سعید اوحدی در نشست خبری روز شنبه در خصوص برنامه های اربعین حسینی و ساماندهی زائران افزود: در مجموع از سه مرز مهران، شلمچه و چزابه 490 هزار زائر در ایام اربعین به کربلا اعزام شدند که این آمار در مرز مهران 175 نفر، مرز شلمچه 150 نفر ، مرز چزابه 100 نفر و از طریق هوایی 65 هزار نفر به عراق اعزام شدند که این آمار نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: در مرز مهران 18 گیت گذرنامه، شلمچه 10 گی و در مرز چزابه نیز 4 گیت برای صدور ویزا برای زائران ایجاد شده بود که البته به دلیل امکانات ضعیف مرز چزابه و تعداد کم گیت ها مشکلی در ورود و خروج زائران ایجاد شد که امیدواریم سال آینده با آسیب شناسی برنامه های امسال این مشکلات را نداشته باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه در طول هفته 25 هزار نفر به عتبات عالیات عراق اعزام می شوند گفت: این در حالی است که در ایام اربعین هفته ای 50 هزار نفر اعزام شدند که به دلیل ازدحام تعداد زائران از طریق دفتر نمایندگی در عراق سه حسینیه و 15 مدرسه در کربلا و نجف برای اقامت زائران هماهنگ شد.
وی با اشاره به اینکه در مرز چزابه امکانات ضعیفی برای زائران وجود دارد گفت: به دلیل ازدحام زائران با مشکل آب آشامیدنی در این مرز مواجه بودیم و چنانچه همکاری و همراهی مردم نبود نمی توانستیم مشکل کمبود آب را برطرف کنیم و خوشبختانه روزانه 40 تا 50 هزار بطری آب از سوی نیروهای مردمی به این مرز آورده می شد.
افزایش دو برابری اعزام زائران به کربلا
اوحدی از همکاری دستگاه های مختلف برای برگزاری مراسم اربعین با سازمان حج خبر داد و گفت: در طول مراسم اربعین با توجه به همکاری بسیار خوب دستگاه های مختلف توانستیم عملیات ساماندهی و تدارکات زائران را به خوبی انجام داده به طوری که 90 درصد زائران مشرف به عتبات عالیات عراق تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و 10 درصدی نیز که بیمه نشدند را سازمان حج به بیمه اعلام کرد که هزینه بیمه این افراد را نیز پرداخت خواهد کرد.
وی به دو حادثه ای که در ایام اربعین به وجود آمد اشاره کرد و گفت: متاسفانه دو حادثه برای زائران اتفاق افتاد که در یکی از آنها که علیرغم تاکید سازمان حج زائران از کاروان جدا و به سمت سامرا رفته بودند که طی آن دو زائر شهید و 13 نفر مجروح شدند و در حادثه دیگر در انفجار مین یک زائر زخمی و پای یک زائر نیز قطع شد که سازمان حج هزینه های این افراد را پرداخت و عملیات بازگشت این شهیدان را به کشور فراهم خواهد کرد.
به گفته رئیس سازمان حج و زیارت همچنین زنی نیز در تصادف خودرو با یک کامیون به رحمت خدا رفت که پیگیر پوشش بیمه این فرد نیز هستیم.
وی تاکید کرد: با هماهنگی های انجام شده با هلال احمر تمام زائران تحت پوشش هلال احمر قرار گرفته، هیات پزشکی و خدمات درمانی نیز در مسیر حرکت زائران و همچنین در نجف و کربلا برای ارایه خدمات به آ «ها مستقر شد.
اوحدی با اشاره به اینکه روز شنبه 14 دی ماه جلسه ای برای آسیب شناسی اربعین با حضور دستگاه های مختلف در سازمان حجم تشکیل می شود و برای برنامه های آینده تمهیدات لازم اندیشیده خواهد شد.
وی گفت: سال گذشته 5 نفر فقط در مرز تلفات داشتیم اما امسال یک مورد نیز در مرزها با تلفات روبرو نشدیم.
تشکیل ستاد دائمی اربعین در سازمان حج
رئیس سازمان حج و زیارت از تشکیل ستاد دایمی اربعین در این سازمان با همکاری سازمان بسیج و راهیان نور خبر داد و گفت: امیدواریم با تشکیل جلسات این ستاد و حضور دستگاه های ذیربط برای سال آینده برنامه ریزی گسترده و خوبی داشته باشیم به طوری که قصد داریم سال آینده ساماندهی زائران را از شهرهای خود و زیر نظر دفاتر سازمان حج انجام دهیم و زمان بندی برای عدم تراکم حضور زائران به آنها بدهیم تا دیگر در نقطه صفر مرزی با تراکم زائر مواجه نشده و مشکل اقامت، سرویس بهداشتی و ارایه خدمات درمانی به آنها به بالاترین نحو ممکن انجام شود.
وی از صدور مجوز شرکت امید زائر در هفته جاری خبر داد و گفت: این شرکت به منظور توسعه زیرساخت های خدمات رسانی به زائران با اولویت داخل کشور و همچنین ایجاد مراکز اقامتی بین راهی در مرزها تشکل خواهد شد.
اوحدی از راه اندازی دو مرکز بین راهی و زائرسرا در مرزهای شلمچه و چزابه خبر داد و گفت: در مرز شلمچه یک زائرسرای هتلی طی یک سال و نیم آینده و در مرز چزابه نیز یک زائرسرا با ظرفیت 6 هزار نفر تا سال آینده قطعاً راه اندازی خواهد شد.
وی در خصوص مرحله دوم اعزام زائران به عمره گفت: با آغاز عملیات عمره از 23 آذرماه تا کنون 50 هزار زائر به عمره مفرده اعزام شدند که معدل تاخیر پرواز تا این لحظه 16 دقیقه گزارش شده است که زمان قابل قبولی است.
آغاز ثبت نام مرحله دوم عمره دوم بهمن ماه
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در مرحله اول 400 هزار نفر به عمره اعزام شدند و در مرحله دوم نیز حدود همین تعداد از 8 فروردین اعزام خواهند شد و از دوم بهمن ماه نیز آگهی ثبت نام در کاروان های این مرحله در روزنامه های کثیرالانتشار منتشر خواهد شد
وی گفت: در مرحله دوم همانند مرحله اول اولویت ها به صورت پلکانی اعلام می شود به طوری که مجدداً بر اساس ظرفیت استان های مختلف از اولویت 300 به بعد فراخوانده خواهند شد و البته افرادی که از اولویت یک تا 300 نیز تا کنون مشرف نشدند می توانند در مرحله دوم ثبت نام کنند.
اوحدی تاکید کرد: در عمره سال آینده افرادی که اولویت های آنها بین یک تا 300 بوده و چندین بار اعلام شده اما برای اعزام ثبت نام نکرده اند به اولویت آخر منتقل خواهند شد به همین دلیل به آنها توصیه می شود در صورت تمایل در مرحله دوم نسبت به ثبت نام و اعزام خود اقدام نمایند.
اعلام اولویتهای حج تمتع 93
وی در مورد حج تمتع نیز گفت: ثبت نام حج تمتع از 29 دی ماه در روزنامه ها اعلام می شود و افراد دارای فیش های بانکی تا تاریخ 20 دی ماه سال 84 می توانند برای ثبت نام در کاروان ها مراجعه کنند که البته ممکن است در هفته دوم ثبت نام تا اولویت 25 دی نیز اعلام شود.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: در موسم حج 92، 100 درصد مسکن حج 93 اجاره گرفته شد و در مجموع 18 میلیون دلار در بخش مسکن عمره و تمتع صرفه جویی صورت گرفت و همین باعث کاهش قیمت عمره و بازگرداندن مبلغی به زائران تمتع شد.
وی گفت: ثبت نمان زائران حج تمتع در روزهای 19 و 20 بهمن ماه در ایام دهه فجر آغاز می شود و بر اساس برنامه ریزی های سال جاری ثبت نام تمتع سه ماه زودتر از سال گذشته صورت گرفته است و سعی می کنیم تا فروردین کاروان ها تکمیل و آموزش زائران آغاز شود.
اوحدی در خصوص هزینه تمتع نیز گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سعی می کنیم حقوق زائران را در نظر داشته و امیدواریم تا پایان همین هفته بانک ملی سود زائر را اعلام و قیمت قطعی را بتوانیم اعلام کنیم اما در مجموع امیدواریم افزایش قیمتی نسبت به سال گذشته نداشته باشیم.
وی از تعدیل 15 تا 20 درصدی نیروهای انسانی و هیات پزشکی در حج تمتع سال آینده خبر داد و گفت: این موضوع باعث می شود دو اتفاق خوب در قیمت تمام شده زائران و همچنین افزایش ظرفیت زائر به تعداد افراد تعدیل شده شود.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: سال گذشته 64 هزار نفر به تمتع اعزام شدند که در سال آینده نیز همین تعداد اعزام خواهند شد اما وزارت حج عربستان قول داده که پس از تکمیل سازه مسجدالحرام ظرفیت اعزام تمتع دو تا سه برابر افزایش پیدا کند.
کاهش 700 هزار تومانی فیش های عمره در بازار آزاد
وی در مورد نقل و انتقال فیش های عمره نیز گفت: از میان 400 هزار زائر مرحله اول هزار و 300 فیش فقط نقل و انتقال داده شده است که نسبت به تعداد بالای زائران عدد زیادی نیست.
اوحدی گفت: طی دو هفته گذشته قیمت آزاد فیش های عمره با کاهش 700 هزار تومانی به یک میلیون و 700 هزار تومان رسیده که امیدواریم هفته آینده این رقم به یک میلیون و 500 هزار تومان برسد.
به گفته وی در مورد نقل و انتقال فیش های عمره بانک اطلاعاتی تامین بازنشستگان حج در این سازمان تشکیل شده که تا حدود زیادی باعث حل مشکلات نقل و انتقال زائران خواهد شد.
رئیس سازمان حج و زیارت به تمهیدات انجام شده در خصوص نقل و انتقالات اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده چندین دفتر زیارتی در 4 نقطه شرق، غرب، شمال و جنوب تهران مخصوص این کار در نظر گرفته شده و همچنین در شهرهای دیگر نیز یک دفتر زیارتی برای نقل و انتقالات اختصاص داده شده است که بدینوسیله دست بسیاری از دلالان کوتاه شده و قیمت ها نیز کاهش یافته است.
وی از دیدار با مقامات مسئول عراق در روز 24 دی ماه خبر داد و گفت: در این جلسه سرمایه گذاری در عراق و همچنین ساماندهی وضعیت اخذ هزینه هایی که عراقی ها از زائران می گیرند بررسی می شود و آشپزخانه مرکزی در کربلا نیز افتتاح خواهد شد.
اوحدی از ملاقات با وزیر حج عربستان در 25 ربیع الاول نیز خبر داد و گفت: در این دیدار سهمیه حج بسته و آخرین قراردادها منعقد خواهد شد. (مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد