عبدالرضا کرباسی با بیان اینکه 8 درصد کل مرجانهای جهان در خلیجفارس قرار دارند افزود: متاسفانه در اثر جذب آلایندههای خلیجفارس حدود دو سوم این مرجانها در معرض نابودی قرار دارند.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای جدی سازمان حفاظت محیط زیست تاثیر جنسی و غیر جنسی آبسنگها یا مرجانهای خلیجفارس است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط زیست خلیج فارس با چالشهای متعددی روبروست افزود: در حال حاضر بیش از 50 هزار کشتی در خلیج فارس و تنگه هرمز تردد میکنند که 18 هزار تا از این ترددها مربوط به کشتیهای نفتکش است و بخش زیادی از آلودگی نفتی این محدوده به همین دلیل است.
وی افزود: تجمع صنایع نفت و گاز در سواحل هشت کشور همسایه خلیجفارس و استخراج نفت از بستر این پهنه آبی نیز از دیگر عوامل آلوده کننده آن است.
به گفته وی سالانه بیش از یک میلیون و 200 هزار بشکه نفت از چاههای خلیج فارس نشت میشود.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست آلودگیهای ناشی از حوادث جنگی را یکی دیگر از چالشهای محیط زیست خلیج فارس دانست و گفت: در زمان جنگ عراق و کویت هفت میلیون بشکه نفت وارد آبهای خلیج فارس شد.
وی با بیان اینکه مساله ریزگردها یکی دیگر از پدیدههای نوظهوری است که باعث آلودگی این منطقه شده است، افزود: حدود هزار تن ریزگرد به ازای یک کیلومتر مربع در خلیج فارس رسوب میکند که باعث کم شدن عمق آن میشود.
ریزگردها باعث کاهش کشند قرمز شده است
کرباسی با بیان اینکه ریزگردها علاوه بر اثرات منفی جنبههای خوبی هم داشته افزود: این پدیده باعث شده که میزان کشند قرمز در خلیجفارس کاهش یابد زیرا عامل جذب نیترات و فسفاتی است که از فاضلابهای انسانی وارد آبها شده و کشند قرمز را تولید میکند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن از آنجا که وزارت نیرو بر روی رودخانههای جنوبی سد زده و آوردههای طبیعی و گل و لای جلوی آن را گرفته پدیده کشند قرمز ظهور کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد