ولیالله سیف صبح امروز (سهشنبه) در حاشیه صبحانه کاری اتاق ایران در جمع خبرنگاران به بیان جزئیات این نشست پرداخت و اظهار داشت: این جلسه باعث شد بنده و معاونانم در بانک مرکزی در جریان ریز مسائل اجرایی تولید و شکوفایی اقتصادی کشور قرار گیریم؛ فعالان اقتصادی سؤالاتی را مطرح کردند که بنده نیز بر حسب وظیفه پاسخ آنها را دادم.
وی با بیان اینکه جلساتی مشابه جلسه امروز به بانک مرکزی کمک میکند در جریان بیشتر مسائل روزمره تولید قرار بگیرد تصریح کرد: در هفتههای اخیر و همزمان با حضور بنده در بانک مرکزی دو سیاست را عملیاتی کردیم و مابقی را در آیندهای نزدیک عملیاتی و اقدام خواهیم کرد.
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بهزودی بخشنامههای جدیدی برای تسریع و تسهیل فرآیند تولید ابلاغ خواهد شد، افزود: در روزهای اخیر یک بخشنامه درباره تجدیدنظر گشایش اعتبارات اسنادی ابلاغ کردیم، در گذشته روال به این شکل بود که بعد از ثبت سفارش متقاضی باید به بانک مراجعه و اعتبارات اسنادی را تأمین میکرد؛ البته باید بهعنوان خریدار از بانک مرکزی کسب مجوز میکرد و بعد به مرکز مبادلات مراجعه و اقدام به گشایش اعتبار مینمود.
سیف ادامه داد: در گذشته متقاضیان میبایست صددرصد ارز مورد نیاز را از مرکز مبادلات خریداری می کردند و بعد گشایش اعتبار انجام میشد ولی با بخشنامه بانک مرکزی این امکان فراهم شد که با واریز حداکثر 30 درصد ارز مورد نیاز گشایش اعتبار انجام شود. البته مابقی تعهدات را در زمانبندی باید پرداخت کنند.
وی تأکید کرد: برای گشایش کننده اعتبار این امکان فراهم شد که در صورت تقاضا ارز مورد نیاز بیش از 30 درصد نیز در همان مقطع پرداخت شود.
وی در ادامه از تجدیدنظر در فهرست ممنوع الخروجهای بانکی خبر داد و گفت: طبق سیاست جدید بانک مرکزی یکسوم از مشمولین فهرست ممنوع الخروجها از این فهرست خط خوردند؛ بانک مرکزی موظف است برای جلوگیری از محرومیت حقوق شهروندی (ممنوع الخروج شدن عملاً باعث محروم شدن از حقوق شهروندی میشود) درباره فهرست ممنوع الخروجها تصمیمگیری کند.
سیف اضافه کرد: درباره سایر افرادی که در فهرست ممنوع الخروجهای بانکی هستند نیز تجدیدنظر انجام خواهد شد، بانکها اگر مستندات کافی برای ادامه ممنوع الخروج شدن این افراد ارائه ندهند آنها را نیز از فهرست حذف میکنیم.
رئیسکل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به کارگروههای تشکیلشده در این بانک اشاره کرد و گفت: کارگروهی در زمینه ارزی بهمنظور رسیدگی به بخشنامههای ارزی تشکیل شده که بهزودی بخشنامههای جدیدی را ارائه خواهد کرد.
وی همچنین به تشکیل کارگروه در معاونت اقتصادی بانک مرکزی درباره رفع ابهامات اعتباری اشاره و تصریح کرد: همچنین در بخش نظارت نیز اقدام مشابهی انجام شده است. نمونه آن نیز تجدیدنظر در بخشنامههای ذینفع واحد و اشخاص مرتبط است.
سیف در پاسخ به سؤالی مبنی بر «همزمان با تشدید تحریمها و بروز اختلاف در سیستم بانکی عملاٌ گشایش اعتبار در بانکها متوقف شده و بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر کاهش پرداخت سقف تعهدات ارزی در این زمینه عملاً موضوعیت ندارد، آیا این بخشنامه مشمول حوالههای نقدی نیز میشود؟» گفت: این بخشنامه فقط مشمول السیهای خارجی میشود اما بانک مرکزی اولویت دارد که در مورد السیهای داخلی نیز قوانینی را اتخاذ کند.
رئیسکل بانک مرکزی در این نشست به سؤالی درباره وضعیت نرخ سود بانکی نیز پاسخ داد و تصریح کرد: نقطه نظرات تولیدکنندگان نیز در روز جاری بر نرخ سود بود اما سیاست فعلی دولت در جهت کنترل و پایین آوردن نرخ تورم است.
وی گفت: در یک بازار متعادل اقتصادی نرخ سود و نرخ تورم متعادل خواهند بود؛ نرخ سود بهدور از نرخ تورم نخواهد بود.
سیف در پاسخ به این پرسش که آیا اخبار رسیده مبنی بر لغو تحریم سوئیفت صحت دارد، اذعان داشت: سوئیفت برای بانک مرکزی و سیستم بانکی موضوع پیچیدهای نیست چرا که جایگزینهای مناسبی برای این امکان پیدا کردهایم.
وی تأکید کرد: اگر سوئیفت را مجدداً بخواهند در اختیار ما قرار دهند بهطور حتم از آن استفاده خواهیم کرد.
سیف در پاسخ به پرسشی درباره علت کاهش نرخ ارز در بازار آزاد اینطور توضیح داد که کاهش نرخ ارز دلیل خاصی ندارد و تنها عاملی که باعث نوسانات اخیر شده خوشبینیها و آثار روانی موجود در بازار است.
وی با بیان اینکه نرخ ارز منطق خاص خود را دارد، اضافه کرد: هیچ دلیلی برای کاهش بیشتر نرخ دلار در بازار آزاد وجود ندارد و اصلاً منطقی نیست قیمت دلار بیشتر از این پایین بیاید.
سیف تأکید کرد: نرخ فعلی دلار در بازار نرخ کف است و بیشتر از این پایین نخواهد آمد(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد
چرا رئیس بانك مركزی نرخ ارز را منطقی نمی دانند در حالی كه كاهش نرخ ارز یعنی با ارزش شدن واحد پول ایران یعنی كاهش نرخ ها یعنی ارزان شدن برخی كالاها
انگار بعضی ها ناراحتند كه قیمت دلار داره میاد پایین
- مگر افزایش ناگهانی و سریع ارزش دلار در سال قبل دلیل منطقی د اشت كه نامبرده از فقدان دلیل برای كاهش اندك نرخ دلار و دیگر ارزهای خارجی نگران شده است؟
قبلا گفته بود دلار از 3200 كمتر نمیشه اما شد،گفت نرخ سود بانكی زیاد میشه اما كمتر هم شد!
حقوق شما نیز مثل ما پانصد هزار تومان آقا
ای كاش آقای روحانی می شنیدند و نسبت به شما حرفی میزدند
در بررسی كارشناسان صادرات و واردات باید تعدیل باشد!
فقط میتوانم بگویم متاسفم
اصلا چرا باید بیاد پایین وقتی منافع برخی با دلار كمتر از 3600 تومن تأمین نمیش