به گزارش واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در مراسم تودیع مصطفی محمدنجار و معارفه عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: خدا را شاکرم فرصتی را با مدیران و مسئولان خدوم وزارت کشور به مناسبت تودیع و معارفه در خدمت شما باشم.
رئیس جمهور اضافه کرد: وزارت کشور وزارت یک بخش نیست بلکه فرابخشی است و استانداران، یک مدیر استانی نیستند بلکه نمایندگان عالی سیاسی نظامند و به عنوان نمایندگانی هستند که مسئولیت امنیتی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی و اداری را در سطح استان برعهده دارند.
روحانی گفت: وزیر کشور یک تنه بار بسیار سنگینی را بر دوش دارد که اگر بخواهیم از زحمات وزیرکشور قدردانی کنیم کار آسانی نیست چون برای من ملموس است که تا چه حد این وزارتخانه بار سنگینی را در کشور بر دوش می گیرد.
رئیس جمهور افزود: اگر تعبیر کنم که مشروعیت سیاسی نظام از طریق تلاش و برنامه ریزی این وزارتخانه و به یک بیان به دست مدیران این وزارتخانه محقق می شود سخن گزافی نگفته ام.
وی گفت: در کشور ما مشروعیت سیاسی همه از طریق آرای مردم است و صاحب کشور و مالک کشور نیز مردمند و بقیه همه خادمان ملتند و مشروعیت سیاسی نیز با صندوق آرای مردم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم است که این بار مسئولیت بر دوش این وزارتخانه است که بتواند اعتماد مردم را جلب کند تا پای صندوق رأی بیایند و اعلام این وزارتخانه را بپذیرد.
رئیس جمهور افزود: وزارت کشور امانتدار واقعی بود و قانون و مقررات را به دقت عمل کرد که البته هر مقدار شفافیت بیشتر باشد این اعتماد بیشتر خواهد بود.
روحانی ادامه داد: اعتماد نسبی است و هیچ کس نمی تواند بگوید من اعتماد صددرصد بوجود آوردهام و افزایش اعتماد عمومی به مفهوم افزایش سرمایه اجتماعی است و یک وظیفه همگانی برای همه ما به ویژه برای وزارت کشور است.
رئیس جمهور گفت: ممکن است یک استاندار تعلق جناحی داشته باشد اما دولت تدبیر و امید دولت فراجناحی است.
روحانی افزود: بعضی افراد بعد از انتخابات با من صحبت کردند و گفتند دولت فراجناحی درست نکن چون نمی توانی هماهنگی ایجاد کنی و مشکل بوجود می آید یک جناحی را انتخاب کن و از همان ها در دولت خود بیاور.
روحانی ادامه داد: من از اول نهضت اسلامی مهر 1341 که نوجوان 14 - 13 ساله بودم در سیاست بودم و فعالیت می کردم و تا امروز همه جریانات را خوب می شناسم.
رئیس جمهور افزود: ما متأسفانه در کشور حزب و جناح به معنای واقعی کلمه نداریم بلکه بحث ها، قبیله ای است در آستانه انتخابات کرکره را بالا می برند و چراغ ها را روشن می کنند و سر و صدا ایجاد می شود و بعد از انتخابات نیز کرکره را پایین می کشند.
رئیس جمهور افزود: ما تحزب به معنای واقعی نداریم فقط حزب جمهوری اسلامی ایران حرکتی را آغاز کرد اما به دلایلی پایدار نماند.
روحانی گفت: این دولت فراجناحی است و من هیچ مانعی نمی بینم که کسی در کنار من بنشیند و بگوید اصولگرایم یا بگوید اصلاح طلبم من همه اینها را الفاظ می دانم.
رئیس جمهور افزود: نه اصولگرایی بلکه وصول گرایی مهم است ما آرمان هایی در این نظام داریم که دستیابی به این آرمان و وصول به این آرمان مهم است.
روحانی ادامه داد: ما واقعا اصول را قبول داریم چه کسی اصول را قبول ندارد همه ما انقلاب و نظام را قبول داریم آنچه مهم است تعهد به نظام و مردم و تخصص است، دست پاکی، فداکاری، ایثار، داشتن برنامه مهم است وگرنه سوابق گذشته مهم نیست.
رئیس جمهور گفت: از نظر این دولت معتدل بودن و میانه روبودن مهم است من از آغاز فعالیت سیاسی ام افراط را نمی پسندیدم.
روحانی افزود: همه نمایندگان مجلس که 20 سال ما باهم همکار بودیم روش من را می دانند و همه آنهایی که در 16 سال در شورای عالی امنیت ملی باهم بودیم و همه آنهایی که 22 سال در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام باهم بودیم می دانند من افراط گری را برای کشور و نیز برای امت اسلامی حتی برای امنیت جهانی مضر می دانم.
رئیس جمهور گفت: عده ای که خیلی بلند داد می زنند اگر سوابق آنها را بررسی کنید معمولا یک مشکلی دارند و این داد آنها از یک جایی سرچشمه می گیرد، دادها و تندبودن ها یک نوع پوشش برای مخفی کردن خواست آنهاست.
روحانی افزود: شرط من معتدل بودن است.
رئیس جمهور گفت: ما به دنبال اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: البته این اعتدال، عام و آن تدبیر و امید نیز عام است و اگر بخواهیم تقسیم کنیم اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی است و این امید ، تدبیر و اعتدال اگر بخواهد از منبع جوشانش تغذیه شود منبع جوشان آن ملت است نه حسن روحانی.
رئیس جمهور گفت: حسن روحانی معجزه گر نیست معجزه قرن و دهه هم نیست و اصلا معجزه ندارد و اتصال ویژه ای به آسمان و اتصالی به پشت پرده ها ندارد.
روحانی افزود: معجزه را حسن تدبیر، وحدت ملت و ایثار همه کارگزاران نظام درست می کند، همه باید دست به دست هم بدهیم.
رئیس جمهور گفت: هماهنگی، انسجام و وحدت پیام انتخابات بود و مردم گفتند ما چه می خواهیم.
روحانی افزود: خود شما کارمندان وزارت کشور از همه بهتر می دانید که روستاهای دورافتاده ما با مرکز تهران با یک زبان حرف زدند و این معجزه ملت است.
رئیس جمهور گفت: اینکه در قلب تهران صندوق های مساجد و مراکز پرجمعیت با روستای شمال غرب ماکو، تا سراوان تا کنار بندر لنگه تا کنار سرخس همه یک جور حرف زدند این معجزه و نشان هوشمندی و محاسبه گری ملت است.
روحانی افزود: همه دوستان قبل از انتخابات به من می گفتند چرا در برنامه های خود درباره روستاها حرف می زنید ، ما ستاد آنچنانی نداریم و صدای شما به آنها نمی رسد و مخاطب شما باید شهرهای بزرگ باشد.
رئیس جمهور گفت: ما فکر می کردیم در دفاع مقدس روستاییان پیشتازند و فرزندان خود را تقدیم انقلاب و عظمت ملی می کنند اما در انتخابات دیدیم در همه جا این طوری هستند و روستایی دورافتاده ما ممکن است از برخی نعمات مادی کمتر بهره ببرد اما فکر و اندیشه اش و آینده نگری اش و عزم و جزمش از شهری کمتر نیست و این مسئولیت همه ما را سخت و سنگین می کند و این نشان عظمت کشور ماست.
روحانی افزود: استاندار، فرماندار و بخشدار و یا دهدار همه آنهایی که مسئولیتی را برعهده دارند باید احساس کنند با مردمی بزرگ، فکور، هوشمند و دارای حقوق شهروندی برابر هستند.
رئیس جمهور گفت: در دولت تدبیر و امید هیچ مقامی به ویژه مسئولان وزارت کشور نباید میان اقوام مختلف، مذاهب مختلف و حتی ادیان رسمی فرقی بگذارند و در حقوق شهروندی همه برابر هستند و هیچ فرقی میان کرد ، ترک ، لر و ترکمن و بلوچ و عرب وجود ندارد.
روحانی افزود: ما در ایران دولت فارس نداریم و یا دولت ترک و عرب نداریم ما دولت ایران داریم و ایران یک چتر است و همه زیر این چتر هستند ، یک نظام واحد داریم و یک دولت به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و یک ولی امر و ولایت فقیه و یک قانون اساسی داریم.
روحانی گفت: آنچه برای ما مهم است آنکه یک ایرانی زیر چتر ایرانیت و نظام جمهوری اسلامی ایران افتخار کند و این برای ما مهم است و ما افتخار می کنیم که ایرانی هستیم و افتخار می کنیم زیر چتر جمهوری اسلامی هستیم و افتخار هم می کنیم که ستون خیمه این نظام و این انقلاب ولایت فقیه است.
رئیس جمهور افزود: وزارت کشور یعنی همان وزارتخانه ای که مسئولیت دارد حقوق شهروندی را در سراسر کشور همسان برای همه ایرانیان به اجرا درآورد و این احساس تساوی و عدالت و فرصت برابر برای همه مردم باید بوجود بیاید به ویژه در بحث استفاده از نیروهای بومی و محلی.
روحانی گفت: البته بعضی جاها چون اختلافات شدید است شاید نتوان از نیروهای بومی استفاده کرد و استثنا وجود دارد اما ما باید از نیروهای بومی استفاده کنیم و نیروهای بومی اعتماد و احساس آرامش بیشتری را به مردم می دهند.
رئیس جمهور افزود: چرا نباید از اقلیت های مذهبی استفاده کنیم بلکه باید از اقلیت های دینی و مذهبی استفاده کنیم آنها شهروندان ما هستند.
روحانی گفت: وحدت و انسجام با شعار درست نمی شود بلکه باید عمل کرد و همه اقوام گل های متنوع گلستان ایرانند البته آنهایی که چتر واحد را قبول دارند ما به همه آنها احترام می گذاریم و زیر چتر فرهنگ ایرانی اسلامی حاکم بر این سرزمین هستند ما به همه آنها احترام می گذاریم و همه آنها زیبا و قشنگ هستند.
رئیس جمهور افزود: ما اگر امنیت می خواهیم البته بحث امنیت ملی را مطرح نمی کنم حتی اگر امنیت داخلی می خواهیم همان که شورای عالی امنیت کشور مسئولیت آن را برعهده دارد باید فرصت برابر به همه بدهیم، به زن ها فرصت برابر بدهیم، فرقی در اداره و مدیریت ها ندارد.
روحانی ادامه داد: زنان تحصیل کرده و تجربه دیده قدم به قدم باید فرصت های اجتماعی شان را بالا ببریم این حق آنهاست.
وی افزود: ما در سطح وزرا به خاطر شرایط ویژه کشور که ان شاء الله به تدریج یک گزارش واقعی از کشور به مردم خواهیم داد گزارش واقعی کشور با آنچه که تاکنون گوش های ما شنیده است فاصله دارد و من اکنون نمی خواهم قضاوت کنم و بعدها قضاوت آن را خود شما و مردم باید قضاوت کنند این کارها انجام خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: در نخستین جلسه هیات دولت به وزرا توصیه کردم که از جوانان، نخبگان و بانوان استفاده شود کما اینکه بنده نیز در سطح ریاست جمهوری و در سطح دولت از بانوان استفاده خواهم کرد، ما منتی بر سر خانم ها نمی خواهیم بگذاریم بلکه حق طبیعی و قانونی آنهاست و هیچ فرقی بین مرد و زن در خلقت در علم در تقوا و در نزدیکی به خدا و در خدمت به مردم وجود ندارد.
روحانی افزود: ما امیدواریم وزارت کشور که پیشانی ظهور و بروز نظام ما در سراسر کشور در استان های مختلف و در شهرستانهای مختلف است می خواهیم از طریق ایثار در سراسر کشور امنیت و در کنار امنیت وحدت و انسجام برقرار و در کنار آن رشد و توسعه کشور را مهیا کنیم که به اعتقاد من با اجرای حقوق شهروندی بیشتر امکان پذیر است.
رئیس جمهور گفت: معمولا کارگروه هایی برای وزارت کشور به من پیشنهاد می دادند بیشتر نیروهایی بودند که سوابق نظامی و امنیتی داشتند که البته شاید هم حق داشتند چون یکی از وظایف مهم این وزارتخانه ایجاد امنیت داخلی است و رئیس شورای امنیت کشور و عضو شورای عالی امنیت ملی است.
روحانی افزود: گرچه ایران سرزمین ثبات است اما در عین حال توطئه های دشمنان نیز زیاد است.
رئیس جمهور گفت: من همه حرف ها را گوش کردم و خودم با آنها بحث کردم اما به این نتیجه نرسیدم که یک کسی با سوابق امنیتی غلیظ این مسئولیت را بپذیرد و خواستم فردی با سوابق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این مسئولیت را برعهده بگیرد تا پیامی برای سراسر کشور باشد.
وی افزود: ما به دنبال استانداری هایی هستیم که بیشتر در پی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند که اعتقاد من این توسعه خودش می تواند آفریننده توسعه سیاسی و امنیتی نیز در کشور باشد.
رئیس جمهور گفت: شرایط کشور ما امروز نیاز به دید توسعه ای دارد که در درون آن اقتصاد سیاسی و فرهنگی و حتی زیست محیطی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: خوشحالم که دیروز یکی از تصمیمات ما در جلسه نخست هیات دولت تصمیم زیست محیطی درباره دریاچه ارومیه بود و من به حق نگران این دریاچه هستم و خدای ناکرده با این روندی که ادامه پیدا می کند اگر جلوی آن را نتوانیم بگیریم آینده و خشک شدن آن دریاچه فاجعه است که نه تنها برای آذربایجان بلکه فاجعه ای برای کشور است و حداقل 14 میلیون جمعیت متاثر از این فاجعه ملی خواهند بود.
رئیس جمهور گفت: به یاد دارم در سفر قبلی به این استان به مردم ارومیه قول دادم که اگر موفق شوم دولت تشکیل بدهم در نخستین جلسه دولت مسئله دریاچه ارومیه را مطرح خواهم کرد و در نخستین جلسه هیات دولت در روز گذشته این موضوع را مطرح کردم و کارگروهی زیرنظر وزیر نیرو تشکیل دادیم که تا دو سه ماه نخستین گزارش خود را برای هیات وزیران بفرستد البته پیش از این بر روی طرح هایی کار شده است که باید تکمیل و برنامه ریزی شود.
روحانی درباره وزیر جدید کشور گفت: من آقای رحمانی فضلی را از دیرباز می شناسم وی فردی خوش خلق و خوش سیماست و امیدوارم با ویژگی هایی که دارد بتواند این وزارتخانه سنگین را در این مقطع حساس پیش ببرد.
رئیس جمهور افزود: این وزارتخانه در8 سال گذشته مسئولان مختلفی داشت و زحمات زیادی کشیدند که از همه آنها تشکر می کنیم.
وی افزود: دولت تدبیر و امید معتقد است همه کارها در قدم نخست باید به دست مردم و با اراده مردم انجام گیرد و دولت همواره تسهیل کننده و پشتیبان باشد جز در موارد استثنایی که حاکمیتی است و در بقیه موارد امور واگذار شود.
روحانی در ادامه از برگزاری انتخابات پرشور تشکر کرد و گفت: همچنین از نیروی خدوم ناجا که در طول سالهای گذشته همواره تلاش های بسیاری کردند تا همه جا از مرزها گرفته تا تهران امن شود تشکر می کنم.
رئیس جمهور افزود: از رسانه ملی نیز که از قبل از انتخابات و بعد از آن نیز شور و شوق ایجاد کرد تشکر می کنم.
روحانی گفت: دو سرمایه بزرگ تاکنون به دست آورده ایم یکی اعتماد بیش از گذشته و دیگری امید بیش از گذشته که بسیار ارزشمند است امیدوارم دولت بتواند تدبیر را زمینه آن کند و به دنبال آن نشاط مستمر داخلی برای کشور بوجود بیاید.
رئیس جمهور افزود: هدف همه ما در دولت یازدهم و در دولت تدبیر و امید جز نشاندن لبخند بر لبنان مردم چیز دیگری نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد