
در این مقاله قصد داریم در ارتباط با ثبت شرکت یا موسسه، به صورت جامع صحبت نماییم. ثبت شرکت یا موسسه برای افراد، به دلیل داشتن مزیت های فراوان اقتصادی و حقوقی دارای اهمیت است. این فرایند به معنای قانونی کردن و شخصیت حقوقی دادن به یک کسب و کار می باشد. با انجام ثبت موسسه یا شرکت، افراد قادر می باشند فعالیت های کسب و کار خود را به صورت قانونی و رسمی ادامه دهند. ثبت قانونی شرکت موجب می شود که کسب و کار شما در قالب یک نهاد مستقل معرفی و شناخته گردد. ثبت شرکت به شما این امکان را می دهد که از انواع حمایت های مالی، معافیت های مالیاتی، فرصت های تجاری بهرهمند گردید. انجام این فرایند در نهایت سبب کسب اعتبار، برای انواع فعالیت های تجاری شما می شود.
مراحل ثبت شرکت
در سال جدید شاهد ایجاد تغییراتی در انجام فرایند ثبت شرکت ها بودیم. در طی ایجاد این تغییرات تمام مراحل ثبت شرکت به صورت آنلاین و از طریق سامانه ثبت شرکت ها انجام می گردد. این امکان سبب آسان شدن مراحل اداری گردیده است. این مراحل دارای پیچیدگی هایی می باشند، به همین دلیل آشنایی با آنها باعث جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی می شود. در ادامه به معرفی و بررسی مختصر این مراحل در جهت ثبت رسمی و قانونی انواع شرکت ها خواهیم پرداخت.
تعیین نوع شرکت یا موسسه
اولین مرحله در انجام فرایند ثبت موسسه یا شرکت به صورت قانونی، انتخاب نوع متناسب با ساختار شرکت می باشد. این مرحله دارای اهمیت بالایی است زیرا تاثیر مستقیم و زیادی بر آینده موسسه یا شرکت شما خواهد داشت. تعیین نوع شرکت باعث ایجاد اساس و چارچوب برای آن کسب و کار می گردد. نوع شرکت متناسب با نوع فعالیت، میزان سرمایه، تعداد شرکا و مسئولیت های شرکت تعیین می شود. برای ثبت شرکت و انتخاب نوع آن لازم می باشد ابتدا با انواع شرکت ها آشنا شوید. شرکت های تجاری با توجه به ماده 20 قانون تجارت تقسیم بندی می شوند.
انتخاب نام مناسب برای ثبت موسسه یا شرکت
مرحله دوم در انجام فرایند ثبت موسسه ها انتخاب نام متناسب با فعالیت شرکت است. نام موسسه یا شرکت باید به نوعی خدمات و محصول شرکت شما را معرفی نماید. به بیان ساده تر نام شرکت باید معرفی کننده نوع فعالیت کسب و کار شما باشد. در روند ثبت شرکت برای انتخاب نام حتما دقت لازم داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید. نام منتخب شرکت یا موسسه باید برای افراد جذاب و متفاوت باشد تا در همان ابتدا بتواند مشتریان شما را جذب کند. باید به این نکته توجه داشته باشید در فرایند انتخاب نام برای ثبت موسسه به صورت رسمی قوانینی در کشور وجود دارد. افراد باید طبق این قوانین نام مناسب موسسه خود را تعیین کنند.
تعیین نوع فعالیت و مشخصات کامل موسسه
بعد از انتخاب نام برای شرکت به سراغ مرحله سوم برای ثبت شرکت خواهیم رفت. قدم سوم برای این کار تعیین نوع فعالیت موسسه یا شرکت به همراه مشخصات کامل آن می باشد. در این قسمت باید تمامی اطلاعات مرتبط با شرکت از جمله آدرس محل شرکت، نوع دقیق فعالیت آن و مشخصات کامل اعضا به همراه سمت آنها مشخص گردد. نکته ای که در تعیین نوع فعالیت شرکت قابل توجه می باشد این است که باید با دید آینده نگرانه انتخاب شود. نوع فعالیت شرکت باید به گونه ای باشد که در صورت لزوم در آینده امکان گسترش کسب و کار را بدون ایجاد مشکل فراهم نماید.
نوع فعالیت شرکت در اساسنامه شرکت ثبت می گردد و مهم ترین ویژگی آن جلوگیری از تغییرات غیر ضروری می باشد. اساسنامه یکی از مهم ترین سند های موجود در میان اسناد شرکت است. افراد باید قبل از ثبت نوع فعالیت شرکت حتما نسبت به اخذ مجوز های لازم در صورت لزوم اقدام نمایند. تایید و ثبت نوع فعالیت شرکت یا موسسه شما توسط اداره ثبت شرکت ها منجر به تعیین محدوده مجاز فعالیت موسسه می گردد.
ثبت اطلاعات لازم در سامانه ثبت شرکت ها
در گام بعدی برای ثبت موسسه باید با مراجعه به سامانه آنلاین ثبت شرکت ها اقدام به وارد کردن اطلاعات لازم کنید. برای این کار باید بعد از مراجعه به سامانه، وارد بخش پذیرش درخواست ثبت شرکت شده و فرم موجود در سامانه را به دقت تکمیل نمایید. در ادامه باید اطلاعاتی مانند مشخصات کامل اعضاء، سمت افراد موسسه، عنوان شرکت و میزان سرمایه را باید دقت و به شکل صحیح وارد کنید. بعد از دریافت پیام تایید اطلاعات توسط کارشناس شرکت ثبت، آگهی ثبت شرکت برای شما صدور می شود.
پس از صادر شدن آگهی ثبت باید تمامی اوراق سایت را دریافت کنید. بعد از انجام امضاء های لازم باید نسبت به ارسال آنها برای اداره ثبت شرکت ها اقدام نمایید. به این منظور باید به دفاتر پستی مراجعه کرده و پاکت و پوشه مخصوص ارسال مدارک برای اداره ثبت شرکت ها را تهیه کنید. سپس باید مدارک را به طور کامل در پوشه ها و پاکت های مخصوص قرار داده و به اداره ثبت بفرستید. در نهایت باید منتظر خبر تایید و یا اصلاح از سوی اداره ثبت شرکت ها باشید.
دریافت آگهی تاسیس شرکت یا موسسه
در مرحله آخر پس از تایید اطلاعات ارسالی شما توسط اداره ثبت، آگهی تاسیس شرکت به همراه شماره ثبت آن برای شما ارسال می شود. برای نهایی کردن فرایند ثبت در ادامه باید امضای الکتریکی اسناد را انجام دهید و نسبت به پرداخت هزینه های مرتبط اقدام کنید. هزینه های پرداختی برای ثبت شرکت متناسب با نوع شرکت ها به دلیل تمبر های مالیاتی مختلف، دارای تفاوت می باشند. شرکت ها پس از دریافت آگهی ثبت موسسه یا شرکت می توانید به صورت رسمی شروع به فعالیت نمایند.
شرایط ثبت شرکت دانش بنیان
برای بسیاری از کاربران این سوال به وجود می آید که شرایط ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که شرایط ثبت شرکت دانش بنیان تنها بسته به خدمت یا محصول ارائه شده با تکنولوژی قوی، توسط شرکت می باشد. شرکت دانش بنیان به معنای یک شرکت خصوصی است که در حوزه تولید محصول یا خدمتی ویژه که دارای تکنولوژی بالا می باشد، فعالیت دارد. اساس ثبت شرکت های دانش بنیان داشتن نوآوری های جدید و تجاری سازی آنها می باشد. نکته مهم این است که ثبت شرکت دانش بنیان در پی خود مزیتها و امتیازات ویژهای را در راستای گسترش فعالیت شرکت به همراه دارد. از جمله شرکت های دانش بنیان می توانیم به شرکت های نوپا، شرکت های تولیدی و شرکت های صنعتی اشاره نماییم.
هزینه ها و تعرفه های ثبت موسسه یا شرکت
در ارتباط با هزینه های ثبت شرکت باید بدانید که این هزینه ها بسته به کشوری که در آن قصد تاسیس شرکت دارید متفاوت خواهد بود. به طور کلی هزینه های ثبت به عوامل متعددی وابستگی دارد. نوع شرکت، تعداد سهامداران، میزان سرمایه شرکت از جمله موارد موثر در تعرفه های ثبت می باشند. همچنین میزان هزینه ثبت موسسه، با توجه به اینکه مالک شرکت شخص حقیقی باشد یا حقوقی نیز متفاوت است. هلدینگ ملاصدرا یکی از معتبرترین و برترین موسسه های فعال در زمینه ثبت انواع شرکت ها می باشد. ملاصدرا با رعایت تمام قوانین ثبت موسسه به شما این امکان را می دهد که در کوتاه ترین زمان ممکن و به راحتی شرکت خود را ثبت کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر همایون میگویدحقیقت امام فراتر از چیزی است که در انتظارش هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد