جام جم سرا: کیتی هایند زیستشناس دانشگاه هاروارد اعلام کرد: «بدن مادران به طور طبیعی شیر متفاوتی برای پسر یا دختر تولید میکند».
مطالعات صورت گرفته روی انسانها، میمونها و دیگر پستانداران تفاوتهایی را در محتوای شیر مادر و مقدار تولید آن نشان داد. بر این اساس، شیری که مادر برای نوزاد پسر تولید میکند سرشار از چربی و پروتئین است بنابراین انرژی بیشتری دارد، در حالی که هنگام به دنیا آوردن نوزاد دختر، این مقدار شیر مادر است که بیشتر میشود.
کیتی هایند هنگام ارائه این مطالعه در کنفرانس سالانه انجمن پیشرفت علمی آمریکا در شیکاگو گفت: فرضیههای زیادی برای توضیح این فرآیند مطرح شده است. به طور مثال در بین میمونهای رزوس، میمون ماده گرایش به تولید کلسیم بیشتری در شیرش برای نوزادهای مادهای دارد که وضعیت اجتماعی مادر خود را به ارث میبرند.
وی افزود: «این به مادران امکان میدهد شیر بیشتری به دخترانشان بدهند که کمک میکند رشد آنها تسریع شود و آنها زودتر به بلوغ و تولید مثل برسند».
میمونهای نر نیاز ندارند به همان سرعت میمونهای ماده به بلوغ جنسی برسند زیرا تنها محدودیت آنها برای تولید مثل به تعداد میمونهای مادهای بستگی دارد که بتوانند با آنها آمیزش داشته باشند.
بچه میمونهای ماده در مقایسه با بچه میمونهای نر مدت زمان بیشتری از شیر مادر تغذیه میکنند. بچه میمونهای نر بیشتر وقت خود را به بازی میگذارند و به همین علت به شیری نیاز دارند که انرژی بیشتری داشته باشد.
هایند اذعان کرد: هنوز واقعا نمیدانیم چرا در بین انسانها، مادران شیرهای متفاوتی برای نوزدان خود بر حسب جنس آنها تولید میکنند. نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه این فرآیند از وقتی بچه هنوز در شکم مادر است اتفاق میافتد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از شیکاگو، پی بردن به تفاوتها در شیر مادر و تأثیر آن بر رشد کودک میتواند به بهبود تولید شیرخشک برای کودکانی که مادرشان قادر به شیر دادن به آنها نیست کمک میکند.
هایند خاطر نشان کرد اگرچه سعی شده ارزش غذایی شیر مادر در شیرخشکها حفظ شود اما جای عواملی که ایمنی نوزاد همچنین نشانههای هورمونی تسهیل میکند، در این شیرها خالی است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد