تازهترین اتفاق در این زمینه، جمعهشب در مجلس سنای آمریکا رقم خورد. جایی که نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات،موضوع تایید وزیر پیشنهادی ترامپ برای وزارت دفاع آمریکا را بررسی کردند. بر همین اساس، سنای آمریکا با رای تعیینکننده معاون رئیسجمهور، صلاحیت پیت هگست، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت وزارت دفاع را تایید کرد.
سنا درحالی صلاحیت هگست را تایید کرد که پس از معرفی وی به سنا از سوی ترامپ، مخالفتهای گستردهای از سوی دموکراتها و برخی جمهوریخواهان برای تصدی این پست مطرح شده بود.
براساس این گزارش، در جلسه سنا، هگست ۵۰ رای موافق و ۵۰رای مخالف را بهدست آورد اما جیدی ونس، معاون رئیسجمهور به عنوان رئیس سنا در این رایگیری شرکت کرد و صلاحیت هگست را تایید کرد. به این ترتیب هگست با ۵۱ رای موافق، به عنوان وزیر دفاع تایید شد. وی به عنوان وزیر دفاع، یک میلیون و ۳۰۰ هزار عضو پنتاگون را رهبری خواهد کرد و بودجه یک تریلیون دلاری سالانه پنتاگون را در اختیار خواهد داشت.
این دومین بار در تاریخ آمریکا است که معاون رئیسجمهور این کشور جهت عبور از سد تساوی آرا در سنا برای یکی از گزینههای پیشنهادی کابینه مداخله میکند. پیش از این، مایک پنس، معاون دونالد ترامپ در نخستین دوره ریاست جمهوری او، با رأی تعیینکننده خود در سال ۲۰۱۷، انتصاب بتسی دووس به عنوان وزیر آموزش این کشور را تأیید کرد.
بهندرت پیش میآید که بر سر انتصاب فردی که برای کابینه آمریکا نامزد شده است بهویژه برای مهمترین سمت در رأس ارتش ایالات متحده، چنین اختلافنظر و نگرانی گستردهای وجود داشته باشد.
برخی از مخالفان پیت هگست در سنای آمریکا، مواردی همچون نداشتن پیشینه و تجربه کافی و نیز اتهامات سنگین مطرحشده درباره سوءرفتار او را دلیل مخالفت خود با انتصاب وی عنوان کردهاند. این در حالی است که وزرای دفاع آمریکا معمولا حمایت گستردهتری از سوی دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در سنا به دست میآورند و به تساوی رسیدن آرای موافق و مخالف برای نامزدهای تصدی این پست، غیرمعمول است.
هگست، مجری سابق فاکسنیوز وعده داده که تغییرات بزرگی در پنتاگون ایجاد خواهد کرد. دشواری هگست در کسب اکثریت آرای سناتورهای آمریکایی بدان دلیل بود که وی با اتهامات جنسی روبهروست. پس از معرفی هگست به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت دفاع از سوی ترامپ، پلیس آمریکا یک گزارش جامع تحقیقاتی را منتشر کرد که نشان میداد یک زن در سال ۲۰۱۷ میلادی از پیت هگست، مجری فاکسنیوز و گزینه پیشنهادی ترامپ برای تصدی پست وزارت دفاع شکایت کرده و گفته بود که توسط هگست مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است. در مقابل وکیل هگست ادعا کرده بود که او در سال ۲۰۲۳ میلادی به این زن پول داده تا از ادامه یک دعوای حقوقی بیاساس جلوگیری کند.
تعلیق کمکهای خارجی
البته این تنها موضوع مربوط به کابینه ترامپ و اعضای آن نیست که طی ۴۸ ساعت گذشته، محل بحث و مناقشه بوده است. موضوع دیگر مربوط به دستوری است که وزیر خارجه آمریکا صادر کرده که بر مبنای آن، تقریبا تمام کمکهای مالی به اوکراین به مدت ۹۰ روز مسدود میشود. این اقدام پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ دستور بازنگری کامل همه کمکهای خارجی را صادر کرد.
آنطور که نشریه پالتیکو با استناد به یک سند داخلی گزارش کرده مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا به نهادهای دیپلماتیک و کنسولی کشورش برای توقف کار تقریبا تمام کمکهای خارجی دستور صادر کرده است.
این دستور، مقامات وزارت خارجه آمریکا را شوکه کرده و به نظر میرسد برای کمکهای نظامی به اوکراین نیز اعمال شود.
این مجله به نقل از سه مقام فعلی و دو مقام سابق آشنا به این موضوع، گفت: دستورالعمل روبیو به این معنی است که هیچ اقدام دیگری برای توزیع کمکهای مالی به برنامههایی که قبلا توسط دولت آمریکا تایید شده است، انجام نخواهد شد.
شبکه بیبیسی نیز درتحلیل این خبر گزارش داد که به نظر میرسد این اقدام بر همه چیز، از کمکهای توسعهای گرفته تا کمکهای نظامی تأثیر میگذارد.
این در حالی است که پنتاگون قبلا گفته بود که توقف کمکها بر کمکهای امنیتی به اوکراین تأثیری نخواهد داشت.