دریاچه ارومیه با سمینار پر آب می‌شود؟

کنگره بین‌المللی نجات دریاچه ارومیه روزهای ۲۸ تا ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ با همکاری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و دانشگاه ارومیه برگزار می‌شود اما نمایندگان استان آذربایجان غربی از جمله شهر ارومیه بر این نظرهستند که تنها اقدامات عملی می تواند نجات دریاچه ارومیه را رقم بزند، نه سمینار وچاپ کتاب یا مقاله !
کد خبر: ۶۴۶۲۴۶
دریاچه ارومیه با سمینار پر آب می‌شود؟

در حالی که کارشناسان هشدار دادند گسترش کویر نمک ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه موجب کوچ اجباری مردم و تخلیه تبریز خواهد شد نمایندگان ارومیه تاکید دارند که برگزاری کنگره نمی‌تواند راهی برای نجات دریاچه باشد و باید مقامات دولتی از این اتفاق ناگوار که ابعاد فاجعه آمیزی در بر دارد جلوگیری کنند.

یکی از کارشناسان و دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی نجات دریاچه ارومیه نیز تاکید کرده که این دریاچه با خیال‌پردازی نجات پیدا نخواهد کرد و نیازمند برنامه‌ریزی، تدبیر و امید است.

ابعاد وتبعات خشک شدن دریاچه ارومیه تا حدی دارای اهمیت بوده که پروفسور احد رحمان‌زاده، سخنگوی «گروه ناجیان دریاچه ارومیه» در دانشگاه بن آلمان نیزدر گفت و گو با دویچه وله با انتقاد از اینکه در چند سال اخیر مسئولان مرتب قول‌هایی داده و کنفرانس‌هایی تشکیل دادند اما هیچ کاری انجام نشده و نتیجه ای نداشته یاد آور شد: در کنفرانس های قبلی هم تصمیماتی گرقته شد و مقامات قول دادند بلافاصله اقدامات خود را عملیاتی کنند اما متأسفانه تابحال هیچ کاری نشده است.

نافرجامی وعده‌های مسئولان ایرانی نسبت به نجات دریاچه ارومیه تا اندازه ای است که پروفسور احد رحمان‌زاده، سخنگوی گروه ناجیان دریاچه ارومیه از حمایت نمایندگان مجلس آلمانی برای نجات این دریاچه خبر داده و گفته ،با حل مشکل هسته‌ای ایران موسسات مختلف آلمانی مایل‌اند در پروژه‌های نجات دریاچه ارومیه شرکت کنند و بودجه‌ای نیز برای این کار تخصیص دهند.

وی یاد آور شده که حتی استادانی از دانشگاه ماربورگ و حدود ۳۰ نماینده پیشین و فعلی مجلس آلمان با نوشتن نامه‌‌‌هایی به گروه ناجیان دریاچه ارومیه آمادگی خود را برای همکاری با طر‌ح‌های نجات دریاچه ارومیه اعلام کرده‌اند.

اضطرار نجات دریاچه ارومیه تا حدی است که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور نیز در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه در۲۳ بهمن ماه امسال اعلام کرد ،بحران دریاچه ارومیه شرایطی را ایجاد کرده که ساماندهی و حل آن نیازمند اقداماتی فوق‌العاده است.

این نظرات در حالی بر ضرورت نجات دریاچه ای که رابطه مستقیم بر زندگی مردم دارد اعلام می‌شود که هنوز هیچ اقدام عملی با وجود فریاد ها واعتراضات به چشم نمی خورد.

نادر قاضی پور نماینده ارومیه در واکنش به بر پایی کنگره ها وسمینارها برای نجات دریاچه ارومیه اعتقاد دارد که در ابتدا این روش بسیار عاقلانه است اما بعد از مشخص شدن ابعاد فاجعه و مشخص شدن راهکار، جز پول خرج کردن و شام و ناهار دادن به میهمانان هیچ خاصیتی ندارد.

این نماینده معترض به عملکرد مسئولان در قبال نجات دریاچه ارومیه به جام جم آنلاین گفت:مردمی که در حوزه این دریاچه زندگی می‌کنند هر روز شاهد فاجعه زیست محیطی در اطراف خود هستند و دیگر حرف و سخن برای آنها کاری انجام نمی دهد.

وی با تأکید براینکه هنوز دولت یازدهم قدمی برای احیا و نجات دریاچه ارومیه برنداشته یادآور شد:به نظر می‌رسد گفته ها ونظرات مسئولان در مورد دریاچه کافی باشد و باید فاز عملیاتی انتقال آب، به این دریاچه صورت گیرد.

قاضی پور درمورد حضور و کمک مالی نمایندگان آلمان برای نجات دریاچه ارومیه نیز گفت:من از این پیشنهاد استقبال نمی کنم چون در جمهوری اسلامی ایران توان نجات دریاچه وجود دارد و می‌خواهیم که این فاجعه به دست کارشناسان ایرانی حل و فصل شود.

وی افزود: وقتی مدارک کارشناسی وزارت نیرو می گوید «ما می توانیم، اما برخی نمی گذارند» نشان می‌دهد دعوا بر سر چیز دیگری است.

نماینده ارومیه با اشاره به اینکه بودجه ای در اختیار سازمان محیط زیست برای احیا دریاچه قرارگرفته گفت: باید از ریاست این سازمان پرسید قصد دارد با پول احیا دریاچه چه کند؟ آیا تنها می‌خواهد کتاب چاپ کند یا آنرا صرف شام دادن به میهمانان در هتل های گران قیمت کند؟

عابد فتاحی دیگر نماینده ارومیه نیز در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به اینکه برپایی جلسه وکنگره برای بررسی راهکارها و جلوگیری از فاجعه لازم است اما تا جایی که اقدام عملی و خروجی داشته باشد گفت:برای نجات دریاچه ارومیه راهکار عملی لازم است و باید تاکید کرد بعد از این همه سمینار،جلسه،وعده وعید،تا این لحظه هنوز یک قطره آب به این دریاچه تزریق نشده و نخواهد شد.

نماینده ارومیه با اشاره به اینکه برای احیا دریاچه ، تنها 50 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده افزود:برای احیا دریاچه 20 تا 30 هزارمیلیارد تومان لازم است تا این دریاچه به ابعاد جفرافیایی خود باز گردد.

جواد جهانگیرزاده دیگر نماینده ارومیه نیز با اشاره به اینکه در مورد راهکارهای حل مشکل دریاچه ارومیه شاهد یک تفاهم نیستیم گفت:به دلیل تنوع راهکارها ما نمی توانیم به یک نتیجه واحد برسیم.

وی در خصوص برپایی همایش ها برای نجات دریاچه ارومیه افزود:ما از هرگونه نشست در این زمینه استقبال می‌کنیم اما به شرط اینکه نتیجه آن خوردن میوه و شنیدن سخنان مدعوین نباشد.

نماینده ارومیه با تأکید بر اینکه در طی سالهای اخیر علیرغم اهمیت مساله هنوز اقدام عملیاتی برای دریاچه اتخاذ نشده گفت:در مورد حادثه زیست محیطی متأسفانه برخوردها سیاسی است و فقط به دنبال این هستند که زمان سپری شود.

جهانگیرزاده با بیان اینکه این «سمیناهارها» تجملاتی و سفارشی است یادآور شد:مردم منطقه منتظر ونگران هستند و در این زمینه دولت باید نتیجه عملکرد خود را به مردم ارائه کند و از گرفتن تصمیم پشت درهای بسته خودداری کند.

فاطمه امیری - خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
محمد افشاری
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
۰
۰
به نظر می رسد واقعا دریاچه ارومیه یكی دو روزه بوجود نیامده كه بتوان در مدت كوتاه آنرا حل كرد. در هر حال اقدام فی البداهه و بدون مطالعه و بررسی نتیجه همان خواهد داد كه تا حالا گرفته ایم. اقدام عملی و درست وقتی خوب است كه در موضوع مربوطه مطالعات انجام گرفته و همه جانبه بررسی گردد. بدون مطالعه و بررسی نمیتوان عواقب كارها را پیش بینی كرد. مثلا یكی نظر میده سدها رو بردایم درست میشه. بدون مطالعه اگه اقدام شود معلوم نیست آیا فقط همین كار كافیه؟ یا اقدامات دیگری نیز باید انجام داد. نتیجه آنكه از قدیم گفتند اول فكر بعد كار. برگزاری همایش و گوش كردن به نظارت مختلف با دید های مختلف توسط متخصصین مختلف در حكم فكر كردن و تعقل است و عملی كه پشتوانه اش فكر باشد موفق تر خواهد بود. كارها نباید سلیقه ای عمل شود نباید هر مدیری هر روشی را به سلیقه خودش برای انجام كارها در نظ بگیرد.
مریم
United States
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
۰
۰
برای نجات دریاچه نیاز به همت داریم
شمسی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
۰
۰
جام جم عزیز این مربوط به چندین سال است حال توجه داشته باشید كه دولت تدبیر و امید حتما فكری به حال این دریاچه خواهد كرد این دولت به گفته رهبر فرزانه ما امام خامنه ای، 6 ماه است كه آمده است و باید به آن فرصت داد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
۰
۰
چرارییس جمهورمحترم ایران اقای روحانی برای اوردن اب دریای خزربه سمنان 50000میلیاردتومن بودجه داده كه خیلی هم مهم نیست این كارروانجام بدن ولی برای اوردن اب دریای خزربه دریاچه ارومیه 50میلیاردتومن بودجه داده درحالی كه اگراین دریاچه خشك شودتا1000كیلومترازهرطرف خشك میشودیعنی نصف ایران رودربرمیگیردشمابگین كدوم پروژه مهم است ؟؟؟؟؟ ملت و مسئولان اصلا به فكردریاچه ارومیه نیستن هر كی به نفع خودش كارمیكنه..درحالیكه كشورهای دیگرمثل المان وتركیه بیشترازایران به فكراین دریاچه هستن

نیازمندی ها