به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، گرچه در طول سالهای اخیر اقدامات قابلتوجهی در حوزههای مختلف برای مناطق محروم انجام و خدمات گوناگونی نیز ارائه شده، اما هنوز هم فاصله شاخصهای توسعه انسانی بین مناطق محروم و مناطق نیمه برخوردار زیاد است؛ بسیاری از این مناطق حتی از کمبود امکانات اولیه زندگی نیز رنج میبرند و با مشکلات عدیدهای در حوزه زیرساختها رو به رو هستند؛ از این رو اقدامات مختلفی در قالب طرحها و پروژههای محرومیتزدایی و توسعه روستایی به صورت هفتگی در حال انجام است.
بازنگری طرح هادی روستای شوریجه سروستان
یکی از این اقدامات که در هفته جاری هم مورد توجه ویژه متولیان محرومیتزدایی قرار گرفت بازنگری طرحهای هادی بود؛ در این هفته طرح هادی روستای شوریجه سروستان با حضور بتول معلم فرماندار این شهرستان بازنگری شد.
فرماندار سروستان در این نشست که با حضور بخشدار مرکزی، مدیر بنیاد مسکن شهرستان، دهیار و رئیس شورای اسلامی روستای شوریجه و گروه کارشناسی استانی برگزار شد بازنگری طرحهای هادی روستاها را یکی از اولویتهای پیش رو برای شتاببخشی به اجرای طرحهای توسعه دانست و گفت: اجرای این طرحها موجب افزایش اشتغال و کارآفرینی، افزایش ماندگاری روستاییان در این مناطق و کاهش مهاجرتها میشود، لذا باید از همه ظرفیتهای قانونی به منظور توسعه روستایی و محرومیتزدایی بهرهگیری کرد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان سروستان نیز که معتقد است مهمترین هدف اجرای طرحهای عمرانی روستایی تحکیم مناسبات زیستی مردم و نوسازی بافتهای قدیمی، مولدسازی و معیشت محوری خانوارهای روستایی است، اعلام کرد: طرحهای هادی روستاهایی که از مدت زمان آن گذشته و نیازمند به بازنگری هستند باید متناسب با نیازها و خواسته روستاییان مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
بررسی مسائل و مشکلات روستاهای بخش درودزن شهرستان مرودشت
در هفته جاری همچنین نشست بررسی مسائل و مشکلات روستاهای بخش درودزن شهرستان مرودشت با حضور مدیر بنیاد شهرستان، بخشدار و دهیاران بخش درودزن برگزار شد.
در این جلسه دهیاران روستا مشکلات روستاهای خود را مطرح کردند و مدیر بنیاد مسکن هم راهکارهای مناسب و پاسخ لازم برای حل این مشکلات را ارائه داد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان مرودشت، بازنگری طرح هادی روستاها، آسفالت معابر روستایی و آمادهسازی اراضی واگذاری را از مهمترین خدمات محرومیتزدایی دانست که در سالهای مختلف در بخش درودزن ارائه شده است.
علی شیروانی دوست اضافه کرد: اجرای ۵۰۲هزار مترمربع آسفالت از محل اعتبارات داخلی بنیاد مسکن و قیر رایگان برابر تفاهمنامه سه جانبه با مشارکت دهیاریها در ۷۶ روستای شهرستان از جمله طرحهای شاخص در این شهرستان است.
او ادامه داد: بنیاد مسکن با اجرای عملیات بهسازی شامل اجرای جدول جدار سنگی، کاه گل، کانال سنگی در ۶روستا و بازنگری طرح هادی روستایی در ۵۱ روستای شهرستان گامهای مؤثری برای توسعه روستایی و محرومیت زدایی برداشته است.
تامین لوله و تجهیزات آبرسانی به روستای تنگ کرم شهرستان فسا
در روزهای نخست این هفته نخستین محموله لوله و تجهیزات آب برای اجرای طرحهای آبرسانی روستای تنگ کرم شهرستان فسا نیز به اداره آبفا این شهرستان تحویل شد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا درباره اجرای این طرح گفت: این طرح به متراژ یک هزار و ۵۶۰ متر برای لولهگذاری و آبرسانی زمینهای واگذاری بنیادمسکن شهرستان فسا در روستای تنگکرم اجرا میشود.
محمد جابری انصاری اضافه کرد: روستای تنگ کرم از بخش مرکزی شهرستان در سالهای مختلف از خدمات بنیاد مسکن برخوردار بوده است.
به گفته مدیر بنیاد مسکن شهرستان فسا در ۱۱ روستای این شهرستان طرحهای هادی به متراژ ۱۸هزار و ۴۳۵متر مربع به مبلغ ۶۰ میلیاردریال اجرایی شده است.
او ادامه داد: در ۱۷ روستای این شهرستان نیز با اجرای آسفالت مشارکتی (قیر رایگان) با مشارکت دهیاریها به متراژ۹۳ هزارمترمربع کار عمرانی صورت پذیرفت.
به گفته انصاری این بنیاد بازنگری طرحهای هادی در ۱۰روستای دیندارلو، هادی آباد، صالح آباد، دشت احمد، امیرحاجیلو، سروگر، ولی آباد، خورنگان، دهشیب و موردی را فراهم کرده است.
صدور و اعطای اسناد مالکیت روستاهای شیب تنگ و گودگاه کازرون
به پایان رسیدن عملیات نقشهبرداری ثبتی به منظور سنددار کردن روستاهای شیب تنگ و گودگاه از توابع بخش جره بالاده شهرستان کازرون از دیگر اقدامات با هدف توسعه روستایی و محرومیتزدایی در هفته جاری به شمار میرود؛ این در حالیست که روستاهای شیبتنگ و گودگاه شهرستان کازرون در استان فارس به دلیل تکمیل شدن سد نرگسی در زمان آبگیری سد در آیندهای نزدیک در حریم دریاچه این سد قرار میگیرند.
ساکنان این روستاها به دلیل نداشتن سند ملکی روستایی دچار مشکلاتی بودند که بنیاد مسکن تلاش کرد با صدور و اعطای اسناد مالکیت این مشکلات را برطرف کند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان کازرون در این باره گفت: این نقشهها در اداره ثبت اسناد شهرستان در حال انجام فرآیند ثبت شمیم در سامانه کاداستر است و بدون شک صدور نقشههای ثبتی در این دو روستا زمینه توسعه دوچندان آنها را فراهم میکند.
قاسم داوودی ادامه داد: با توجه به ضرورت جابجایی این دو روستا مراحل صدور سند بطور ویژه و با فوریت در حال انجام است.
شتاب بخشی در اعطای تسهیلات تامین مسکن مددجویان شهرستان فراشبند
در این هفته نشست مشترک بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان فراشبند با ادارات کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی این شهرستان نیز با محوریت بررسی مشکلات متقاضیان تحت حمایت در طرحهای مسکن روستایی و نهضت ملی مسکن شهرستان فراشبند برگزار شد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان فراشبند در این نشست در خصوص اقدامات صورت گرفته برای تأمین مسکن مددجویان توضیح داد و اعلام کرد: طرحهای تأمین مسکن مددجویان در این شهرستان تحت حمایت کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهریستی احداث شده و بنیادمسکن خدمات ارزشمندی برای تأمین مسکن این اقشار انجام داده است.
سیدعبدالرسول مودبی از پرداخت تسهیلات۳۵۰میلیون تومانی برای مسکن روستایی و ۵۵۰میلیون تومانی برای نهضت ملی مسکن خبر داد و اضافه کرد: بنیاد مسکن در مشارکت طرحهای هشت هزار واحدی و ۳۰هزار واحدی مسکن مددجویان اقدامات قابلتوجهی انجام داده است.
رسیدن طرح نهضت ملی مسکن شهرستان گراش به مرحله نماکاری فاز نخست
در هفته جاری عملیات اجرای نمای فاز ۱ طرح نهضت ملی مسکن گراش هم با پایان عملیات تأسیسات آب، فاضلاب و گازکشی چند بلوک از فاز ۱ آغاز شد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان گراش در این باره گفت: طرح نهضت ملی مسکن شهر گراش با فرآیند تکمیل پروژه، در اولین بلوک ساختمانی به مرحله نماکاری رسید.
ابوذر آقایی گزارشی از عملیات اجرایی پروژه فازیک (۱۶۴ واحدی) و فاز دو (۹۰۶) واحدی نهضت ملی مسکن شهر گراش ارائه داد و افزود: عملیات اجرایی پروژه فاز یک ۱۵۸واحدی نهضت ملی مسکن شهر ارد نیز انجام شده، همچنین با پالایش سه هزار و ۴۴۵ پرونده متقاضیان نهضت ملی مسکن در این شهرستان اجرای طرحها در حال اجراست.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان گراش اجرای طرحهای نهضت ملی مسکن را زمینهساز تامین مسکن مناسب برای متقاضیان دانست و اضافه کرد: اجرای این طرحها در شهرستان گراش به عنوان پیشران توسعه صنعت ساختمان دنبال میشود.
آغاز احداث ۵۰ واحد مسکن محرومین در شهر اقلید
با اجرای میخ کوبی و رنگریزی ۲۵ قطعه اراضی در شهر اقلید، احداث ۵۰ واحد مسکن محرومین با مشارکت بنیاد مسکن در این شهر کلید خورد.
این عملیات طی مراسمی با حضور نماینده شهرداری اقلید، مدیر بنیاد مسکن شهرستان، کارشناس و نقشهبردار بنیاد آغاز و مقرر شد ظرف یک هفته شهرداری نسبت به صدور دستور نقشه اقدام کند تا مراحل صدور پروانه ساختمانی و شروع پروژه آغاز شود.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید در حاشیه اجرای این این طرح با برشمردن قابلیتهای احداث مسکن محرومان و مددجویان در این شهرستان گفت: باید از همه ظرفیتهای قانونی به منظور خانهدار شدن اقشار محروم بهرهگیری شود.
به گفته محسن اسلامی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی در این شهرستان در سالهای قبل نیز از خدمات بنیاد مسکن بهرهمند شدهاند اضافه کرد: این رسالت و وظیفه اصلی بنیاد مسکن است که برای خانهدار شدن این قشر همه توان و توشه خود را بکار بندد.
پایش اراضی روستاهای ماهفرخان، قشم قاوی و خانه کت شهرستان استهبان
در پی شناسایی زمینهای تصرفی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان استهبان مدیر و کارشناس زمین بنیاد از روستاهای ماهفرخان، قشم قاوی و خانه کت بازدید و زمینهای تصرف شده را شناسایی کردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در این خصوص گفت: روستاهای ماهفرخان، قشم قاوی و خانه کت شهرستان استهبان در اولویت توسعه و محرومیتزدایی قرار دارند و از همه ابزارهای قانونی برای حفظ حریم روستاها و برخورد با متخلفان در تصرف اراضی بهرهگیری میشود.
کرامت ابراهیمی ادامه داد: حفظ حریم روستاها فرصتی برای توسعه بیشتر این مناطق ایجاد میکند و بنیاد مسکن با توسعه روستایی و واگذاری اراضی به زوجهای جوان زمینه خانهدار شدن این اقشار را فراهم میکند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان از اجرای طرحهای با محوریت بنیاد مسکن در این شهرستان خبر داد و گفت: این طرحها در روستای دستجرد پارک با ۷۶۰ میلیون تومان، ماهفرخان شامل زیرسازی، آسفالت و تک لبه با ۲میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و رونیز سفلی شامل کانال سنگی با ۵۳۶ میلیون تومان انجام شده است.
هموار شدن راه توسعه استان با اجرای طرحهای محرومیت زدایی
بدون شک اجرای این طرحها نیاز مبرمی به تأمین بودجه دارد؛ از این رو مدیرکل بنیاد مسکن فارس در تلاش است تا از طرق مختلف به تأمین اعتبار برای شتاببخشی به روند اجرای این پروژهها بپردازد؛ برای تحقق این مهم اخیرا جلسهای با حضور مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس برگزار شد؛ جلسهای که در آن مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برلزوم تعامل و همافزایی دستگاهها برای پیشبرد اهداف توسعه روستایی تأکید کرد و گفت: همافزایی بنیاد مسکن با مدیران ارشد استان راهگشای تأمین مسکن نیازمندان بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس هم گزارشی از پروژههای محرومیتزدایی در روستاها ارائه داد و اعلام کرد: تقریبا در همه روستاهای استان شاهد اجرای طرحهای توسعه معابر، مقاومسازی مسکن روستایی، اجرای طرحهای هادی و بازنگری برخی از این طرحها هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس نیز با اشاره به چالشهای حوزه طزیرساختی در مناطق روستایی و دور افتاده این استان پهناور گفت: انتظار میرود نهایت تلاش برای جذب اعتبارات صورت بگیرد تا با توجه به شرایط پهناوری و وسعت استان، عملیات اجرایی پروژهها تسریع شود.
محسن پاپری زارعی افزود: حضور میدانی مسئولان و متولیان امور در مناطق مختلف استان و احصای مشکلات توام با نظارت دقیق و سرعت بخشی به روند پیگیری امور بر زمین مانده مردم زمینه ساز کاهش و کم شدن فاصله برخورداری و نابرخورداری در گوشه و کنار فارس خواهد شد و در حوزه روستایی ضریب ماندگاری و همچنین مهاجرت معکوس از شهر به روستاها را در پی خواهد داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد