بهروز افخمی در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» از انگیزه‌های خود برای ساخت 90 دقیقه پایانی زندگی طیب گفت

«صبح اعدام» به روایت افخمی

در مراسم اکران عمومی فیلم «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی که در روستای ارتش‌آباد، زادگاه شهید طیب حاج‌رضایی برگزار شد، خبرنگار جام‌جم با این کارگردان به گفتگو نشست. افخمی درباره انگیزه خود از ساخت این فیلم گفت: «حدود‌۲۰ سال پیش، در جریان تحقیقی درباره هیات‌های مؤتلفه و فعالیت‌های آنان، گزارشی در روزنامه کیهان به تاریخ یکم آبان ۱۳۴۲ توجهم را جلب کرد. این گزارش مربوط به ۹۰ دقیقه پایانی زندگی دو شهید، اسماعیل و طیب حاج رضایی در زندان و پیش از اعدام بود و همین موضوع جرقه ساخت فیلم را در ذهنم روشن کرد. خوشحالم که پس از سال‌ها فرصتی فراهم شد تا این روایت را 
به تصویر بکشم.»
در مراسم اکران عمومی فیلم «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی که در روستای ارتش‌آباد، زادگاه شهید طیب حاج‌رضایی برگزار شد، خبرنگار جام‌جم با این کارگردان به گفتگو نشست. افخمی درباره انگیزه خود از ساخت این فیلم گفت: «حدود‌۲۰ سال پیش، در جریان تحقیقی درباره هیات‌های مؤتلفه و فعالیت‌های آنان، گزارشی در روزنامه کیهان به تاریخ یکم آبان ۱۳۴۲ توجهم را جلب کرد. این گزارش مربوط به ۹۰ دقیقه پایانی زندگی دو شهید، اسماعیل و طیب حاج رضایی در زندان و پیش از اعدام بود و همین موضوع جرقه ساخت فیلم را در ذهنم روشن کرد. خوشحالم که پس از سال‌ها فرصتی فراهم شد تا این روایت را  به تصویر بکشم.»
کد خبر: ۱۵۰۴۷۰۰

افخمی درباره انتخاب بازیگران افزود: «ملاک اصلی ما شباهت فیزیکی و چهره، آمادگی جسمانی و همچنین اختصاص وقت کافی برای تمرینات بود. بازیگران فیلم همگی حرفه‌ای تئاتر هستند و با وجود هزینه ۹ میلیارد تومانی، فیلم گرانی محسوب نمی‌شود.» او همچنین از استقبال مردم در جشنواره و کنجکاوی برای واکنش مخاطبان در اکران‌های عمومی سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که موضوع فیلم رضایت مردم روستای ارتش‌آباد را جلب کرده باشد.

گزارش مراسم اکران صبح اعدام 

در زادگاه شهید طیب حاج‌رضایی
مراسم اکران فیلم صبح اعدام به کارگردانی بهروز افخمی و تهیه‌کنندگی علی شیرمحمدی، با حضور عوامل فیلم، مسئولان محلی و استقبال گرم مردم در سالن ورزشی شهید طیب حاج رضایی روستای ارتش‌آباد از توابع شهرستان آوج استان قزوین برگزار شد. این روستا که پیشتر با نام سگمس‌آباد شناخته می‌شد، زادگاه شهید طیب حاج‌رضایی است و نخستین اکران عمومی فیلم در همین محل برگزار شد.
در این مراسم مهندس عباسپور، نماینده مردم آوج و بوئین‌زهرا در مجلس شورای اسلامی، محمدرضا فتحی‌خانی، سرپرست فرمانداری آوج، فرماندهان نظامی و انتظامی و مدیران ادارات و جمعی از ورزشکاران جانباز منطقه حضور داشتند. سالن ورزشی شهید طیب حاج‌رضایی مملو از جمعیت بود و فضای مراسم با اجرای ورزش زورخانه‌ای توسط جانبازان و ورزشکاران محلی، حال و هوایی خاص پیدا کرد.
در ابتدای برنامه، مهندس عباسپور ضمن خیرمقدم به عوامل فیلم و حاضران، از حضور حداکثری مردم تقدیر کرد و با اشاره به زندگی و فعالیت‌های سیاسی و مذهبی شهید طیب، او را نماد عزاداری و پهلوانی جنوب تهران دانست. وی همچنین به نقش طیب حاج‌رضایی در وقایع ۱۵ و ۲۸ خرداد ۱۳۴۲ و اقدامات وی در دوران سوگواری امام حسین (ع) اشاره کرد.
در ادامه محمدرضا فتحی‌خانی، سرپرست فرمانداری آوج، اکران فیلم در زادگاه شهید را اتفاقی نادر و مبارک خواند و با بیان خاطراتی از طیب حاج‌رضایی، یاد و نام او را گرامی داشت. پس از سخنرانی‌ها، نمایش فیلم آغاز شد و حاضران به مدت ۹۰ دقیقه شاهد روایت سینمایی لحظات پایانی زندگی دو شهید بزرگوار طیب و اسماعیل حاج‌رضایی بودند.


درباره فیلم
فیلم صبح اعدام به کارگردانی و نویسندگی بهروز افخمی، داستان ۹۰ دقیقه پایانی زندگی شهیدان طیب و اسماعیل حاج‌رضایی را روایت می‌کند؛ دو چهره تأثیرگذار تاریخ معاصر ایران که به‌دلیل فعالیت‌های سیاسی و مذهبی پس از قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ توسط رژیم پهلوی محاکمه و اعدام شدند. این فیلم در جشنواره فیلم فجر در هشت بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و موفق به کسب دو سیمرغ برای بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.

بازتاب مراسم و اهمیت فرهنگی
اکران صبح اعدام در زادگاه شهید طیب حاج‌رضایی، با هدف معرفی ابعاد شخصیتی این شهید به نسل جوان و احیای فرهنگ ایثار و مقاومت برگزار شد و با استقبال پرشور مردم منطقه و مسئولان همراه بود. این مراسم نه فقط یک رویداد سینمایی، بلکه فرصتی برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان و بازخوانی تاریخ معاصر ایران در بستر هنر بود.

گزارش تاریخی منطقه 
روستای تاریخی سگمس‌آباد از توابع شهرستان آوج قزوین است که حدود دو ساعت با شهر قزوین فاصله دارد و نزدیک به استان همدان است.
این روستا زادگاه شهید طیب حاج رضایی است که بعد از زلزله سال ۱۳۴۱ تقریبا به صورت صد‌در‌صدی ویران شد.
به گفته اهالی کهنسال روستا بعد از زلزله، طیب که با شاه و برخی از درباریان روابطی داشت، درخواست کمک برای ساخت منازل ویران شده روستا را به وی داد.
 آن زمان در این روستا ۲۵۰ خانوار زندگی می‌کردند در حالی‌که در مرکز شهرستان آوج حدود ۷۰ خانوار و در آبگرم ۳۰ خانوار زندگی می‌کرد. درپاسخ به درخواست طیب، شاه دستور ساخت ۲۰۰ واحد مسکونی ویلایی با متراژ حدودا ۵۲ متری، به‌صورت امکانات تکمیل را به لشگر ۱۶ زرهی قزوین داد و قرار بود که برای افتتاحیه خود شاه حضور یابد. حتی باند فرودگاهی، با سنگ فرش در نزدیکی روستا برای فرود هواپیمای شاه ساخته می‌شود که امروزه به‌دلیل شخم زمین‌ها، توسط کشاورزان تقریبا از بین رفته است. عملیات ساخت منازل دو سالی به طول انجامید که طی این دو سال منازل تکمیل شد و فقط دیوار دور محوطه شهرک ساخته نشده بود، حتی روستا دارای آب لوله‌کشی و روشنایی برق و حمام عمومی به‌روز نیز بود که خبر عزاداری‌ها و اقدامات سیاسی طیب به دربار می‌رسد.
عملیات عمرانی در همین مرحله رها و منازل ساخته شده تحویل اهالی روستا می‌شود، به‌گفته پیرمردی از اهالی روستا حتی شاه نیز دیگر برای افتتاحیه حاضر نمی‌شود و به‌جای وی سرهنگ تمجیدی برای افتتاحیه و تحویل منازل به روستاییان حاضر شد. نام این شهرک بعد از این اتفاق از سگمس‌آباد به ارتش‌آباد تغییر یافت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها