فائزه تاتاری، اختلالات خلقی و در راس آنها افسردگی را از مهمترین بیماریهای روانی خواند و افزود: افسردگیهای با الگوی فصلی از جمله افسردگی پاییزی از زیرگروههای افسردگی است که با تغییر فصل خصوصا شروع فصل پاییز و زمستان علائم آن بروز پیدا میکند.
وی با اشاره به علائم افسردگی فصلی، خاطرنشان کرد: در این حالت فرد بدون دلیل خاصی و بدون اینکه مشکل خانوادگی، اقتصادی و کاری داشته باشد از صبح که بلند می شود احساس اندوه میکند.
کم خوابی، بد خوابیدن، تغییر الگوی تغذیه و اشتها، از دست رفتن علاقه فرد نسبت به چیزهایی که قبلا از آنها لذت می برده، افکار پوچ، احساس گناه و سرزنش خود، مقصر دانستن خود در همه موارد، بی تفاوتی به مسائل زندگی، بدبینی و ... از جمله دیگر علائم افسردگی پاییزی است که این پزشک متخصص از آنها نام برد.
تاتاری ادامه داد: زمانی که این علائم در چند پاییز و زمستان متوالی در یک فرد دیده شود، باید به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد. این نوع افسردگی معمولا به درمان خوب جواب می دهد.
این روانپزشک در خصوص دلایل بیولوژیک بروز افسردگی پاییزی هم یادآوری کرد: با آمدن فصل پاییز، مایل شدن اشعه خورشید و کاهش طول روز سلولهای ملانوسیت که ملاتونین بدن را تولید می کنند، مستقیم تحت تاثیر قرار می گیرند و با کاهش اشعه خورشید ملاتونین بدن نیز کاهش پیدا می کند.
تاتاری خاطرنشان کرد: ملاتونین از هورمون آمیدی است که بر خلق خوب تاثیر می گذارد.
به گفته وی در برخی مطالعات تاثیر وراثت و ژنتیک نیز در بروز افسردگی پاییزی مشخص شده است. وی گفت: اگر علایم افسردگی پاییزی را در یکی از اعضای خود مشاهده کردند باید به کلینیکهای روانپزشکی مراجعه کنند تا داروهای تنظیم کننده هورمون برای فرد بیمار تجویز شود و با درمان به موقع، بهداشت روانی او بازگردد.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد