به گزارش جام جم، نشست رسانه ای روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی با حضور قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور، دبیر هفته میراث فرهنگی، مدیرکل موزه ها و مدیر کل روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در سالن نوروز این وزارتخانه برگزار شد.
در این نشست قائممقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به پایان برنامه پنجساله وزارت میراثفرهنگی گفت: این برنامه پنجساله بر سهپایه تدوین شده بود؛ نخست بر اساس سند چشمانداز ۱۰ساله، دوم بر مبنای تکالیف تعیینشده در برنامه هفتم توسعه و سوم بر اساس اولویتهای اعلامشده از سوی استانها. در قالب این برنامه مقرر شده که ۲۰۰ موزه در کشور تکمیل شود که تعداد موزه ها را به هزار موزه در کل کشور می رساند و بهزودی فهرست موزهها به تفکیک استانی رونمایی خواهد شد.
علی دارابی افزود: در سال ۱۴۰۳ مبلغ یکونیم همت برای تملک بناهای تاریخی اختصاصدادهشده که توزیع آن در اختیار استانها قرار گرفته است. همچنین کارگاههای بزرگ مرمت از محل بودجه ملی راهاندازی شدهاند.
وی از تحولی مهم در حوزه نیروی انسانی خبر داد و گفت: در وزارت میراثفرهنگی، ۴۲۳۰ پست سازمانی جدید تعریف شده است که بخش عمده آن به یگان حفاظت، موزهداران و نیروهای تخصصی در حوزه میراثفرهنگی اختصاص دارد.
معاون وزیر میراث فرهنگی درباره اتفاقات موزه آب گفت: فعالیت موزه آب طبق توافقنامهای میان وزارت میراث فرهنگی و وزارت نیرو، موقتی و به مدت دو سال بوده است و ماهیت دائمی نداشته و بر اساس مکاتبات صورتگرفته بین وزرای نیرو و میراث فرهنگی، مقرر شد موزه آب به مجموعه سعدآباد واگذار شود تا مدیریت یکپارچهای بر آن اعمال شود.
دارابی افزود: هرچند گاهی شیوه اجرای امور از اراده ما خارج است، اما پاسخگو هستیم. با توجه به اینکه موزه آب امکانات خاصی نداشت، درخواست کردیم مدیریت آن به مجموعه سعدآباد واگذار شود.
وی در ادامه درباره انتقال موزه قرآن به سعدآباد گفت: محدودیتهای تردد، ساعات بازدید و ضوابط خاص در محل فعلی موزه قرآن، بهویژه در ایام پُر بازدید، باعث شد تا تصمیم به جابهجایی آن بگیریم. در حال حاضر فرایند انتقال امکانات موزه به مجموعه سعدآباد در حال انجام است.
وی تاکید کرد: اهتمام به قرآن از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و باید دسترسی مردم به این میراث گرانقدر تسهیل شود. طبق توافقات صورتگرفته، یکی از کاخموزههایی که در اختیار نهاد ریاست جمهوری بود، برای این منظور به وزارت میراث واگذار خواهد شد.
در ادامه این نشست، مدیرکل موزهها درخصوص دیجیتالسازی موزهها، از رونمایی سامانه ملی «ایران موزه» در تاریخ ۲۸ اردیبهشتماه خبر داد و گفت: این سامانه با همکاری وزارتخانه راهاندازی شده و امکان بازدید دیجیتال از تعدادی از سایتموزهها را فراهم میکند.
لیلا خسروی با بیان اینکه این اقدام برای تسهیل دسترسی پژوهشگران، افراد دارای معلولیت و عموم مردم برنامهریزی شده است، افزود: ۲۰۰ موزه قرار است ایجاد شود و قرار نیست صرفاً به سمت موزههای فیزیکی برویم. نمایشگاههای مجازی و موزههای دیجیتال از اهداف اصلی در برنامه توسعه هفتم هستند.
مدیرکل موزهها، از برگزاری نمایشگاهی با عنوان «جلب، قاچاق و توفیق» خبر داد و گفت: در تاریخ ۲۹ اردیبهشت در موزه رضا عباسی از اشیایی که موضوع این نمایشگاه هستند رونمایی خواهد شد.
خسروی با اشاره به پیگیری ۷ پرونده استرداد اموال تاریخی در سطح بینالمللی توضیح داد: سه مورد از این پروندهها فعالتر هستند و امروز نیز جلسهای با معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای پیگیری حقوقی آنها خواهیم داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰
رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی از تولید یک برنامه نخبگانی میگوید