این ایده نامتعارف بر یک سوال ساده تکیه دارد؛ اگر جای دیگری از کیهان حیات وجود نداشت چه؟ اگر ما و تمام گونههای زنده روی زمین حاصل یک اتفاق و یک استثنای بینظیر در کیهان باشیم و حیات، تنها موهبتی باشد که اینجا و یک بار در تاریخ عالم شکل گرفته است چه باید بکنیم؟
البته بسیاری از دانشمندان این نظر را قبول ندارند. آنها معتقدند ابعاد عظیم عالم شناخته شده، مکانهای مشابه بسیاری را در پهنه کیهان به وجود آورده است که میتوانند شرایطی مشابه سیاره ما را تجربه کرده باشند. حیات روی آنها شکل گرفته و تکامل روی آنها آغاز گشته اگرچه مسیری که تکامل در این بین پیموده چندان مسیر یکسانی تصور نمیشود. معلوم نیست در سیارهای دیگر چه نوع موجوداتی به تکامل و مرحله هوشمندی رسیده باشند و اینکه انقراضهای بزرگ و مشابه آنچه سیاره ما طی میلیونها سال تجربه کرده چه بر سر فرآیند تکامل در این سیارات آورده است، اما به هر حال این افراد با نگاه به پهنه عظیم کیهان معتقدند که در جایی بارقه حیات شعلهور شده است.
اما گروهی دیگر معتقدند تاکنون هیچ اثباتی بر این ادعا نداریم و اگر درصد ناچیزی را برای این مساله قائل شویم که ممکن است ما در عالم یگانه باشیم چه؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا