به گزارش ایرنا ،ماندانا نوین، رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی شهر دزفول، پدیده اوتریفیکاسیون را یکی از جدیترین تهدیدهای زیستمحیطی اکوسیستمهای آبی دانست و گفت: اوتریفیکاسیون دلالت بر غنیشدن پیکره آبی به وسیله مواد آلی ورودی یا روان آب سطحی حاوی نیترات و فسفات دارد که به طور مستقیم رشد جلبکها و دیگر گــــیاهان آبزی را کنترل میکند به بیان سادهتر اوتریفیکاسیون یک عکسالعمل بیولوژیکی است که در پاسخ به ازدیـــاد ورود مــــواد مغذی به منابع آبی صورت میگیرد.
وی نیتروژن، فسفر، نور خورشید و گازکربنیک را چهار فاکتور اصلی در بروز این پدیده، موثر دانست و افزود: نبود هر یک از این موارد موجب محدودشدن پدیده اوتریفیکاسیون میشود و رشد آلگها را محدود میکند، البته کاهش دبی رودخانه دز ناشی از کاهش نزولات آسمانی و افزایش رسوبات در بستر این رودخانه نیز از دیگر عوامل موثر است.
این عضو شورای شهر دزفول، فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی را از علل مهم آلودگی آب به نیتروژن نام برد و گفت: فاضلاب خانگی، روان آبهای سطحی، ریزشهای جوی و باران در بروز این واقعه موثر است.
وی اظهار کرد: اوتریفیکاسیون اثرات مخرب زیادی روی اکوسیستمهای آبی و در نهایت انسان و حیوانات میگذارد که این اثرات را میتوان به صورت اثرات بیولوژیکی و فیزیولوژیکی تقسیمبندی کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی شهر دزفول گفت: یکی از اثـرات بیولوژیکی اوتریفیکاسیون این است که کیفیت آب را برای مصارف خانگی، تفریحی و دیگر مصارف خراب میکند، ضمن این که جلبکها روی سطح آب ایجاد کف کرده که این کف مانع نفوذ اکسیژن به آب شده و باعث مرگ ماهیها میشود؛ بعضی جلبکها نیز مواد سمی آزاد میکنند که این امر موجب از بین رفتن ماهیها، حیوانات خانگی و پرندگان میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام سید کاظم سید باقری، معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرزها و فرقهها حرکت میکند
استاد یدالله کابلی معتقد است: تحولات نقاشیخط، نمایش قدرت نوآوری و خلاقیت در عرصه خط است
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»: