ایالات متحده آمریکا با 50 ایالت و سومین کشور بزرگ دنیا با ظرفیتهای بالا اکنون به عنوان کشوری توانمند در دنیا مطرح است. این کشور با توجه به این که خود را قدرتمند میداند، سعی دارد تا نفوذ و تأثیر سیاستهایش در همه جای دنیا وجود داشته باشد.
سیاستهای واشنگتن در چند سال گذشته در چندین کشور باعث شده است تا تجزیه آنها رقم بخورد. اما همین اتفاق بدون این که خود مقامات آمریکایی خواهان آن باشند در این کشور نیز رخ خواهد داد.
میتوان گفت برای کاخ سفید گریزی نیست و باید در انتظار چنین وضعیتی باشد تا ببیند چگونه ایالات متحده آمریکا به چند کشور مستقل تبدیل خواهد شد. همانگونه که اتحاد جماهیر شوروی سابق از هم فروپاشید.
بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان هم اعتقاد دارند که آمریکا هم مانند شوروی فرو میپاشد. میخائیل گورباچف که شوروی سابق در زمان ریاست او بر خاستگاه کمونیست از هم فروپاشید، معتقد است آمریکا به سوی فروپاشی پیش می رود.
آخرین رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی این اظهارات را در یک کنفرانس خبری با عنوان «آینده خاورمیانه و دریای سیاه » در ترکیه مطرح کرده بود.
گورباچف گفته بود: امریکا همان مسیری را طی می کند که شوروی سابق طی کرد و به سرنوشت شوروی سابق دچار خواهد شد. امریکا اکنون همان اشتباهاتی را مرتکب می شود که شوروی سابق در دوره جنگ سرد مرتکب شد.
گورباچف اقدام آمریکا در اشغال افغانستان را اشتباهی مشترک میان آن کشور و شوروی سابق توصیف کرد . وی گفت استفاده از مذهب به عنوان ابزار و سلاح، کاری اشتباه است.
به جز دلایلی که گورباچف به آنها اشاره کرده بود دلایل مهم دیگری هم برای این اتفاق وجود دارد. تحولات بینالمللی به ویژه در حوزه غرب آسیا و تحولات درونی آمریکا که از سیاستهای لیبرال سرمایه داری این کشور نشأت میگیرد و نیز سیاستهایی که صهیونیستها در آمریکا پیاده و پیگیری میکنند را می توان از دلایل محکمی برشمرد که به فروپاشی امریکا کمک می کند.
اگر بخواهیم به صورت تیتر وار به چند مورد از دلایل و نشانههای فروپاشی ایالات متحده اشاره کنیم، میتوان این موارد را نام برد:
1-شکاف طبقاتی در جامعه آمریکا به خاطر سیاستهای اقتصاد سرمایه داری
2-گرایش مردم به استقلال از حکومت مرکزی که نشانههای آن در چندین ایالت از جمله تگزاس پر رنگ است
3-افول قدرت و توانایی آمریکا برای مواجهه با چالشهای منطقهای و بین المللی
4-گسترش اسلام خواهی و انقلابها و خیزشهای اسلامی در غرب آسیا
5-شکست نقشه آمریکا در عراق و شکست واشنگتن در اجرای طرح خاورمیانه بزرگ
6-نفوذ و تأثیر جمهوری اسلامی ایران در منطقه و حتی سطح بینالملل
7- شکل گیری موج ضد اسرائیلی در میان نخبگان و افکار عمومی جهان
8-ناتوانی در اعمال قدرت برای سرنگونی دولت سوریه و بشار اسد
و...
این موارد در کنار بسیاری موارد دیگر از جمله انحطاط اخلاقی و فرهنگی دست به دست هم دادهاند تا اتفاق بزرگ فروپاشی آمریکا هم به وقوع بپیوندد. این فروپاشی تدریجی بوده و اکنون مراحل خود را برای رسیدن به نقطه نهایی طی میکند.
جنبش 99 درصد که آمریکای قدرتمند را به چالش جدی کشاند، گرچه شاید اکنون خاموش شده باشد و دیگر خبری از آن مخابره نمیشود، اما این جنبش مردمی، از درون آمریکا و در میان مردم این کشور زنده است و باز هم روزی نه چندان دور، باید شاهد تحرک جنبش با ترکیب تازه و خواستههای جدید بود.
بیش از 60 سال پیش«آرنولد توین بی» مورخ انگلیسی پیش بینی کرده بود سقوط قدرت های بزرگ و امپراتوریهای شبیه ایالات متحده صرفاً از طریق اشتباهات فاحش حاکمان آن و تصمیم گیریهای کاملاً غلط آنها ممکن میشود.
فرید زکریا مجری و تحلیلگر شبکه سی ان ان نیز با اشاره به شرایط بحرانی کشور آمریکا گفته است: «با توجه به شرایط موجود، تا 50 سال دیگر شاهد فروپاشی آمریکا خواهیم بود و از حادثه 11 سپتامبر هم به عنوان شروع سقوط آمریکا یاد خواهد شد».
این مدت زمان خیلی خوشبینانه بیان شده است چون با توجه به نشانههای قوی این اتفاق باید بسیار زودتر از این مدت 50 سال رخ دهد.
در سال 1390 بود که مردم ایالت تگزاس با تشکیل جنبش تجزیه طلبی با نصب بیلبوردهایی در اتوبان پرتردد هاستون-سیلی، پیام «"بله! ما می توانیم تجزیه شویم» را نصب کردند.البته استقلال خواهی این ایالت به سالهای دورتر از این تاریخ باز می گردد.
"دنیل میلر" رئیس جنبش ناسیونالیست تگزاس در این باره گفته بود: ما قصد داریم در سراسر ایالت بیلبوردهایی از این دست نصب کنیم. ما می خواهیم کل ایالت را از این پیغام پر کنیم.
به گفته مقامات جنبش ناسیونالیست تگزاس، هدف از نصب این بیلبوردها تبلیغ این واقعیت است که قانون اساسی آمریکا مانعی بر سر راه استقلال تگزاس و دیگر ایالات از "ایالات متحده" ایجاد نکرده است. شعار "بله ! ما می توانیم تجزیه شویم" طعنه به شعار "بله! ما می توانیم" باراک اوباما در دوران مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ آمریکاست.
در چنین شرایطی، اکنون آمریکا برای تجزیه کشور دیگری از حوزه روسیه (بلوک شرق سابق)، اوکراین را با چالش جدی مواجه کرده است. هدف بعدی واشنگتن بر اساس دکترین کیسینجر که چند سال پیش برنامه تجزیه را روی کاغذ آورده بود، خود روسیه است غافل از این که این اتفاق در درون سرزمین آمریکا در حال شکل گیری است.
اتفاقی که برای آمریکا در آینده خواهد افتاد مصداق این شعر زیبا و پر معنای حکیم عمر خیام است که گفته است؛«بهرام که گور میگرفتی همه عمر دیدی که چگونه گور بهرام گرفت؟»
محمد صفری-جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
زمانی كه امام درباره فروپاشی شوروی گفت كه به زباله دانی تاریخ میرود همون موقع خیلی ها میگفتند چنین چیزی نمیشود. ایشان درباره فروپاشی نظام سرمایه داری و آمریكا هم چنین نظری مانند شوروی داشتند دیر یا زود آن هم محقق میشود
یا حق
آمریكا به این راحتیها فروپاشی سراغش نمیاد. مگه الكیه ابرقدرتها
رشد اقتصادی آمریكا منفی شده یا ما؟
هوای آنها آلوده شده یا ما؟
نخبه های آن ها مهاجرت می كنند یا ما؟
رودخانه ها و دریاچه های آنها خشك شده یا ما؟
قتل و جنایت و مواد مخدر در كشور آن ها روزافزون شده یا ما؟
بیكاری در كشور آن ها موج می زند یا ما؟
سالیانه 30000 نفر در تصادفات آن ها كشته می شوند یا ما؟
درست است، جنایات آمریكا غیر قابل چشم پوشی است اما در سرزمین آن ها مدبران زیادی قدرت دارند.
هرچه قدر نشستید كه آمریكا از هم بپاشد، در باتلاق رفتارهای خودمان بیشتر و بیشتر فرو رفتیم.