در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد

اتحاد تروئیکای اروپا، آمریکا و اسرائیل علیه ایران

این روز‌ها به نوعی شاهد شکل گرفتن اتحاد و اجماع بین تروئیکای اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم. این اتحاد با این هدف ایجاد شده تا آن‌ها بتوانند جمهوری اسلامی ایران را بیش از گذشته محدود کنند. علاوه بر این آن‌ها تلاش می‌کنند از فرصت روی کار آمدن دونالد ترامپ نیز برای رسیدن به اهداف خود بیشترین بهره را ببرند.
این روز‌ها به نوعی شاهد شکل گرفتن اتحاد و اجماع بین تروئیکای اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم. این اتحاد با این هدف ایجاد شده تا آن‌ها بتوانند جمهوری اسلامی ایران را بیش از گذشته محدود کنند. علاوه بر این آن‌ها تلاش می‌کنند از فرصت روی کار آمدن دونالد ترامپ نیز برای رسیدن به اهداف خود بیشترین بهره را ببرند.
کد خبر: ۱۴۸۶۰۷۳
نویسنده ثمانه اکوان | پژوهشگر روابط بین الملل

برای بار دیگر سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان اتهامات بی‌اساس خود را علیه ایران تکرار کرده‌اند. آن‌ها ادعا کرده‌اند که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده است.

 

درباره این رویکرد اروپایی‌ها باید خاطرنشان کرد که نوع تعامل آن‌ها با جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه پس از اتفاقاتی که در منطقه افتاد، کاملا تغییر کرده است و می‌توان گفت اکنون شاهد شکل گرفتن اتحاد و اجماع بین تروئیکای اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم. البته این اتحاد با این هدف ایجاد شده تا آن‌ها بتوانند جمهوری اسلامی ایران را بیش از گذشته محدودتر کنند. علاوه بر این، آن‌ها تلاش می‌کنند از فرصت روی کار آمدن دونالد ترامپ نیز برای رسیدن به اهداف خود بیشترین بهره را ببرند.

 

به این ترتیب تروئیکای اروپایی قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ از جنبه‌های مختلف رویکرد سیاست فشار حداکثری را شروع می‌کنند. البته ما این رویکرد را در اتفاقاتی مانند جنگ غزه، سوریه، لبنان شاهد بوده‌ایم همچنین باید به ماجرای تحریم‌هایی‌که به بهانه اینکه ایران موشک به روسیه ارسال کرده است نیز اشاره کرد. این در حالی است که آن‌ها بدون دلیل و مدرک خاصی این کار را انجام داده‌اند. حتی در این خصوص جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده‌اند سندی مبنی بر اینکه ایران موشک به روسیه فرستاده، وجود ندارد.

 

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده که در مقابل این خواسته‌های غیر منطقی آن‌ها کوتاه نخواهد آمد. در واقع این روز‌ها نیز با توجه به تحولات کنونی منطقه ، آن‌ها از این می‌ترسند که جمهوری اسلامی ایران به نتیجه برسد که دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد. این در حالی است که در چند وقت گذشته نیز ایران ابعاد فعالیت‌های هسته‌ای خود را براساس قانون مجلس شورای اسلامی گسترش داده است. در جلسه اخیر شورای امنیت نیز شاهد بودیم که بیشتر نگرانی آن‌ها معطوف به این مساله است که جمهوری اسلامی ایران تصمیم بگیرد فعالیت‌های خود را به نوع دیگری ادامه دهد.

 

به این ترتیب این مساله سبب می‌شود نگرانی‌های آن‌ها افزایش یابد و بخواهند از شرایط سوءاستفاده و فشار‌های بیشتری را به جمهوری اسلامی ایران تحمیل کنند.

 

البته لازم به یادآوری است که مساله آن‌ها فقط به بحث هسته‌ای محدود نمی‌شود. در واقع مساله اصلی‌شان بحث موشک، پهپاد و مسائل مرتبط با متحدان ایران در منطقه است.

 

در این بین با این رویکرد تروئیکای اروپا این پرسش نیز مطرح است که آیا گفتگو‌ها ادامه پیدا خواهد کرد؟ یا این گفتگو‌ها ثمری خواهد داشت؟ در این خصوص می‌توان گفت با توجه به تهدیداتی که تروئیکای اروپا، آمریکا و رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار داده‌اند به نظر می‌رسد هر زمان میزان این تحریم‌ها بیشتر شده به این دلیل نبوده که آن‌ها قصد دارند به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کنند. در واقع آن‌ها تهدید‌ها را افزایش می‌دهند تا جمهوری اسلامی ایران را پای میز مذاکره‌بیاورند.

 بنابراین آن‌ها نیز به این نتیجه رسیده‌اند که باید با مذاکره مساله خود را با جمهوری اسلامی ایران حل کنند به همین دلیل بررسی می‌کنند که افزایش چه نوع فشاری می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را پای میز مذاکره بیاورد و کاری کنند تا ایران به خواسته‌ آن‌ها تن بدهد. به همین دلیل تروئیکای اروپا در ابعاد مختلف فشار‌های بیشتری به ایران تحمیل می‌کنند تا در نهایت هنگام قرار گرفتن پشت میز مذاکرات برگ‌های بیشتری برای بازی داشته باشند.

 

به همین دلیل درباره سرنوشت گفتگو‌ها باید اذعان کرد قطعا مذاکرات ادامه پیدا می‌کند، زیرا این رویکرد به نفع آن‌هاست و چاره دیگری نیز ندارند. نباید فراموش کنیم که در حدود دو دهه گذشته رژیم صهیونیستی می‌خواسته تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد. در واقع اگر می‌توانست، این مساله را اجرایی می‌کرد. به همین دلیل تنها راه باقی مانده برای آن‌ها راه دیپلماسی است و در جلسه آخر شورای امنیت نیز به این مهم به طور واضح اشاره کردند که تنها راه، دیپلماسی و مذاکره است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها