دریادار ایرانی با اشاره به سابقه ساخت کشتی و شناور در ایران و دریانوردی۶۰۰۰ساله ایرانیها تصریح کرد: کیفیت ساخت کشتی در ایران بسیار بالاست و در این راستا ناوگروه۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتسر گذاشتن موانع مختلف، توانست توانمندی دریایی ایران اسلامی را به رخ قدرتهای جهانی بکشد و بستر بهرهوری ازاقتصاد دریامحوررا فراهم کند. دریادار ایرانی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اجراییشدن سیاستهای اقتصاد دریامحور بیان کرد: این هفته یک شناور بینظیر نظامی بهعنوان زاگرس باعلم وتوان ایرانی وظرفیت بینظیر به آب انداخته میشودتادرمنطقهعملیات انجام دهدو علاوهبراین بزرگترین قطب نظامی درمنطقه راهبردی جاسک افتتاح میگردد که شامل پستهای اسکله تخصصی با پیشرفتهترین تجهیزات و آخرین دستاوردهای شناوری است. فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، توانایی جمهوری اسلامی ایران در فناوری دریایی را قابلتوجه دانست و تأکید کرد: اکنون نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اقتصاد اقیانوسی را در برنامه خود قرار داده و دولت نیز بر استفاده از ظرفیت اقیانوسها در عرصه اقتصادی تأکید کرده است. فرمانده نیروی دریایی ارتش با قدردانی از شرکتهای دانشبنیان و دانشمندان در عرصه ساخت شناور و توسعه صنایع دریایی اضافه کرد: شما با توانایی خود ویژهخواری آمریکایی را در دریا و اقیانوسها شکستید و نشان دادید که دریا متعلق به همه ملتهاست.
الحاق هزار فروند پهپاد و احتمال تشکیل نیروی مجزا
همچنین صبح روز دوشنبه با دستور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده،وزیردفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح، بهطورهمزمان درچندین نقطه ازکشور هزارفروند پهپاد راهبردی با قابلیتهای ضد استحکامات و پنهانکار به سازمان رزم ارتش ملحق شد. این پرندههای بدونسرنشین با ویژگیهای منحصربهفرد شامل برد بالای ۲۰۰۰کیلومتر، قدرت تخریب بالا، قابلیت عبور از لایههای پدافند با داشتن RCS بسیار پایین، تداوم پرواز بسیار بالا و خوداتکا و بدون نیاز به کنترل از ابتدا تا انتهاست که برای اجرای ماموریتهای خاص، ضمن افزایش عمق شناسایی و پایشهای مرزی، موجب ارتقای توان رزم و قدرت انهدامی ناوگان پهپادی ارتش در مقابله با اهداف دوردست میشود.
سرلشکر موسوی در آیین الحاق این پهپادها به سازمان رزم، ضمن تبریک بهمناسبت سالروز ولادت امامعلی(ع) و تشکر از وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، صنایع و دفاعی وزارت دفاع گفت: این بسته جدید از این نظر نسبت به الحاقهای قبلی برجسته است که اولا همکاران ما در صنایع هوایی وزارت دفاع، زمان را بهدلیل نیاز، با اقدام جهادی و شبانهروزی خیلی کوتاه کردند و چیزی را که باید در پایان سهماهه اول ۱۴۰۴ تحویل میدادند شش ماه زودتر آماده کردند. وی افزود: نکته بعدی اینکه با توجه به حوادثی که در ماههای اخیر اتفاق افتاد، مطالبات جدیدی برای ما ایجاد شد و واقعیتهای میدانی نیز از ما مطالبات جدیدی را داشت. ما این مطالبات را تعریف کردیم و از وزارت دفاع خواستیم که در پهپادهای جدید اعمال کردند.این پهپادها، توانمندیها و ویژگیهایی را دارند که پهپادهای قبلی ما این ویژگیها را ندارند و اینها برای نبردهای امروز و نبردهای آتی موثر خواهند بود. سرلشکر موسوی با تاکید بر اینکه امروز در هر حوزهای از جنگ، پهپاد نقشآفرینی میکند، اظهار داشت: ما یک بخش مجزا از نیروهایی داریم که فعالیت پهپادی انجام میدهند که طبیعتا آنهم پابهپای سایر نیروها روز به روز قویتر میشود و شاید روزی به جایی برسد که یک نیروی پهپادی مجزا تشکیل دهیم، ولی الان در کوتاهمدت برنامهای برای تشکیل یک نیروی پهپادی مجزا وجود ندارد.