نادر محمدی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین درباره این مراسم که پنجشنبه برگزار شد ، به مهر گفت: مراسم سنتی پنجاه به در یکی از اصیلترین آیینهای قزوین به شمار میآید که مردم این استان اعتقادات راسخی برای شرکت در آن دارند.
وی افزود: پخت و توزیع غذاهای نذری نیز بخش دیگری از مراسم پنجاه به در قزوینیهاست که حین اجرای آیینهای مذهبی میان شرکتکنندگان توزیع میشود. این مراسم در بهترین روز فصل بهار از لحاظ آب و هوایی برگزار میشود و در واقع تجدید پیوندی دوباره با طبیعت است، اما بیش از هر چیز به نظر میرسد ریشهای تاریخی داشته باشد که عمر آن به دوران پیش از اسلام هم میرسد.
محمدمهدی رضاپور، کارشناس میراث فرهنگی هم در این باره گفت: از گذشتههای دور مردم قزوین در نوزدهمین روز از ماه دوم سال جدید که برابر با پنجاهمین روز سال است در راستای اجرای یک مراسم آیینی به مصلای شهر میروند و در این مکان با خداوند راز و نیاز میکنند.
وی افزود: اگر تا آن روز از سال باران خوبی آمده باشد مردم در مصلی نماز شکر هم بهجا میآورند و از خداوند به جهت نزول باران رحمت سپاسگزاری میکنند، اما اگر سال کم بارانی باشد نماز استسقاء بجای میآورند و طلب باران رحمت میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد