تلاش معترضان تایلندی برای جلب حمایت ارتش

تظاهرات معترضان و مخالفان دولت یینگلاک شیناواترا، نخست‌وزیر تایلند در حالی روز گذشته وارد ششمین روز خود شد که گزارش‌های منابع خبری حاکی از آن بود که معترضان دیروز با حرکت به سمت مقرهای نظامی در بانکوک به دنبال جلب حمایت نظامیان علیه نخست‌وزیر برآمدند.
کد خبر: ۶۲۰۴۷۱
تلاش معترضان تایلندی برای جلب حمایت ارتش

این در حالی است که شیناواترا روز پنجشنبه پس از کسب رای اعتماد دوباره در پارلمان، معترضان را دعوت به گفت‌وگو کرد، اما به نظر می‌رسد حضور روز گذشته معترضان در خیابان‌ها، به معنای رد این درخواست باشد.

به گزارش الجزیره انگلیسی، صدها نفر از معترضان روز گذشته به سمت وزارت دفاع تایلند حرکت کرده و به نیروهای امنیتی که در اطراف این ساختمان حضور داشتند، شاخه‌های گل تحویل دادند.

گفته می‌شود دلیل این اقدام معترضان این بود که آنها بتوانند برای سرنگونی دولت شیناواترا، حمایت ارتش را جلب کنند. به نظر می‌رسد با توجه به سابقه ارتش در سرنگونی دولت، معترضان بار دیگر به دنبال این اقدام بوده باشند.

در واقع در سپتامبر 2006 این نیروهای ارتش بودند که دولت تاکسین شیناواترا (برادر نخست‌وزیر کنونی) را سرنگون کرده و قانون اساسی تایلند را بازنویسی کردند.

گفته می‌شود روز گذشته حدود 1200 نفر از معترضان وارد محوطه ستاد مشترک ارتش تایلند شدند. آنها نامه‌ای را به فرمانده این مقر تحویل دادند که خواستار جلب حمایت او برای حرکت‌شان علیه دولت بودند. البته نیروهای این ستاد برخورد بسیار مناسب و گرمی با معترضان داشتند و آنها نیز پس از چند دقیقه این ستاد را ترک کردند.

از سوی دیگر، گفته می‌شود این معترضان روز گذشته به سمت سفارت آمریکا و ساختمان‌های مربوط به حزب حاکم حرکت کردند.

به نظر می‌رسد نیروهای امنیتی و پلیس از هرگونه خشونت علیه معترضان اجتناب کرده باشند. به گفته منابع خبری، آنها ترسیده بودند حوادث خونین سال 2010 در بانکوک بار دیگر تکرار شود.

درخواست نخست‌وزیر از معترضان

روز پنجشنبه روز سرنوشت‌سازی برای نخست‌وزیر تایلند بود. وی در پارلمان حاضر شد تا با گرفتن رای اعتماد همچنان در سمت خود باقی بماند.

یینگلاک می‌بایست برای ماندن در این مقام از مجموع ۴۳۸ رای در پارلمان تایلند بیش از نیمی از آرای موافق قانونگذاران را به دست آورد.

به گزارش ایلنا، پارلمان تایلند در جلسه روز پنجشنبه خود با ۲۹۷ رای در برابر ۱۳۴ رای به نخست‌وزیر رای اعتماد داد. یینگلاک پس از کسب رای اعتماد در پارلمان این کشور، خطاب به معترضان گفت: من همین امروز از معترضان می‌خواهم تظاهرات را پایان داده و ساختمان‌های دولتی را تخلیه کنند. وی افزود: دولت به هیچ وجه به دنبال برخورد با معترضان نیست و آماده است برای یافتن راه حل مناسب با هر فردی وارد مذاکره شود.

وی روز گذشته نیز با شبکه بی‌بی‌سی مصاحبه کرد و برگزاری انتخابات زود هنگام را رد کرد. وی عنوان داشت که شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم نیست و همچنین گفت هنوز مطمئن نیست که این اقدام بتواند معترضان را راضی کند. وی بار دیگر مخالفان دولت خود را به مذاکره دعوت کرد.

در همین حال، سیان بونپرا کونگ، مشاور امنیت ملی تایلند ضمن کم‌اهمیت خواندن این اعتراض‌ها عنوان کرد: کارهای دولتی طبق معمول در حال انجام است. وی نیز همچون شیناواترا، معترضان را دعوت به مذاکره کرد و گفت تاثیرات اقتصادی و سیاسی این روند می‌تواند مخرب باشد. او همچنین به انتخابات ریاست جمهوری در سال 2015 اشاره کرد و گفت معترضان می‌توانند دو سال دیگر صبر کنند و ما را به روش دموکراتیک کنار بزنند. بونپرا کونگ به این موضوع نیز اشاره داشت که دولت تنها قصد دارد سازمان‌دهندگان این تظاهرات را دستگیر کند و کاری به مردم عادی حاضر در این تظاهرات ندارد.

به گفته منابع خبری، یکی از این افراد سوتپ تاگ سوبان، رهبر معترضان و معاون سابق نخست وزیر است که بتازگی حکم دستگیری‌اش صادر شده است. وی روز گذشته ضمن رد درخواست مقام‌های دولتی برای مذاکره گفت: اگر ما دولت را سرنگون کنیم، آنگاه یک شورای مردمی تشکیل داده و اداره هر بخش را به مردم می‌سپاریم. در این میان گفته می‌شود سفیر چین در تایلند برای میانجیگری میان طرفین پیشقدم شده است، اما هنوز این اقدام نتیجه‌بخش نبوده است. دلیل اصلی اعتراض معترضان این است که می‌گویند درواقع تاکسین شیناواترا، نخست وزیر سابق و در تبعید تایلند، از پشت پرده تمام تصمیمات و اقدامات دولتی را هدایت می‌کند.

ضررهای اقتصادی

اعتراض‌های ضددولتی باعث شده حضور گردشگران این کشور در روزهای اخیر حدود 30 درصد کاهش یابد. کاهش سفر هزاران گردشگر به تایلند در شرایطی صورت می‌گیرد که طبق پیش‌بینی کارشناسان، در سه تا پنج سال آینده حدود 50 میلیارد دلار سرمایه‌ خارجی جذب صنعت گردشگری این کشور خواهد شد که علاوه‌ بر رشد چشمگیر گردشگران این کشور و ایجاد هزاران شغل‌ جدید، رشد 5 تا 7 درصدی اقتصاد تایلند را به دنبال دارد.

از سوی دیگر، وزارت خارجه تایلند با انتشار بیانیه‌ای از تعویق سفر سه روزه رئیس‌جمهور ترکمنستان به بانکوک که قرار بود امروز آغاز شود، خبر داد. این منبع ضمن بیان مطلب فوق تصریح کرد: به دلیل اوضاع غیرقابل پیش‌بینی در این کشور از طرف ترکمنی تقاضا شده‌ ‏است، سفر رسمی قربانقلی بردی‏‌محمداف به زمان دیگری موکول شود.

حسین خلیلی / گروه بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها