علیمحمد نائینی رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت 9 دی، صبح امروزدر ابتدای نشست خبری خود با بیان اینکه از همان آغاز خط فتنه، فساد و مبارزه با نظام اسلامی در پیچیده ترین اشکال خودش ظهور یافت، گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک اندیشه و مدل سیاسی نوین ظهور یافت و در طول حیات خود همواره در معرض خطرها، تهدیدها و فتنه های مختلفی از ناحیه بازیگران خارجی و داخلی و یا ائتلافی از آنها قرار گرفت؛ تجزیه طلبی، اقدامات مسلحانه گروهک های ضد انقلاب، براندازی از طریق اغتشاش و آشوب سازی در جامعه، کودتا، حمله نظامی، ترور شخصیت های اصلی نظام، ایجاد شکاف و برانگیختن اختلاف های قومی و مذهبی، تحریم و فشارهای اقتصادی و عملیات روانی پردامنه، محورهایی از تهدیدها و توطئه های مختلفی بوده است که نظام جمهوری اسلامی در این 35 سال با آن ها روبرو بوده است.
وی با اشاره به مقدمات انتخابات 88، فضای تبلیغات انتخاباتی آن ایام را نشان از یک برنامه ریزی برای فتنه پیچیده خواند و افزود: در شرایطی که هیچ خطری کشور را تهدید نمی کرد و موقعیت نظام استثنایی و ممتاز بود، دروغ، افترا و تهمت در کشور، علیه نظام به راه انداختند؛ از ابتدای تبلیغات انتخاباتی موج تقلب در انتخابات با بهره گیری از تکنیک های عملیات روانی، نهادینه شد و اینطور جا انداختند که یا ما پیروز انتخابات هستیم، یا هرکس دیگر از صندوق ها بیرون آید، معنی آن این است که نظام تقلب کرده است. ارزش های دینی، اخلاقی، حریم و حرمت ها را به چالش کشیدند. از مدت ها قبل به ویژه همزمان با تبلیغات انتخاباتی بنظر می رسید اقدامی طراحی نهادینه شده است. مردم ایران به ویژه در کلان شهرها و پایتخت در شرایط خاصی قرار گرفتند. شبهه و تردید رواج یافت.
نائینی افزود: قبل از شمارش آراء و اعلان نتایج انتخابات برخی با دستپاچگی و بدون تعقل سیاسی و برخی هم برنامه ریزی شده، به کاندیدای شکست خورده و از جا مانده ی انتخابات تبریک گفتند. در صورتیکه نتیجه انتخابات، درصد مشارکت و میزان تقریبی رای هر یک از کاندیداها، دقیقا مطابق آنچه بود که مراکز نظرسنجی های معتبر و در سایت ها، خبرگزاری ها و رسانه ها پیش بینی شده بود. این نتایج هم، دلائل کاملا منطقی و قابل دفاع داشت. اما در یک اقدام برنامه ریزی شده، یک حرف غلط را، بنام تقلب در انتخابات جا انداختند و موج آن بتدریج، از قبل انتخابات پراکنده شد. و در یک گستره ملی به آن دامن زدند.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت نهم دی مدیریت رهبری در ایام فتنه را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: از لحظات اولیه شکل گیری فتنه، ولی امر مسلمین، حضرت امام خامنه ای مدظله العالی وارد میدان شد، نصیحت کردند، فرمودند از طریق مراجع قانونی، اگر اعتراضی است، رسیدگی و پیگیری شود. وقتی حضرت آقا آن خطبه تاریخی و مظلومانه را خواندند، یک دفعه همه تهاجم ها به سمت ستون خیمه نظام رفت، معلوم شد، دعوای این جریان برسر دولت نبود، مساله آنها نقد رئیس جمهور، انتخابات و تقلب نیست. معلوم شد یک فرصت برای انهدام نظام پیش آمده است. با سرعت بین جبهه برانداز داخلی و خارجی یک ائتلاف عجیبی شکل گرفت. بلافاصله جریان فتنه همه دیرینه و سابقه اش تبدیل به پیاده نظام دشمن شد.(فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد