خشکسالی تولید زعفران گناباد را ۵۰ درصد کاهش داد

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: تولید زعفران این شهرستان در سال‌جاری در مقایسه با سال قبل به دلیل استمرار معضل خشکسالی و کمبود بارندگی ۵۰ درصد کاهش یافته است.
کد خبر: ۱۵۲۷۵۹۸

خشکسالی تولید زعفران گناباد را ۵۰ درصد کاهش داد

به گزارش جام جم آنلاین، اسماعیل قربانی روز چهارشنبه افزود: از مجموع سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین‌های زیر کشت زعفران گناباد، ۴۵۰ هکتار با بحران شدید کم‌آبی مواجه است و ۲۰۰ رشته قنات، دیگر نمی‌تواند مانند گذشته نیاز آبی این مزارع را تامین کند.

وی با اشاره به برداشت زعفران از نیمه آبان تا پایان آذرماه در این شهرستان، اضافه کرد: خشکسالی موجب کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی سطح زیر کشت و کاهش ۵۰ درصدی تولید زعفران در این شهرستان شده و در صورت تداوم این روند، این رقم باز هم افزایش می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به تولید حدود ۱۰ تن زعفران در سال گذشته، ادامه داد: کاهش بارندگی، افزایش دما و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی اصلی‌ترین عوامل این بحران و کاهش تولید این محصول است.

سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی گناباد زیر کشت زعفران است و پنج هزار خانوار از طریق آن امرار معاش می‌کنند. پیشینه کشت زعفران در گناباد به ۷۰۰ سال می‌رسد.

نظام آبیاری زعفران روستای «سنو» از توابع بخش کاخک شهرستان گناباد هفت سال قبل به عنوان سومین میراث جهانی کشاورزی ایران سازمان خوار و بار ملل متحد (فائو) ثبت شد و این نشانگر کیفیت زعفران این شهرستان است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
میراث ناملموس گنجینه هویت ملی

«جام‌جم» در گفت‌وگو با رئیس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس آسیای غربی و مرکزی یونسکو بررسی کرد

میراث ناملموس گنجینه هویت ملی

نیازمندی ها