به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نشنال جئوگرافیک، شکارچیان قاچاق بیش از 30 سال حتی از کشورهای همجوار سودان و کامرون وارد پارک زاکوما چاد شده و فیل ها را به خاطر عاجشان قتل عام کردند. به طوری که تعداد فیل های چاد که 50 سال پیش به بیش از 50 هزار راس تخمین زده می شد امروزه به 1200 راس رسیده است. در سال 2005 تعداد فیل ها در پارک حفاظت شده زاکوما حدود 4000 راس بود که در سال 2013 به 450 راس کاهش یافته است.
از سال 1989 اتحادیه اروپا برنامه ای را برای حفظ بقای فیل ها با کمک دولت چاد آغاز کرده است که تا به امروز ادامه دارد. اما تعداد کم نگهبانان و افزایش قیمت عاج موجب شده که شکارچیان قاچاق کماکان به کشتار فیل ها به ویژه در مناطق پیرامونی پارک زاکوما که فاقد محافظ هستند ، ادامه دهند. زاکوما ، سلاخ خانه فیل ها.
تصویر یک گله فیل در علفزارهای پارک زاکوما که در ساحل شرقی بحرالسلامت در جنوب کشور چاد واقع شده است. سرنوشت این گله کوچک از فیل ها در پرده ابهام قرار دارد زیرا شکارچیان قاچاق به راحتی به داخل این پارک ملی محافظت شده برای شکار فیل ها رخنه می کنند.
تصویر غم انگیز لاشه دو فیل که توسط قاچاقچیان کشته شده و عاج هایشان به یغما رفته است. در سال 2005 هنوز نزدیک به 4هزار فیل در پارک زاکوما زندگی می کردند اما در سال 2006 به طور متوسط روزانه 3 فیل توسط قاچاقچیان کشته شده و 10 نگهبان این پارک نیز که برای حفاظت از آنها تلاش می کردند به قتل رسیده اند.
لاشه یک فیل که به دلیل عاج هایش توسط شکارچیان قاچاقچی کشته شده است.در 9 سال اخیر حدود 90 درصد فیل های زاکوما کشته شده اند.
تصویر یک گله فیل در میان علفزارهای خشک پارک زاکوما. در تصویر لاغری نسبی فیل ها کاملا مشخص است.بخش اعظم عاج فیل های کشته شده در پارک زاکوما از طریق بنادر نیجریه در داخل کانتینرها به چین قاچاق می شود.
منظره ای هوایی از یک گله بوفالو درعلفزارهای پارک زاکوما.علاوه بر شکارچیان قاچاق دامداران محلی نیز در صورتی که فرصت یابند دست به کشتار فیل ها می زنند تا بتوانند گله های خود را در پارک ملی زاکوما به چرا ببرند. اما گله های بوفالوی وحشی نیز رقیب دام های آنها هستند.
شکارچیان قاچاق پس از کشتن یک فیل با سلاح خودکار با تبر عاج هایش را از پیکرش جدا می کنند.
منظره اجساد فیل هایی که توسط شکارچیان قاچاق قتل عام شده و عاج هایشان با اره و تبر جدا شده است.اعراب چادرنشین سوار بر اسب و مسلح به تفنگ های آک -47 به راحتی قادر به تعقیب گله های فیل بوده و اغلب این جانوران باشکوه را با شلیک رگبار به قتل می رسانند.
یک گله فیل از آخرین بازماندگان این جانوران با شکوه در پارک زاکوما.
فیل ها در حال سیراب شدن از برکه ای در پارک زاکوما. در فصل خشک وجود دام های اهلی دامداران فیل ها را با مشل آب مواجه می کند.
آیا تا پایان این دهه نسل فیل های پارک زاکوما به طور کل منقرض می شود یا اینکه تلاش های سازمان های حفظ محیط زیست نتیجه داده و کشتار این جانوران باشکوه پایان می یابد. گزارش : بهرام افتخاری.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»: