به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، این چهار عراقی قصد دارند به دلیل این که در این زندان به شدت شکنجه شدند علیه دو شرکت مقاطعهکار آمریکایی که اکنون نیز در عراق حضور دارند شکایت کنند.
این افراد پنج سال پیش دستگیر و به زندان مذکور فرستاده شده بودند.
در ادامه این گزارش آمده است که "ویلیام گولد" وکلیل مدافع این چهار نفر در استانبول به خبرگزاری فرانس پرس اعلام کرد که دادخواست آنها علیه شرکت پیمانکار امنیتی CACI اینترنشنال و دو تن از بازجویان آن به نامهای "دانیل جانسون" و "تیم دوگان" و آژانس ترجمه ال-3 (که پیش از این به شرکت تیتان معروف بود) و "آبل ناخال" مترجم این آژانس است.
گولد که موکلین خود را در استانبول ملاقات کرده بود، افزود: شکایت آنها قرار است دوشنبه در ایالتهای مریلند، اوهایو، واشنگتن و میشیگان آمریکا به دادگاه ارائه شود.
وی ادامه داد که ایالتهای مریلند، اوهایو و واشنگتن محل زندگی شکنجهکنندگان این عراقیها است و میشیگان نیز ایالتی است که آژانس ترجمه ال-3 بیشتر مترجمین خود را در آنجا استخدام کرده است.
گولد ادامه داد: پروندههای مذکور نشان میدهند شرکتهای مذکور در زندان ابوغریب حضور داشته و در شکنجه افراد عراقی دست داشتهاند.
زندان ابوغریب پس از انتشار تصاویری که نشان میداد بازداشتشدگان عراقی توسط نیروهای آمریکایی تحت شکنجه و بدرفتاری شدید قرار میگرفتند، به یکی از رسواییهای آمریکا در جریان اشغال عراق تبدیل شد.
این رسوایی باعث شد تا واشنگتن 11 سربازی که در شکنجه و سوء رفتارهای صورت گرفته علیه این زندانیان شرکت داشتند را به 10 سال زندان محکوم کند.
بر اساس اعلام دادگاههای نظامی آمریکا بیشتر این شکنجهها در پایان سال 2003 یعنی هنگامی که کارکنان شرکت CACI و تیتان در زندان ابوغریب مشغول به کار بودند، اتفاق افتاد.
گفته میشود دادخواستی که چهار عراقی فوق علیه شرکتهای امنیتی آمریکایی ارائه دادهاند، دومین شکایت از دو شرکت CACI و ال-3 است.
در ادامه این گزارش آمده است که گروه دیگری از زندانیان سابق ابوغریب شکایاتی علیه این دو شرکت در سال گذشته میلادی در ایالات واشنگتن و کالیفرنیا به دادگاه ارائه دادند.
بر اساس گزارشهای رسیده بر اثر فشارهای سازمانهای حقوق بشر و افکار عمومی، آمریکا مجبور به تعطیل کردن زندان ابوغریب در سال 2006 شد.
در پایان این گزارش به زندانهای آمریکا در سراسر دنیا اشاره شده است که بسیاری از زندانیان در آنها حق استفاده از هیچ قانونی برای آزادی خود ندارند و به شدت شکنجه میشوند.
این در حالی که نام بسیاری از آنها در فهرست زندانیان قرار ندارد و برای آنها هیچ پروندهای تشکیل نشده است.
بگرام از ابوغریب هم بدتر بود
یک روزنامه آمریکایی اخیرا مصاحبهای با زندانبانان و زندانیان سابق افغان انجام داده است که مشخص می کند در استان بگرام افغانستان زندانی وجود داشته که به یکی از مراکز پیچیده توحش در دنیا تبدیل شده است و حداقل 2 ماه در آن بدرفتاریهای شدیدی با زندانیان صورت گرفت.
به گزارش فارس، روزنامه "مککلاچی" در یکی از گزارشهای افشاگرانه خود نوشت در حالی که بسیاری از سازمانهای حقوق بشر آمریکا و دیگر کشورهای جهان به بد رفتاریهای نگهبانان در پایگاه دریایی خلیج گوانتاننامو در کوبا و زندان ابوغریب در عراق متمرکز شده بود زندانهایی در استان بگرام افغانستان وجود داشت که زندانبانان آمریکایی با زندانیان آنها بدرفتاریهای سادیستی شدیدی میکردند.
در ادامه این گزارش آمده است که این زندانها در شمال کابل و در کمپ آمریکایی قندهار در جنوب افغانستان قرار داشت که در آنها تنها افراد وابسته به گروه القاعده نگهداری نمیشدند بلکه افرادی هم بودند که تنها به دلیل مظنون بودن به داشتن همکاری با القاعده دستگیر شده و به آنها منتقل میشدند.
گزارش می افزاید: کسانی هم که نامی مشابه با نیروهای القاعده داشتند نیز توسط نیروهای آمریکایی دستگیر و روانه این زندانها میشدند.
روزنامه مککلاچی در بخش دیگری از گزارش خود مینویسد که شکنجهها و سوءرفتارهایی که در بگرام با زندانیان صورت میگرفت بر خلاف تمام قوانین رایج در جهان بود.
نویسنده در این مورد به شکنجهای اشاره میکند که بر اساس آن به طور منظم در هفته زندانیان مورد ضرب و شتم زندانبانان آمریکایی قرار میگرفتند. این در حالی است که برخی از این نگهبانان افغانی بودند اما آنها به دستور زندانبانان آمریکایی زندانیان را شکنجه میکردند.
در این گزارش نتیجه گرفته میشود که نیروهای ارتش آمریکا به بهانه مبارزه با طالبان و گروه القاعده در زمان دولت بوش و در ادامه سیاستهای جنگطلبانهاش، کنترل قوانین را از دست داده بود و با زندانیان بر خلاف قوانین بینالمللی رفتار میکرد.
گزارش تاکید میکند: دولت بوش در حالی که از انتشار خبرهای مربوط به بدرفتاریها با زندانیان بگرام طفره میرفت، بسیاری از نیروهای تحت امر دولت بوش به دلخواه در برابر زندانیان حکم صادر میکردند و با آنها به شدت بدرفتاری میکردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد