قزوین یکی از سه استان تولید کننده شیر خشک کشور
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین

قزوین یکی از سه استان تولید کننده شیر خشک کشور

سوخت به داد صنعت رسید

با آغاز به‌کار دولت چهاردهم، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تمرکز بر بهینه‌سازی فرآیندهای عملیاتی و افزایش خوراک پالایشگاه‌ها، موفق به ارتقای ظرفیت تولید و تحویل فرآورده‌های نفتی شده است.
با آغاز به‌کار دولت چهاردهم، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تمرکز بر بهینه‌سازی فرآیندهای عملیاتی و افزایش خوراک پالایشگاه‌ها، موفق به ارتقای ظرفیت تولید و تحویل فرآورده‌های نفتی شده است.
کد خبر: ۱۵۰۲۴۳۸
نویسنده امین محمودی - گروه اقتصاد
 
بررسی آمار رسمی عملکرد ۷ ماهه این شرکت در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که نه‌تنها روند تولید فرآورده‌هایی چون بنزین، نفت‌گاز و نفت‌کوره بهبود یافته، بلکه تحویل سوخت مایع نیروگاهی به صنایع مختلف، به‌ویژه نیروگاه‌ها، افزایش چشم‌گیری داشته است. این عملکرد توانست در تأمین سوخت زمستانی سال ۱۴۰۳ و نیز سوخت‌رسانی نوروزی سال۱۴۰۴ نقش مهمی در تأمین پایدار انرژی، کاهش فشار بر شبکه برق، کنترل قاچاق سوخت و سربلندی مجموعه وزارت نفت دولت چهاردهم در آزمون نخستین ایفا کند.بررسی خلاصه عملکرد ۷ ماهه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در حوزه تولید و تحویل سوخت حاکی از آن است که سیاست‌های جدید دولت چهاردهم در افزایش ظرفیت پالایشی، تولید هدفمند و بهینه‌سازی عملیات پالایشگاهی، منجر‌به رشد قابل توجه تولید و تحویل فرآورده‌ها شده است. 
درگام نخست، خوراک پالایشگاه‌ها به‌طور متوسط ۱۰۷ هزار بشکه در روز افزایش یافته و فرآیندهای عملیاتی در پالایشگاه‌های کشور نیز بهبود یافته‌اند. این اقدام زمینه‌ساز افزایش قابل توجه تولید فرآورده‌هایی همچون بنزین، نفت‌گاز و نفت‌کوره در کشور شده است. مطابق آمار، میانگین تولید پنج‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ برای بنزین، نفت‌گاز و نفت‌کوره به‌ترتیب ۹۸، ۱۱۱ و ۶۵ میلیون لیتر در روز ثبت شده است. این در حالی است که در ۷ ماهه دوم سال و همزمان با آغاز به‌کار دولت چهاردهم، این مقادیر به‌ترتیب به ۱۰۴، ۱۱۷ و ۷۲ میلیون لیتر در روز افزایش یافته که نشان‌دهنده رشد ۸ درصدی در تولید بنزین، ۶ درصدی در نفت‌گاز و ۱۲ درصدی در نفت‌کوره است. در حوزه تحویل سوخت به نیروگاه‌ها نیز عملکرد چشم‌گیری به ثبت رسیده است. میانگین تحویل نفت‌گاز نیروگاهی از ۲۳ میلیون لیتر در روز در پنج‌ماهه اول سال ۱۴۰۳ به ۴۲ میلیون لیتر در روز در هفت‌ماهه دوم رسیده است‌؛ یعنی رشدی معادل ۸۳ درصد. میانگین تحویل روزانه نفت‌کوره نیروگاهی نیز با رشد ۲۷ درصدی، از ۲۲ به ۲۷ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است. 
     
تولید ۲۲ میلیارد لیتر بنزین در ۷ ماه
مقایسه میزان تولید تجمعی فرآورده‌های نفتی در بازه ۷ ماهه استقراردولت چهاردهم بامدت مشابه درسال‌های۱۴۰۲و ۱۴۰۱، گویای روند صعودی چشمگیر تولید این فرآورده اصلی در کشور است. طی این مدت، میزان تولید بنزین به ۲۲ میلیارد لیتر رسیده که نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۲ رشد ۶ درصدی و نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۸ درصدی داشته است. در همین حال، تولید تجمعی نفت‌گاز نیز با ثبت رقم ۲۴ میلیارد لیتر، نسبت به سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۶ و ۹ درصد رشد داشته است. در هفت ماهه دوم سال گذشته (۱۴۰۳) و همزمان با استقرار دولت چهاردهم، تولید تجمعی نفت‌کوره نیز به ۱۵ میلیارد لیتر رسیده که حاکی از رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ و ۹ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ است. 
     
تحویل تاریخی نفت‌گاز نیروگاهی 
در حوزه تحویل سوخت نیروگاهی، در ۷ ماهه دوم سال ۱۴۰۳، رکوردهایی تاریخی به ثبت رسید‌؛ آمارهای مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران حاکی از آن است که تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در این مدت به ۸.۹میلیارد لیتر رسیده که نسبت به سال‌های پیش از آن، به‌ترتیب ۴۴ و ۴۶ درصد افزایش یافته است، این در حالی است که میانگین تحویل روزانه نفت‌گاز نیروگاهی در ۵ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، ۲۳میلیون لیتر در روز بوده است. در بخش غیرنیروگاهی نیز تحویل نفت‌گاز به ۱۹ میلیارد لیتر رسیده که نسبت به سال‌های گذشته (۱۴۰۲ و ۱۴۰۱) به‌ترتیب ۲ و ۶ درصد افزایش یافته است. در مجموع، تحویل سوخت مایع غیرنیروگاهی طی این بازه زمانی برابر با ۲۱.۵میلیارد لیتر بوده که نسبت به دو سال گذشته (۱۴۰۲ و ۱۴۰۱) به‌ترتیب ۶ و ۱۱ درصد رشد نشان می‌دهد. 
     
تحویل ۲/۲ میلیارد لیتر نفت‌گاز به صنایع 
همچنین تحویل نفت‌گاز به صنایع به‌صورت تجمعی در این مدت به ۲/۲ میلیارد لیتر رسیده که رشد آن نسبت به سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۹ و ۱۰ درصد بوده است. این آمارها بیانگرآن است که سیاست‌های تقویتی در حوزه تأمین سوخت و استفاده از ظرفیت‌های موجود، نه‌تنها به افزایش تولید فرآورده‌های نفتی منجر شده، بلکه تولید سوخت در واحدهای پالایشی و توزیع آن در بخش‌های حیاتی کشور ازجمله نیروگاه‌ها و صنایع نیز به‌طور مؤثری هدفمند شده است که با استمرار این روند، نقش تعیین‌کننده‌ای در پایداری انرژی کشور، کاهش خام‌فروشی، ارتقای بهره‌وری و تحقق اهداف کلان اقتصادی دولت ایفا خواهد کرد. 


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها