این تهیهکننده رادیویی استان خوزستان ادامه داد: یکی از ویژگیهای برنامه آن است که قبل از اینکه مجری بگوید این قسمت قرار است به چه قومی بپردازد، با موسیقی خاص آن قوم سوژه را به مخاطب معرفی میکند. مثلا مخاطب متوجه خواهد شد این موسیقی نمایانگر فرهنگ بختیاری است و سپس داستانی از فردی که در این قوم زندگی میکند روایت میشود. این فرد با لهجه و گویش خاص خود از قومش میگوید. بعد از آن سراغ یک کارشناس میرویم که در این زمینه پژوهش کرده و کتاب نوشته است. بدین ترتیب اطلاعات لازم هر قوم توسط پژوهشگر به مخاطبان داده خواهد شد و در نهایت مجددا موسیقی مرتبط با صحبتهای کارشناس و سوژه برنامه را پخش میکنیم. در هر قسمت به سازها، آوازها، آداب و رسوم، لباس و وقایع مربوط به قوم مورد نظر اشاره داریم.
منسوجیان توضیح داد: این برنامه ۵۰دقیقه است و در هر قسمت از هفت قوم خوزستانی آیتم داریم. اگر قوم مورد نظر غذایی خاص داشته باشد، آن غذا معرفی میشود. همچنین اگر فرهنگی خاص، شبنشینی یا آداب و رسوم ویژهای وجود داشته باشد به آنها پرداخته میشود. برای مثال، در قوم عرب خوردن قهوه از جمله نحوه گرفتن فنجان قهوه، ریختن آن و حتی فرآیند تولید قهوه دارای آداب خاصی است که برای آنها بسیار مقدس است. کارشناس در مورد تاریخچه و دلایل این آداب توضیح میدهد. همچنین در قوم بختیاری آیینی به نام «چوببازی» داریم که بهعنوان یک رسم بسیار زیبا در مناسبتهای خاص برگزار میشود. در این بخش، به توضیحاتی درباره این مراسم، نحوه برگزاری آن و حرکات مربوط به چوببازی میپردازیم و همچنین موسیقی مرتبط با این آیین را پخش میکنیم که شامل حرکات و روایتهای مربوط به چوببازی باشد.
وی با اشاره به برخی آداب و رسوم قومی خوزستان عنوان کرد، گفت: نفس حضور اقوام در کنار هم در یک برنامه و صحبت اشتراکات فرهنگی یا حتی تفاوت در جزئیات اجرای یک آیین مشترک بین اقوام نشانه نزدیکی این اقوام بهلحاظ تاریخی، زیستبوم مشترک، اتفاقات اجتماعی و تاریخی است. مثلا مراسم حنابندان را بررسی میکنیم که اقوام مختلف آداب مشابهی در اجرای آن دارند. یا تفاوت این رسم را در بین اقوام بررسی میکنیم؛ اینکه چرا مراسم حنابندان در بهبهان بهگونهای خاص اجرا میشود و در بین قوم شوشتری به شکل دیگری. بدین ترتیب دلایل این تغییرات و وجود تفاوتها را تحلیل میکنیم.
وی هدف رنگین کمان همدلی را آگاهیبخشی نسبت به اقوام و ایجاد همدلی بین شنوندگان اعلام کرد و گفت: امیدواریم با این برنامه مخاطبان علاقهمند شوند بدانند چه داستانها و آداب مشترکی بین اقوام وجود دارد و همچنین آداب خاص هر قوم را بشناسند. تلاش کردهایم با استفاده از زبان اقوام یا گویش خاص آنها رنگینکمان همدلی را بهگونهای طراحی کنیم که مخاطبان از اقوام مختلف، مانند بختیاری یا عرب بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و از آن لذت ببرند.
منسوجیان درباره اجرای این برنامه در طول هفتههای ایران هم گفت: از آنجا که رنگینکمان همدلی بهصورت ضبطی تولید میشود برنامهریزیهایی انجام دادهایم که از دل آن، ارتباطهایی با رادیوهای مختلف مثل رادیو جوان، رادیو فرهنگ و رادیو ایران برقرار کنیم. تقریبا میتوان گفت با هر یک از این رادیوها ارتباط استودیو به استودیو یا اجرای مشترکی داریم. علاقهمندان میتوانند در طول هفته، هر شب ساعت ۲۳:۱۵ الی ۲۳:۵۵ مخاطب برنامه رنگینکمان همدلی باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
«جامجم» در گفتوگو با معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بررسی کرد
بهروز سلطانی در گفتوگو با «جامجم» آنلاین:
گلستان جعفریان معتقد است نقش زنان در جنگ و مقاومت هنوز به اندازه کافی در ادبیات دیده نشده است