به گزارش جام جم آنلاین وی در برنامه فصل نو که شب گذشته از شبکه قرآن و معارف سیما بر روی آنتن رسانه ملی رفت، اظهار داشت: هر چند قبل از انقلاب هم سازمان اوقاف فعالیتهایی کوچک در زمینه قرآن داشت اما بعد از انقلاب این فعالیت ها بسیار گسترده تر شد به طوری که از پس از انقلاب تا کنون خادمان قرآنی در این سازمان فعالیتهای بسیار گسترده ای داشتهاند که مهم ترین آن ارتقاء بخشیدن به مسابقات و محافل قرآنی است.
یاوری ادامه داد: در سالهای اخیر فعالیتها بسیار بهتر شده زیرا هر چند تعدد دستگاههای قرآنی بالاست اما تعامل و هماهنگی بین آنها نیزافزایش یافته و این تعامل به این دلیل است که مدیران درک بهتری از دنیای امروز و جهان اسلام و همچنین مشکلات ان پیدا کرده اند.
یاراحمدی با بیان این مطلب که در مسابقات قرآنی امسال رشد خوبی را شاهد بودهایم گفت: مسلما جلساتی برای نقد و بررسی این مسابقات خواهیم داشت تا برای پیشرفت هر چه بیشتر مسابقات گام مهمی بر داریم، به طوری که در سالهای اخیر نیز شاهد تغییرات خوبی به خصوص در مسائل فنی بودیم که میوه این تغییرات را هم در مسابقات امسال چیدیم.
دبیر برگزاری مسابقات قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: حذف منطقه ای و سهمیه بندی هوشمند که بر اساس عملکرد تیم هر استان در مسابقات صورت می گیرد و همچنین ارتقاء سطح کیفی مسابقات استانی برای جذب و انتخاب دقیق تر از مهم ترین مسائلی است که باعث بهتر برگزار شدن مسابقات شده است.
وی ادامه داد: میزان جمعیت حاضر درمسابقات استانی قرآن و چگونگی برگزاری مسابقات استانی وجمع بندی از نظر فنی واجرایی در تعیین سهمیه بندی استان ها مؤثر می باشد.
یاراحمدی تأکید کرد: سازمان اوقاف متولی بزرگترین رویداد قرآنی کشور و حتی جهان اسلام است به طوری که تمامی اساتید جهانی نیز این موضوع را تأیید می کنند، انصافا این رویداد بسیار خوب در سازمان اوقاف نهادینه شده اما ناظران فنی مسابقات از اساتید قرآنی است و از کارمندان سازمان اوقاف نیستند ناظران اجرایی مسابقات قرآن هم کسانی هستند که در حوزه مدیریت قرآنی کشور نقش دارند.
وی در پایان در رابطه با مسابقات قرآن که در شیراز برگزار شد بیان داشت: مسابقه تنها در یک تالار برگزار نشد بلکه تمام شهر شیراز تابلوی برگزاری مسابقات شده بود و فضای شهر حال و هوای مسابقات قرآن را داشت و مردم نیز استقبال بسیار زیادی از مسابقات داشتند.
باید سوگند بخوریم نیاتمان در فعالیت های قرآنی سازمانی نباشد
در این برنامه احمد ابوالقاسمی داور مسابقات قرانی سازمان اوقاف ضمن ابراز خوشحالی از عملکرد خوب استان شیراز گفت: سازمان اوقاف استان شیراز همیشه زبانزد بوده است و امسال نیز بسیار قوی وارد میدان شد و می توان گفت که مسابقات قرآنی امسال یکی از بهترین مسابقات قرآنی بوده است.
وی با اشاره به برخی از مشکلات موجود در مسابقات قرآنی سازمان اوقاف اظهار داشت: هیئت داوران رشد بسیار خوبی را داشته اند اما باید توجه داشته باشیم که همزمان با رشد آنها شرکتکنندگان نیز رشد کردهاند به طوری که گاهی بعضی از این افراد خودشان در استان ها داور بوده اند.
ابوالقاسمی ادامه داد: احساس می شود که هیئت داوران باید هماهنگ تر باشند، شرکت کنندگان از ما می پرسیدند که شما از ما چه می خواهید این به خاطر ضعف هایی است که گاهی در آئین نامه وجود دارد.
وی تأکید کرد: اگر داوران هماهنگ باشند مسلما یکسان کاری بهتری خواهد بود و داروی بهتری نیز انجام خواهد گرفت البته الان خیلی بهتر شده زیرا در گذشته حتی اجازه نمی دادند داوران با هم صحبت کنند اما قطعا بعضی راه حل ها از جمله برگزاری کارگاه داوری می تواند روند بهتری را در قضاوت صورت دهد.
این قاری قرآن در پاسخ به سؤال مجری برنامه در رابطه با نوع سهمیه بندی در مسابقات بیان داشت: جمعیت یک استان نمی تواند معیار درستی برای تعیین سهمیه باشد اما در سهمیه بندی جدیدی که وجود دارد و این که نسبت به عملکرد هر استان این سهمیه تعیین می شود باعث شده تا حق به حق دار برسد.
وی ادامه داد: استان ها تنها خطوط روی نقشه هستند بنابراین سهمیه بندی بر طبق فعالیت های هر استان و همچنین فعالیت های مدیران قرآنی آن استان باعث می شود تا آن ها نیز برای فعالیت بیشتر تشویق شوند.
داور مسابقات قرآنی کشور تصریح کرد: هر چند تعامل دستگاهای قرآنی بسیار بیشتر شده اما هنوز هم جا دارد که این هماهنگی ها بیشتر شود به طور مثال خوب است که ستاد عالی قرآن بسیار جدی راه اندازی شود هر چند راه اندازی شده اما من به عنوان یک فعال قرآنی از عملکرد آن اطلاع ندارم و این به خاطر این بوده که این ستاد نتوانسته خوب بدرخشد.
وی در پایان سخنانش بیان داشت: ما در رابطه با نیت هایمان در فعالیتهای قرآنی باید قسم بخوریم که سازمانی، استانی و شهری فکر نکنیم بلکه تنها به پیشرفت فضای قرآنی کشور و فعالیت های قرآنی بیندیشیم.
در ادامه برنامه قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن روی خط برنامه آمد و اظهار داشت: در برگزاری مسابقات قرآنی سازمان اوقاف بسیار تلاش چشمگیری داشته و ما از آنها ممنون هستیم اما نباید یادمان برود که مسابقه هدف نیست بلکه وسیله ای است برای این که فضای قرآنی در کشور ایجاد شود.
وی ادامه داد: مسابقات قرآنی سازمان اوقاف تنها متعلق به این سازمان نیست بلکه در حقیقت تابلوی نظام است و باید برای هر چه با شکوه تر برگزار شدن ان تلاش کرد اما متأسفانه کیفیت مسابقات استانی و شهرستانی که اساس و پایه این مسابقات است پایین تر از مسابقات کشوری است و باید به این مورد توجه بیشتری داشت.
وی همچنین بیان داشت: یکی از مشکلاتی که در مسابقات قرآنی مطرح است این است که یک نفر به عنوان فرد برتر شناخته شده و برای دیگران امکانات خاصی در نظر گرفته نمی شود و این در حالی است که گاهی این افراد فاصله بسیار کمی با یکدیگر داشته اند.
رئیس سازمان دارالقرآن تأکید کرد: درباره انتخاب افراد برتر باید تدابیری درنظر گرفته شود زیرا نباید تنها یک نفر برتر شده و افراد در رده های دیگر بی بهره بمانند این از ضعف های مسابقات است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر