ثبت سالانه ۲۹۰۰ مورد ابتلا به سرطان در همدان

کارشناس پیشگیری از سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سالانه بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ مورد ابتلای جدید به سرطان در استان همدان ثبت می‌شود.
کد خبر: ۱۴۹۰۷۸۳

به گزارش جام جم آنلاین همدان، شراره نیک‌سیر با اشاره به برگزاری پویش ملی مبارزه با سرطان از یکم تا هفتم بهمن ماه اظهار کرد: شعار این پویش «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» است.

کارشناس پیشگیری از سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: آگاهی مردم به‌همراه اجرای برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام می‌تواند به کاهش ابتلا و افزایش تاثیرات درمانی کمک کند.

وی با اشاره به اینکه به رشد و تكثير بي‌رويه و خارج از كنترل تعدادی از سلولهای بدن سرطان گفته می‌شود گفت: در بیماری سرطان سلول‌های سرطانی قابليت تهاجم به بافت‌های مجاور و در نهايت گسترش به مناطق ديگر بدن را دارند.

نیک‌سیر با بیان اینکه سرطان سومين عامل مرگ و مير در ايران است افزود: با افزایش امید به زندگی و افزایش درصد سالمندی، انتظار می‌رود موارد بروز سرطان در یک دهه آینده به شدت افزایش یابد.

وی با تاکید بر اینکه سالانه بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ مورد ابتلای جدید به سرطان در استان همدان ثبت می‌شود که ۴۴ درصد موارد در زنان و ۵۶ درصد در مردان است عنوان کرد: سرطان‌های شایع در زنان در استان همدان به ترتیب پستان، روده بزرگ، پوست، تیرویید و معده است.

کارشناس پیشگیری از سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان سرطان‌های شایع در مردان استان همدان را به ترتیب مثانه، پروستات، پوست، روده بزرگ و معده دانست و در ادامه به عوامل خطرساز سرطانها اشاره کرد و گفت: سابقه فاميلي و ژنتیک، سیگار، نورخورشید، کم‌تحرکی و چاقی از علل بروز این بیماری است.

وی با بیان اینکه هورمون‌ها مانند داروهاي هورموني جايگزين كه در دوران پس از يائسگي استفاده می‌شود باعث بروز بیماری می‌شود خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های جلوگیری از ابتلا به سرطان عدم مصرف سیگار است؛ استعمال سیگار تقریبا با آسیب تمام اعضای بدن همراه بوده و با ۱۵ نوع سرطان مرتبط است.

نیک‌سیر با اشاره به اینکه سیگار عامل مهم ایجاد سرطان ریه، حنجره، حفره دهان، گلو، مری و مثانه بوده و در پیشرفت سرطان لوزوالمعده، دهانه رحم، کلیه، معده و برخی از انواع سرطان خون موثر است گفت: افرادی که در محیط زندگی خود در معرض دود سیگار هستند (بستگان فرد سیگاری) نیکوتین و سایر مواد شیمیایی سمی موجود در دود سیگار را مانند یک فرد سیگاری جذب می‌کنند و در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: افراد از تماس زیاد با نور خورشید بپرهیزند، سرطان پوست شایعترین سرطان در کل جمعیت بوده و ارتباط ثابت شده‌ای با میزان تابش اشعه خورشید به بدن دارد.

کارشناس پیشگیری از سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان به راهکارهای پیشگیری از سرطان پوست به هنگام مواجهه با نور آفتاب اشاره کرد و افزود: از کلاه و لباس‌های دارای پوشش کامل استفاده کنید و از عینک آفتابی که مانع عبور اشعه UV می‌شود برای محافظت پوست دور چشمها استفاده کنید.

وی با اشاره به استفاده از کرم‌های ضد آفتاب با SPF15 و بیشتر هنگام مواجهه با نور خورشيد عنوان کرد: افراد وزن خود را در محدوده طبیعی نگه دارند، افزایش وزن یا چاقی از عوامل خطر ایجاد سرطان بوده و به وضوح با سرطانهای پستان (بعد از یائسگی)، روده بزرگ، رحم، مری و کلیه مرتبط است.

نیک‌سیر با تاکید بر اینکه افراد به طور منظم ورزش کنند خاطرنشان کرد: ورزش منظم در کاهش خطر سرطانهای پستان، کولون، رحم و پروستات موثر است.

وی با بیان اینکه برای افراد بالغ حداقل ۳۰ دقیقه و ترجیحا ۶۰-۴۵ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در ۵ روز یا بیشتر در هفته توصیه می‌شود افزود: در کودکان و نوجوانان حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید برای حداقل ۵ روز در هفته توصیه می‌شود.

کارشناس پیشگیری از سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان داشتن تغذیه مناسب در پیشگیری از بیماری سرطان را مهم برشمرد و گفت: راهکارهای مرتبط با تغذیه در پیشگیری از سرطان، افزایش مصرف روزانه سبزی‌ها و میوه‌ها است و مصرف گوشت قرمز به كمتر از ۸۰ گرم در روز محدود شود.

وی با اشاره به اینکه از مصرف چربي‌ها به ويژه چربي‌هاي حيواني پرهيز شود بیان کرد: مصرف غذاهای پرکالری محدود شود، استفاده از ماهی، مرغ و حبوبات جایگزین مصرف گوشت گاو و گوسفند باشد.

نیک‌سیر با توصیه بر اینکهاز غلات كامل (سبوس دار) استفاده شود گفت: از مصرف غذاهاي كپك زده، شور، دوداندود و نمك‌سود خودداري شود.

وی با تاکید بر اینکه از مصرف موادغذايي آماده مانند سوسيس و كالباس خودداري کنید افزود: مصرف غذاهاي صنعتي و فرآوري شده مانند كنسرو كاهش یابد و از سرخ كردن، سوزاندن و پخت زياد مواد غذايي پرهيز شده و از حرارت‌هاي ملايم مانند بخارپز استفاده شود.

کارشناس پیشگیری از سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مشروبات الكلي مصرف نشود گفت: از تماس با عوامل سرطانزای محیطی پرهيز شود؛ برخی از عوامل سرطانزای شناخته شده آفلاتوكسين، آزبستوز، گاز خردل، تالك و تركيبات نيكل است.

وی بیان کرد: برخي عوامل ميكروبي ایجاد کننده سرطان هليكوباكتر پيلوري، ويروس‌های هپاتيت B ،C و HIV است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها