در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
هر چند همراهان او سعی در دلگرم کردنش دارند و مدام یادآور میشوند که جراحی او ساده است و جای نگرانی نیست، اما محیط بیمارستان و دیدن اتاق عمل کار خودش را کرده و استرس بیمار بیش از قبل شده است.
بیمار از همه جا بیخبر هنوز روی تخت بیمارستان دراز نکشیده که شوک دیگری بر او وارد میشود، زیرا پزشک با جملاتی حال روحی او را وخیمتر میکند، آقای پزشک از او سراغ حق مطبش را میگیرد؛ حق مطب همان مبلغی است که بیماران آن را به عنوان زیرمیزی میشناسند. این که اکنون شرایط سبب شده پزشکان و بیماران بر سر مبلغی به عنوان زیرمیزی یا حق مطب به توافق برسند، موضوع این نوشته نیست زیرا پزشکان در این خصوص دلایل خود را دارند و میگویند تعرفههای مشخص شده برای آنها واقعی نیست، اما این نکته که پزشکی در اتاق عمل به جای پرسیدن حال بیمارش و آرام کردن او، سراغ زیرمیزی خود را میگیرد، جای تامل دارد و آب پاکی را روی دست آنهایی میریزد که ادعا میکنند اخلاق برای اکثر پزشکان هنوز در اولویت قرار دارد.
بگذارید به اتاق عمل برگردیم، جایی که وقتی پزشک مطمئن میشود حق مطب او نزد همراه بیمار محفوظ است، عمل جراحی خود را شروع میکند، اما داستان به همین جا ختم نمیشود، زیرا وقتی بیمار به هوش میآید متوجه میشود، پزشک او رفتاری مشابه با همسرش داشته است، به این شکل که بعد از عمل همسر بیمار را از طریق بلندگوی بیمارستان فراخوانده و همراه از همهجا بیخبر بیمار هم به خیال اینکه برای بیمارش اتفاق ناگواری افتاده است، بسرعت خودش را به اتاقی در کنار اتاق عمل بیمارستان رسانده و آنجا تازه متوجه میشود که پزشک فقط برای گرفتن زیرمیزی او را خواسته است.
اگر تصور میکنید رفتارهای ناپسند آقای پزشک به همین چند مورد ختم میشود، اشتباه کردهاید، زیرا او بعد از جراحی برای اینکه بیمار را مجبور کند که دوباره به مطب او برگردد و حق ویزیت پرداخت کند، گواهی مرخصی استعلاجی بیمار را در بیمارستان صادر نکرده و از او میخواهد هفته دیگر برای گرفتن برگه به مطبش مراجعه کند.
هر چند که نمیتوان منکر حضور پزشکان بااخلاق در کشورمان شد، اما نکته اینجاست که تعداد پزشکانی که پول برایشان بیشتر از سلامتی بیمار اهمیت دارد، در حال افزایش است؛ شاید یکی از دلایل آن برخورد ضعیف مسئولان درباره رواج زیرمیزی گرفتن از سوی پزشکان باشد که سبب شده حالا کار به جایی برسد که برخی از پزشکان در اتاق عمل هم به دنبال گرفتن زیرمیزی باشند. به نظر میرسد اگر هرچه زودتر چارهای برای این معضل اندیشیده نشود، اخلاق پزشکی بیش از پیش به فراموشی سپرده شود.
نام پزشک و بیمار در دفتر روزنامه محفوظ است.
آوید طالبیان - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
چرا نام پزشك محفوظ باش؟
اسم و مشخصاتش باید فاش بش كه این كار كثیف از یه جائی جلوش گرفته بش.
این كه نمیشه ، اگه انسان آبرومندی باش این كارا رو نمیكنه.