در طول دو دهه اخیر، بحث از جهانی شدن همواره یکی از مباحث متداول محافل علمی دنیا به شمار رفته است. امروزه شاهد انتشار پیاپی کتب و مقالات پژوهشی فراوان یا برگزاری انواع همایشها و نشستهای علمی در این زمینه در سراسر جهان هستیم که نشان از توجه زیاد محافل دانشگاهی به این موضوع است.
نظر به این که اسلام یک دین جهانی است و تلاش برای بسط و توسعه جهان اسلام بر همه مسلمانان یک فریضه محسوب میشود، مهمترین موضوعی که در این کتاب در خلال بحث از فرصتهای جهانی شدن مصطلح مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، استفاده از فرصتهای موجود برای شکلگیری جهانی شدن اسلامی است و البته برای این منظور، لازم است بعد از محرز شدن امکان استفاده از فرصتهای جهانی شدن مصطلح برای شکلگیری جهانی شدن اسلامی، پژوهش وارد تبیین معنا و مبنای جهانی شدن اسلامی و تمایزات آن با جهانی شدن مصطلح شود.
با وجود افول این پدیده در سالهای گذشته، همچنان شاهد تالیف و نشر کتب و مقالات علمی در این زمینه هستیم. در ایران، عمده آثار علمی موجود در موضوع جهانی شدن ترجمه آثار غربی است در مقابل در جهان عرب که باید آن را قسمت مهمی از جهان اسلام به شمار آورد، توجه به این موضوع از ترجمه یک سویه آثار غربی گذشته و شاهد تالیف و نشر دهها کتاب و صدها مقاله باکیفیت بویژه با رویکرد انتقادی درباره جهانی شدن هستیم.
کتاب اسلام و جهانی شدن در پنج بخش کلی به نگارش درآمده است که به ترتیب عبارت است از: مبانی نظری جهانی شدن، نسبت اندیشه اسلامی و اندیشه جهانی شدن، جهانی شدن؛ فرصتها و تهدیدها، ظرفیتها، تواناییها و آسیبهای جهان اسلام در مواجهه با جهانی شدن و راهبردهای کلان برای مواجهه جهان اسلام با جهانی شدن.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: