در واقع ما قبل از ورود به اقدامات آینده و آینده پژوهی باید همه معادلات موثر در پدید آمدن رخدادهای سوریه را مورد بررسی دقیق قرار دهیم تا بتواند چراغ راه برای آینده پژوهی ما و چگونگی اقدامات آینده ما باشد.
بر این اساس باید توجه داشته باشیم اقداماتی که در سوریه صورت گرفت موضوع به تنهایی ملی و به تنهایی منطقهای نبود بلکه یک تصمیم عاجل از جانب نظام سلطه بویژه آمریکاییها و رژیم اشغالگر قدس برای آینده منطقه تلقی میشود.
در واقع باید به این نکته توجه داشته باشیم مساله ژئوپلتیک سوریه نه فقط برای منطقه بلکه برای نظام بین الملل آینده یا نظم نوین آینده نیز بسیار با اهمیت است.
از این رو، سطح تحلیل پدیده پیش آمده را نه فقط در سطح جغرافیای سوریه و همسایگان این کشور بلکه باید در سطح جهانی مورد بررسی قرار داد؛ بنابراین میتوان گفت که پدیده استفاده از تروریسم و جنگهای نیابتی که از دهه اول ۲۰۰۰ در این منطقه آغاز شده همچنان در دستور کار نظام سلطه و رژیم صهیونیستی قرار دارد و این نکته میتواند درس روشن و شفافی برای کشورهای عربی منطقه نیز محسوب شود که به نیات شوم ایالات متحده برای تشکیل خاورمیانه جدید یا خاورمیانه آمریکایی آگاه کند.
بر این اساس است که مقامات ارشد در جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته موضوع مقابله منوط به وحدت کشورهای منطقهای با فتنه شوم تجزیه طلبی و تقسیم کشورها برای رسیدن به خاورمیانه جدید یا سایکس – پیکوی ۲ باید مورد دقت قرار گیرد.
باید توجه داشته باشیم که هم اکنون در سرزمین سوریه بواسطه رخدادها و تغییر و تحولی که در عرصه سیاسی در این کشور رخ داده و همزمان با سقوط دولت بشار اسد برخی از مردم این کشور اتفاق جدید را به فال نیک گرفته اند و غریو شادی سرداده اند تردیدی نیست که شور و هیجان اولیه ناشی از ناآگاهی نسبت به آن چیزی است که بر سرشان خواهد آمد و آگر بدانند که از این پس چه اتفاقاتی در کشورشان رخ خواهد داد و سناریوهای محتملی که برای آینده سیاسی سوریه رقم خواهد خورد پیاده شود در روزهای آتی متوجه خواهند شد که این غریو شادیها بعد از مدت کوتاهی تبدیل به حزن و اندوه میشود.
اما این نکته حائز اهمیت است که جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تحلیل جامع و عمیق قطعا و یقینا در تقویت مقاومت منطقه کوشش خواهد کرد و در این باره نه دچار غفلت زدگی و نه دچار شتابزدگی و بی تفاوتی خواهد شد.