پس از ابتلا، فرد ممکن است دچار تب، لرز، ضعف عمومی، بیحالی و خونریزی از قسمتهای مختلف بدن شود. درصورت عدم درمان، بیماری میتواند منجر به مرگ شود. هرچند واکسن برای این بیماری وجود دارد اما بیشترین موارد ابتلا در میان افرادی رخ میدهد که اصول بهداشتی را رعایت نکرده و اقدام به واکسیناسیون نیز نمیکنند. با توجه به اینکه برخی افراد مانند گلهداران، قصابان و خریداران دام از مکانهای غیربهداشتی، بیشتر در معرض خطر قرار دارند، باید در تهیه گوشت دقت شود. برای کاهش خطر ابتلا، دام باید از مراکزی تهیه شود که تحت نظارت شهرداری یا دامپزشکی قرار دارند و مسائل بهداشتی بهدرستی در این مراکز رعایت میشود. همچنین افرادی که کار ذبح را انجام میدهند، باید از ذبح دامهای بیمار خودداری کنند. بهعبارت دیگر گوشت آلوده باید دفن شده و از هرگونه تماس مستقیم با آن پرهیز شود. استفاده از دستکش و ماسک هنگام ذبح ضروری است و افراد باید از تماس با ترشحات خونی اجتناب کنند. همچنین توصیه میشود از لباس بلند استفاده شده تا درصورت آلودگی، لباس را دور انداخته و از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شود.با وجود مشاهده موارد ابتلا به تب کریمه کنگو اما میزان آن در حال حاضر کم است ولی همچنان رعایت اصول بهداشتی ضروری است. همچنین شیوع کرونا و آنفلوآنزا نیز گزارش شده، بنابراین استفاده از ماسک و رعایت نکات بهداشتی لازم است. افرادی که بیمار هستند، باید برای مدتی در خانه استراحت کنند و درصورت مشاهده علائم شدید، به پزشک مراجعه کنند. بههر حال با توجه به ماهیت پرخطر بیماریهایی مانند تب کریمه کنگو، ضرورت رعایت اصول بهداشتی بیش از پیش احساس میشود. هرچند تعداد موارد گزارش شده از این بیماری خیلی نیست اما حتی یک مورد نیز میتواند زنگ خطری جدی برای سلامت عمومی باشد. آموزش، مراقبت فردی و نظارت مستمر بر روند تهیه و توزیع گوشت، میتواند از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کند.