گرفت، اما از این پس باید جلسات مذکور باید از یک برنامه و طرح مشخصی پیروی کند.
 
برای رسیدن به یک نقطه مشخص  در این زمینه به نظر می‌رسد که افراد متخصص و کارشناس در حوزه‌های مختلف قبل از تشکیل چنین جلساتی کمیته‌های مشترکی میان دولت و مجلس  را تشکیل دهند و این کمیته خروجی بررسی‌های خود را در به این جلسات ارائه بدهند و در نهایت به  یک تصمیم مشخصی درباره راهکار‌های در نظر گرفته شده برای رفع موانع و برطرف کردن معضلات  برسیم و نتیجه این تصمیم را به افکار عمومی ارائه بدهیم.
 
به عبارت دیگر باید میان تشکیل جلسات مشترک  با دورهمی‌های رایج تفاوت قائل شد. ما نیامدیم که در طی این نشست‌ها فقط درد‌ها را بیان کنیم و فهرستی از مشکلات و معضلات را ارائه دهیم. ما به هر حال مسئول حل مشکلات در کشور هستیم نه مسئول لیست کردن دردها.
 
بعضا شاهد بودیم که مقامات  مختلف در اظهارات رسمی و همچنین از طریق رسانه‌ها به بیان درد‌ها می‌پردازند. طبعا مردم بهتر از ما با این آلام و درد‌ها آشنا هستند و نیازی به بازگویی مجدد آن نیست و کسانی که تریبون را در دست می‌گیرند باید مشخص کنند که تاکنون چه اقداماتی را برای رفع موانع انجام داده اند. هنر مسئولان این است که وقتی در خصوص آسیب‌ها و چالش‌های جامعه و کشور موضوع شناسی کردند درباره نحوه برون رفت از تنگنا‌ها هم اظهارنظر‌های کارشناسانه را مطرح می‌کنند و نباید صرفا در بیان موضوعات غوطه ور شد. بعد از موضوع شناسی نیاز به حکم شناسی است و کار ما این است که با استفاده از خرد جمعی و با سرپنجه تدبیر و عقلانیت برای رفع مشکلات اقدام کنیم. به عبارت دیگر مردم و افکار عمومی انتظار دارند که بعد از برگزاری هر نشستی با حضور مسئولان مشخص شود که خروجی این جلسات و ارائه راهکار‌ها در مجموع چه تعداد از مشکلات کشور رفع خواهد شد و قاعدتا همه کارگزاران  هم باید مسئولیت اقدامات و تصمیمات خود و آثار و تبعات آن را بپذیرند و بعد از انجام هر کاری در صورت بروز مشکل و چالش آن را به گردن دیگران نیاندازند.
 
طبعا تا زمانی که موضوعات به لحاظ تخصصی مورد کارشناسی قرار نگیرد و نتایج آن در جلسات مشترک ارائه نشود و در نهایت خروجی نشست‌ها هم به راهکار‌هایی مشخصی برای برون رفت از مشکلات کشور منتج نشود حتما در آینده با چالش‌های جدی مواجه خواهیم شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها