جشنوارهای که همیشه نگاه ویژهای به مسائل سیاسی و اجتماعی روز، بهخصوص محور مقاومت و آرمان فلسطین دارد و امسال نیز با توجه به جنگهای متوالی در غزه و بیخانمانی کودکان و مردم، این نگاه ویژهتر شده است. محوریت جشنواره عمار بهطور عمومی بر فعالیت مردمیای استوار است که علیه استکبار و بهطور خاص رژیمصهیونیستی صورت میگیرد و این فعالیت البته محدود به جغرافیای ایران نیست و کشورهای عربی، آسیایی و آمریکایی بدون توجه به همراهی حاکمیت با این حرکت، اثر خودشان را برای این جشنواره میفرستند.از این رو با توجه به نزدیکی برگزاری این رویداد، نشست خبری پانزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور مرضیه هاشمی دبیر جشنواره، محمدحسین صبوری دبیر اجرایی و سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره در حسینیه هنر برگزار شد.
مبارزه با تصویر متوهمانه غرب با مفهوم «امت مقاوم»
در ابتدای این نشست، سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری پانزدهمین جشنواره فیلم عمار با اشاره به اینکه هرسال جشنواره فیلم عمار همزمان با ۹دی برگزار میشود،گفت:روز۹دی یادآور حماسهای است که مردم درسال۱۳۸۸رقم زدندوتصویر متوهمانهای را که جامعه غربزده تلاش داشت از کشور ارائه دهد، پاک کردند. جریان غربزده میخواست نشان دهد که بین مردم و مسئولان فاصله افتاده ومردم ازآرمانهای انقلاب اسلامی عدول کردهاند.او ادامه داد:جشنواره فیلم عمارعرصهای برای بازنمایی و ضریبدادن به آثار هنریای است که خودشان را ملزم به بازنمایی واقعیت میدانند. امسال هم این جشنواره تلاش کرد با محوریت قرار دادن مفهوم «امت مقاوم»به مصاف این تصویرپردازیهای متوهمانه برود. آثارمتنوعی هم که به جشنواره رسیده، نشان میدهد که هم هنرمندان نسبت به این حوزه علاقه دارند و هم واقعیت جامعه ما سرشار ازسوژههایی است که در مسیر روشنگری و پیشرفت قرار دارد.
ارسال ۴۳۰۰ اثر به بخشهای مختلف جشنواره عمار
خورشیدی گفت: خطای محاسباتی دشمن که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، در عرصه هنر هم وجود دارد. بازنمایی هنرمندانه مقاومت در جامعه ایران میتواند این خطای محاسباتی را افشا و اصلاح کند.رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار عنوان کرد: خدا را شاکریم که جشنواره عمار بر عهدی که داشته یعنی توجه به آثار تصویریِ مبتنی بر حقیقت، ثابتقدم بوده است. جشنواره در این سالها توانسته هم موضوعات تازه و بکری را به جامعه معرفی کند و هم هنرمندان خلاق و توانمندی را به جامعه هنری و سینمایی معرفی کند.
اجرای بیش از ۴۰۰۰ نوبت اکران مردمی
او افزود: ما درسال گذشته بیش از۴۰۰۰نوبت اکران مردمی (بدون بلیت) داشتیم و ۵۵۰۰ اکران اقتصادی داشتیم که پرمخاطبترین فیلم در این بخش، فیلم سینمایی «قلب رقه» بوده که چهارمیلیارد تومان به اقتصاد سینما کمک کرده است. بسیار خرسندیم رهبرمعظمانقلاب هم در دیداری که چندسال پیش با دستاندرکاران جشنواره داشتند، از جشنواره فیلم عمار بهعنوان الگوی موفق مشارکت مردمی در امور فرهنگی و هنری یاد کردند.خورشیدی با بیان اینکه امسال در ۲۱ استان آیین افتتاحیه جشنواره و اکران مرکزی داریم، افزود: این اکران آثار، از اکرانهای مردمی در مساجد، مدارس، ادارات و.. . جداست. در مجموع ۴۳۰۰ اثر فیلم و فیلمنامه در بخشهای داستانی مستند و پویانمایی داشتیم. رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار ادامه داد: مطلوب برای ما رسیدن به شرایطی است که اکران فیلمها پیش از جشنواره باشد؛ یعنی پیش از آنکه وارد جریان داوری جشنواره بشوند، در دسترس مردم قرار بگیرند و به این ایده فکر میکنیم اما فعلا سازوکار لازم را نداریم. او عنوان کرد: امسال هم در بین آثار، کارهایی را مشاهده میکنیم که مشکلات داخلی مانند مسأله کارگران و سقط جنین پرداختهاند که این نشاندهنده دغدغهمندی هنرمندان ما است.
درگیر یک جنگ ترکیبی پیچیده در دنیا هستیم
مرضیه هاشمی، دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم عمار نیز عنوان کرد: الان در میانه یک جنگ ترکیبی پیچیده در دنیا هستیم. ما وظیفه سنگینی داریم و شاهدیم که کشورهای حامی اسرائیل از حیث رسانهای و جنگ روانی چقدر تلاش میکنند تا تصویر مقاومت را مخدوش کنند. امسال خیلی از مردم سراسر دنیا در موضوع فلسطین بیدار شدند. در این میان هنرمندان وظیفه دارند که دروغهای رسانهای را افشا کنند.
تلاش برای بینالمللیشدن جشنواره عمار
او با بیان اینکه امسال سعی کردیم تا به جشنواره بعد بینالمللی ببخشیم، افزود: خدا را شکر آثار متنوع و بسیار خوبی هم در این بخش به دبیرخانه رسیده است. در مجموع ۲۷۰ اثر شامل ۱۵۴ نماهنگ، ۴۳مستند، ۲۸ فیلمکوتاه و ۳۱پویانمایی از ۱۱ کشور به دبیرخانه رسیده است. در همین راستا، مهمانان و هنرمندان مختلفی از کشورهای مختلف بهجشنواره میآیند. مهم این است که این مفهوم مقاومت در سراسر دنیا پخش شود و برای همگان روشن کنیم که «حق» متعلق به جبهه مقاومت است. جشنواره امسال پیامهای مهمی دارد که مهمترین آن حمایت از مقاومت است.
اهدای جایزه وفا به بهترین روایتگر
روز جمعه و در جریان افتتاحیه به بهترین روایتگر جبهه مقاومت جایزه «وفا» را خواهیم داد که به یاد «وفا علی عدینی» است که به همراه همسروفرزندانشان درحمله اسرائیل به شهادت رسیدهاند.این جایزه قراراست به یکی ازخبرنگاران فعال درحوزه روایتگری وقایع غزه و سوریه اهدا شود.همچنین در افتتاحیه و اختتامیه از شخصیتهای ویژه داخلی و بینالمللی فعال در حوزه مقاومت تقدیر خواهیم کرد.
میزبانی از طراح عملیات طوفانالاقصی در شب ویژه امت
محمدحسین صبوری، دبیر اجرایی نیز در تکمیل آنچه گفتهشده، عنوان کرد: در این دوره از جشنواره، برنامه شب ویژه امت مقاومت را سهشنبه هفته آینده ۱۱ دی در سینما بهمن داریم که در آن میزبان یکی از طراحان عملیات طوفانالاقصی و همرزم و همبند شهید یحیی سنوار هستیم. همچنین علی مرتضی، خبرنگار و از مسئولان المیادین درکنار برخی از هنرمندان فلسطینی از دیگر مهمانان این برنامه هستند که سهشنبه شب در سینما بهمن برگزار میشود. او در پایان گفت: شب ویژه فضای مجازی، شب ویژه آرمان روحا... مختص ماجرای فتنه و شهدای فتنه، ویژهبرنامه شب طنز انقلاب اسلامی و ویژهبرنامه فیلم ما از سایر برنامههای این دوره از جشنواره محسوب میشود و کارگاههای مختلفی در زمینه یادداشتنویسی، تجربهکاوی میکرورسانهها، نشست هنر واقعیت و تولیدات اقتباسی سینمای مقاومت، کارگاههای آموزشی مستندسازی، نشست عمارشناسی و نشست تجربهکاوی مستند از جمله رویدادهای کارگاهی و آموزشی جشنواره است.