بدترین قسمت ماجرا اینجاست که از ورودی اصلی این شهرک تا محل آزمون، حداقل 40 دقیقه پیادهروی نیاز است و البته راس هر ساعت هم یک خودروی ون برای جابهجایی معلولان، مقابل در قرار میگیرد، یعنی مثلا یک فرد معلول اگر ساعت 9 و 10 دقیقه مقابل در اصلی شهرک آزمایش باشد، دو راه بیشتر ندارد؛ یا با وجود محدودیتهای جسمی، 40 دقیقه پیادهروی کند تا وارد این شهرک شود یا اینکه تا ساعت 10 منتظر بنشیند تا خودروی ون بعدی از راه برسد.
در مسیر برگشت نیز همین داستان تلخ تکرار میشود و اگر لطف برخی رانندههای گذری از داخل این شهرک نباشد، شما با هر وضع جسمی مجبور هستید که 40 دقیقه دیگر هم پیاده این مسیر بازگشت را طی کنید.
هر هفته بیش از 50 نفر از معلولان پایتخت و دیگر شهرها باید صبح زود خود را به شهرک آزمایش برسانند و امتحان عملی رانندگی برای معلولان هم حدود پنج ساعت طول میکشد، اما اصلا معلوم نیست که در چه زمانی نوبت امتحان شما میشود و امکان ندارد که بتوان با صرف یک یا دو ساعت، نتیجه آزمون رانندگی فرد معلول مشخص شود.
همهاین دردسرهای آزمون رانندگی برای معلولان در حالی اتفاق می افتد که قاعدتا مسئولان باید شرایط آسانتری برای برگزاری آزمون این گروه از شهروندان فراهم کنند، نه اینکه شهروندان معلول مجبور باشند هر هفته چند کیلومتر پیادهروی کنند تا خود را به محل برگزاری آزمون رانندگی برسانند، اما بسیار جالب است که شهروندان غیرمعلول، چنین محدودیتی ندارند و میتوانند در نزدیکی همان آموزشگاه رانندگی که ثبتنام کردهاند، امتحان عملی رانندگی را برگزار کنند.
مراحل اداری طی شده در کمیسیون پزشکی برای گرفتن صلاحیت جسمی رانندگی نیز چند ماه متوالی برای معلولان طول میکشد و مجموع این تبعیضها و سوءمدیریتها موجب شده که گواهینامه گرفتن معلولان به گذر از هفتخوان رستم بدل شود.
امین جلالوند - گروه جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
مراحل اداری طی شده در كمیسیون پزشكی برای گرفتن صلاحیت جسمی رانندگی نیز چند ماه متوالی برای معلولان طول می كشد و مجموع این تبعیض ها و سوءمدیریت ها موجب شده كه گواهینامه گرفتن معلولان به گذر از هفت خوان رستم بدل شود