شهرام نوربخش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه، در سالهای گذشته در مراکز تکثیر شیلات بچه ماهی خاویاری تولید و به دریا خزر رهاسازی میشد اظهار داشت: اکنون برای تکثیر مصنوعی گونههای خاویاری دریای خزر هم مشکلاتی ایجاد شده است.
وی گفت: هم اکنون ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر کاهش یافته و در برخی از گونههای صید شده، شیلات گونه مولد هم نداشته است.
نوربخش با اشاره به شهرت جهانی خاویار ایرانی اظهار داشت: این گونه در معرض خطر انقراض قرار گرفته و در آخرین نشست کنوانسیون سایتیس به طور ویژه به آن پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: با همکاری سازمان شیلات تکثیر ماهیان خاویاری و سایر گونههای در معرض خطر انقراض دریای خزر در دستورکار قرار گرفته است.
انقراض فک خزری به دلیل شکار بیرویه در کشورهای روسیه و قزاقستان
نوربخش با اشاره به فک خزری به عنوان تنها پستاندار دریای خزر گفت: این گونه نیز در معرض خطر انقراض قرار گرفته و دلیل اصلی کاهش جمعیت آن را شکار بیرویه در کشورهای روسیه و قزاقستان است که ایران اقدامات خوبی در زمینه امداد و نجات این گونه انجام داده است.
معاون دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با همکاری ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها، امداد و نجات فک خزری در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است و پس از تیمار بسیاری از فکهای خزری مصدوم شده به دریای خزر برگردانده میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد