معاون گمرک خبر داد:

تعرفه واردات برنج نصف شد

برنج نداریم، سوال نفرمایید

ایجاد صف‌های طویل در مقابل مغازه‌های برنج‌فروشی‌ ونصب تابلوی «برنج نداریم،‌ سوال نفرمایید»، پشت شیشه برخی از مغازه‌ها و افزایش لحظه‌ای قیمت برنج خارجی در استان‌های غربی کشور بویژه کرمانشاه و کردستان،‌ نگرانی زیادی را در بین مردم این استان​ها به وجود آورده است و شهروندان خواستار مدیریت این مساله از سوی مسوولان ذی​ر‌بط هستند.
کد خبر: ۵۳۵۷۴۳
برنج نداریم، سوال نفرمایید

کمبود برنج در بازار استان‌های کرمانشاه و کردستان از حدود یک ماه پیش تاکنون باعث شده قیمت این محصول و کالای اساسی مورد نیاز مردم به صورت روزانه افزایش یابد.

طی روزهای گذشته تعدادی از شهروندان شهرستان هرسین کرمانشاه با ارسال پیامک یا تماس تلفنی با روزنامه جام‌جم خواستار انعکاس وضعیت آشفته برنج در این شهرستان شدند.

سجاد شاه‌حسینی یکی از این افراد است که با اشاره به آغاز این وضعیت از حدود دو هفته پیش در این شهرستان به جام‌جم می‌گوید: اکنون برنج ایرانی در بازار پیدا نمی‌شود و برنج‌ هندی نیز اگر وجود داشته باشد با قیمت هر کیسه ده کیلویی،‌ 50 هزار تومان عرضه می‌شود.به گفته وی، برنج‌های بی‌کیفیتی مانند برنج تایلندی نیز هر کیلو 4000 تا 5000 تومان به فروش می‌رسد.

شاه‌حسینی با اشاره به وجود صف‌های طویل مقابل مغازه‌های برنج‌فروشی خاطرنشان می‌کند: روز گذشته نیز تجمع مردم برای خرید برنج از وانت‌باری که کنار خیابان ایستاده و برنج توزیع می‌کرد و مشخص نبود از طرف چه سازمانی به این کار اقدام می‌کند، باعث دعوا و زد و خورد میان مردم و دخالت پلیس شد.

زهرا اکبری نیز می‌گوید: برنج اکنون در این شهرستان یا وجود ندارد یا اگر باشد، برنج تایلندی است که از کیلویی هزار تومان به 4000 تومان افزایش پیدا کرده است.

تکذیب فرماندار

اما فرماندار هرسین نگرانی مردم این شهرستان را کاملا بی‌مورد می‌داند و به جام‌جم می‌گوید: مشکل کمبود برنج نیست،‌ بلکه آنچه باعث ایجاد چنین وضعیتی شده، خریداری بیش از اندازه برنج توسط مردم است.

بهمن قربانی با بیان این‌که اکنون روزانه بیش از 15 تن یعنی حدود سه برابر گذشته برنج وارد شهرستان و میان مردم توزیع می‌شود، می‌افزاید: برنج آرژانتینی، تایلندی و حتی هندی بیش از نیاز مردم در بازار وجود دارد،‌ اما مردم با خرید بیش از اندازه و احتکار در منازل خود به کمبود برنج و افزایش جو روانی ناشی از این کمبود دامن می‌زنند.قربانی می‌افزاید: اکنون فقط مقداری کمبود در بخش برنج هندی وجود دارد که توزیع این نوع برنج هم نسبت به گذشته افزایش داشته، اما در مقایسه با سایر برنج​های خارجی کمتر است و از آنجا که مردم به دلیل خوشپخت بودن این برنج تمایل بیشتری به آن دارند، آن را بسیار زیاد خریداری و انبار می‌کنند.

قربانی درباره افزایش قیمت برنج‌های خارجی نیز می‌گوید: برنجی که از طرف دولت وارد و توزیع می‌شود به قیمت مناسب هر کیسه 10 کیلویی، 27 هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد،‌ اما واردکنندگانی نیز وجود دارند که برنج را با قیمت ارز آزاد وارد می‌کنند و عمده گرانی برنج مربوط به این توزیع‌کنندگان است، ضمن این‌که به دلیل جو روانی ایجاد شده برنج‌های دولتی نیز توسط خود مردم دست به دست شده و با قیمت‌های بالاتری فروخته می‌شود.

دیگر کمبودی وجود ندارد

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نیز معتقد است: برنج در استان به اندازه کافی وجود دارد و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم و وضعیت به وجود آمده محصول ایجاد یک نوع جو روانی و دستپاچگی مردم برای خرید برنج از ترس نایاب شدن آن است.

سید سعید حیدری طیب در گفت‌وگو با جام‌جم می‌افزاید: پس از مطلع شدن از وضعیت به وجود آمده در استان در حدود دو هفته پیش، بلافاصله این موضوع را از طریق سازمان صنعت، تجارت و معدن پیگیری کردیم که پس از آن حدود 950 تن برنج هندی و 1500 تن برنج اروگوئه‌ای از طریق این سازمان خریداری و وارد استان شده است.

کمبود برنج در کردستان

از سوی دیگر خبرها حاکی است کمبود برنج خارجی در استان کردستان نیز باعث ایجاد صف‌های طولانی در نقاط مختلف استان بویژه شهر سنندج و افزایش لحظه‌ای قیمت برنج شده،‌ به طوری که طی روزهای گذشته در بعضی از شهرهای استان هر کیسه برنج زعفرانی خارجی 10 کیلویی بیش از 50 هزار تومان به فروش رسید.

این در حالی است که در روزهای ابتدایی آذر سال جاری برنج زعفرانی خارجی به صورت کیسه ده کیلوگرمی با قیمتی حدود 19 هزار تومان تا 23 هزار تومان البته- بسته به نوع آن - به فروش می‌رسید.

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در پاسخ در مورد دلیل کمبود برنج در بازار این استان و افزایش قیمت آن، با بیان این‌که مشکل تامین برنج یک معضل کشوری بوده و تنها مختص کردستان نیست، به مهر می‌گوید: این مساله از اول دی‌ سال جاری در استان کردستان به وجود آمده است و در این مدت نیز پیگیری‌های زیادی در سطح ملی و استانی صورت گرفته و انتظار می‌رود که با مشارکت مردم این طرح‌ها نتیجه بدهد.

بختیار خلیقی با اشاره به علت اصلی نایاب شدن برنج در استان کردستان و سایر نقاط کشور می‌افزاید: اختلاف بین واردکنندگان این محصول و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان دلیل اصلی بروز این مشکل است، به همین دلیل واردکنندگان برنج هزینه رفت و برگشت وسایل نقلیه حامل برنج را پرداخت می‌کردند، اما چندی پیش اعلام کردند حاضر به پذیرش هزینه برگشت خودروها نیستند و تنها هزینه مسیر رفت را می‌پردازند و این روند باعث بروز مشکلاتی در این حوزه شد.در همین حال یکی از وارد کنندگان اصلی و عمده برنج در کردستان، موضوع را مربوط به نوسانات ارزی و افزایش نرخ برابری دلار در مقابل ریال می‌داند.

این واردکننده برنج در استان کردستان می‌گوید: متاسفانه دولت از ارائه دلار با نرخ مرجع به وارد‌کنندگان برنج خودداری می‌کند و واردکنندگان نیز نمی‌توانند با نرخ آزاد ارز برنج تهیه و وارد کنند که این روند باعث بروز مشکلاتی در حوزه تامین برنج در کردستان و سایر مناطق کشور شده است.

در همین حال، خلیقی معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از پیگیری‌های مستمر این سازمان برای تخصیص برنج وارداتی از آرژانتین به جز برنج‌‌های هندی وارداتی خبر می‌دهد و می‌گوید: میزان دقیق این محصول در آینده نزدیک اعلام می‌شود ولی انتظار می‌رود که با ورود این برنج‌های جدید به استان، زمینه برای کاهش قیمت آن در بازار فراهم شود.

فاطمه مراد زاده - گروه ایران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
علی حسینی
-
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۵
۰
۰
باسلام مشكل برنج درشهر ایلام هم داریم واین فقط به خا طر سوء مدیریت مسولین است والا شاید در انبارها باشد واگر سازمان بازرگانی براساس كوپن یا بین ادارات وفرهنگیان وفروشگاهها به عدالت توزیع می كردند این مشكلات پیش نمی آمد الان ما كه پارتی نداشتیم وكسی در صف واین كوچه وخیابان كه بگردد كه دركدام محل برنج توزیع می كنند نداشتیم چكار كنیم ؟ كسی 10 كیسه گرفته ویكی مانند من هیچ مسئولین استان جواب بدهید؟

نیازمندی ها