محققان موسسه تحقیقات «ساوت وست» به ریاست «کری زتلین» اظهار داشتند که اندازه گیری های صورت گرفته توسط مریخ نورد کنجکاوی که از سال گذشته وارد سیاره سرخ شد نشان می دهد که فضانوردان در سفر به مریخ به قدری با تشعشع رو به رو می شوند که از میزان توصیه شده مجاز در طول عمر یک فرد فراتر می رود.
در چنین مأموریتی جریان ثابت پرتوهای کیهانی از خارج از منظومه شمسی می تواند احتمال ابتلا به سرطان و آب مروارید را در فضانوردان افزایش دهد.
وقتی که فضانوردان روی سیاره سرخ قرار گرفتند تا حد زیادی نسبت به تشعشعات فضایی بدون حفاظ می شوند که این امر گردشگران مریخی را در خطر ابتلا به سرطان قرار می دهد.
«سالی آموندسون» کارشناس تشعشع از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا اظهارداشت: برآوردهای کنونی ما نشان می دهد که خطرات سرطان درحال حاضر این مأموریت را به تعویق نمی اندازد اما هنوز هم خطرات بسیاری وجود دارد که ما از آن خبر نداریم.
بهترین برآورد برای میزان تشعشات در این سفر مأموریت مریخ نورد کنجکاوی ناسا است که وقتی در سال 2011 به فضاپرتاب شد یک حسگر تشعشع طی سفر هشت ماهه آن به مریخ فعال بود و میزان تشعشع را اندازه گیری می کرد.
براساس این ارقام، دانشمندان تشعشع یک فضاپیما را برای یک سفر شش ماهه بررسی کرده اند.
براساس این برآوردها میزان تشعشع را می توان چنین بیان کرد که فضانوردان هر پنج یا شش روز تحت سی تی اسکن تمام بدن قرار بگیرند.
این درحالی است که در این برآوردها هنوز زمانی که فضانوردان در سطح مریخ سپری می کنند لحاظ نشده است و تنها طی کردن فاصله زمین تا مریخ مدنظر قرار داشته است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب