این سریال ساعت 23 پخش و تکرار آن روز بعد ساعت 19 است.
به گزارش جامجم، در این سریال تلویزیونی نقش اصلی (حاجمرتضی) را فرهاد قائمیان بازی میکند. از دیگر بازیگران و نقشهای این سریال میتوان به زهره حمیدی (عالیه خانم)، امین ایمانی (حسین پسر خانواده)، زهرا سعیدی (خواهر حاجمرتضی)، لیلابلوکات (نرگس، عروس حاجمرتضی)، نفیسه روشن (زهرا دختر حاجمرتضی)، نصرت میرعظیمی (خلیل، شاگرد خونه زاد حاجمرتضی)، عرفان برزین (امیرعباس، نوه حاجمرتضی)، ملیحه روشن (ماه مینا)، کاظم هژیرآزاد، احمد علامه دهر، ابوالفضل همراه، امیر کاظمی و سعیده عرب اشاره کرد.
سریال تلویزیونی زمانی برای عاشقی داستان حاجمرتضی، بازاری خوشنام و اهل خداست که یک اتفاق ناخواسته زندگی او را از این رو به آن رو میکند. او تصمیم میگیرد به حال و هوایی که سالها از آن غفلت کرده، بازگردد.
لطیفی که کارگردانی سریالهای دودکش، همسایهها، سفر سبز، کت جادویی، فرار بزرگ، وفا، نردبام آسمان و صاحبدلان را در کارنامه خود دارد، معتقد است این سریال همانند دیگر آثار محرم، وامدار قصه آشنایی است که بارها با محوریت تعزیه و آیینهای دهه اول محرم ساخته شده است. یکی از اهداف سریال زمانی برای عاشقی مروری بر خصلتهای مذمومی چون کینه و غرور است. ما در این سریال میخواهیم با زبانی ساده بگوییم هر کس غرور و کینه در دل داشته باشد، هرچقدر هم انسان مومنی باشد، مرید مولایمان امام حسین (ع) نیست.
لطیفی با ذکر این نکته که سریال تلویزیونی زمانی برای عاشقی در ده قسمت 45 دقیقهای ساخته شده ،گفت:
حاج مرتضی، نقش اصلی قصه بعد از 20 سال تصمیم میگیرد دوستان قدیمی خود را پیدا کند و با حضور آنها تعزیه برگزار کند، اما پس از پیدا کردن آنها متوجه میشود هر کدام با مشکلی روبهرو هستند.
وی با اشاره به ریتم سریال تلویزیونی زمانی برای عاشقی گفت: گرچه ریتم این سریال آرام است، اما قصه آنقدر جذاب است که مخاطب را پای این سریال بنشاند، چون خط اصلی قصه نقاط قوت زیادی دارد.
علی اکبر محلوجیان، نویسنده سریال زمانی برای عاشقی تجربه نگارش سریالهایی چون پدرسالار، فرات، زیرتیغ، یهتیکه زمین و مثل هیچ کس را دارد. او فیلمنامه سریال زمانی برای عاشقی را چهار سال پیش به طور کامل نوشته بود، اما هیچ وقت فرصت ساخت آن فراهم نشد. تا اینکه شرایط ساخت این سریال برای محرم 92
فراهم شد.
کار نگارش این فیلمنامه حدود شش ماه طول کشید و محلوجیان با وسواس فیلمنامه را نوشته تا این سریال با کمترین ایراد فیلمنامهای تولید شود. به گفته محلوجیان موضوع این سریال در زمان معاصر اتفاق میافتد، او تلاش کرده از زاویه و روایتی جدید موضوع تعزیه و تعزیهخوانی را بازخوانی کند.
نفیسه روشن با بازی در این سریال سومین تجربه کار مناسبتیاش را تجربه میکند. البته او اولین بار است که جلو دوربین لطیفی رفته است، وی با ابراز خرسندی از این موضوع، درباره نقش زینب گفت: زینب شخصیت معمولی دارد و فرد پیچیدهای نیست.
او در یک خانواده سنتی بزرگ شده، اما با وجود اینکه در چنین خانوادهای بزرگ شده ولی مسئولیت اجتماعی دارد و پرستار یک بیمارستان است.
حضور محمدحسین لطیفی در مقام کارگردان و خود نقش دلایل روشن برای پذیرفتن نقش زینب در سریال تلویزیونی زمانی برای عاشقی است.
روشن عنوان کرد: سریال زمانی برای عاشقی به مردم یاد میدهد که به یکدیگر بیشتر اعتماد کنند و اگر مشکلی برایشان پیش آمد، مسلما امتحانی از سوی خداوند است و باید سر بلند از پس امتحان بربیایند.
امین ایمانی نقش حسین پسرحاج مرتضی را در این سریال بازی میکند. او برای اولین بار است با لطیفی همکاری میکند. ایمانی همیشه منتظر فرصتی بوده تا با این کارگردان همکاری کند تا اینکه شرایط بازی در سریال زمانی برای عاشقی برای او فراهم شده است.
وی درباره نقش خود در این سریال گفت: حسین بعد از ازدواج با همسرش نرگس در خانه پدری میماند نه اینکه استقلال مالی ندارد، بلکه به دلیل علاقه شدیدی که به خانوادهاش دارد در خانه پدری میماند. حسین بیشتر نقش میانجی را بین همسر و خانوادهاش دارد.
ماه مینا و همسر خلیل (ملیحه روشن و نصرت میرعظیمی) زن و شوهری هستند که در خانه حاج مرتضی زندگی میکنند و نقش خانهزاد را دارند. این زن و شوهر در واقع شیرینی و نمک داستان سریال هستند.
برخی عوامل سازنده این سریال عبارتند از: تهیهکننده: معصومه فردشاهین، مجری طرح: حسن لبافی، مدیر تولید: حسن مصطفوی، مدیر تصویربرداری: ابراهیم غفوری، تصویربرداران: مهدی امیری و رضا شیبانی، مدیر برنامهریزی: امیرعباس لطیفی، طراح چهرهپردازی: ایمان امیدواری، طراح صحنه و لباس: بابک پناهی، صدابردار: امیرحاتمی و اصغرزاده، عکاس: حسن ناحی و تدوین: امیرشیبان خاقانی.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛